Skurde ir bade vaikystę praleidusi Rusijos manekenė N. Vodianova – milijonus skaičiuojanti baronienė

„Jei pelnei sėkmę, ja privalai dalintis su kitais”, – teigia iš Rusijos kilusi viena geriausiai apmokamų manekenių, baronienės titulą turinti Natalija Vodianova (30 m.), nuolat dalyvaujanti labdaringoje veikloje ir nepamirštanti savo gimtinės vaikų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė ("Stilius")

Nov 2, 2012, 2:48 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:39 PM

Praeityje Natalija prekiavo vaisiais Žemutinio Naugardo turguje, o dabar priklauso trečiajam turtingiausių Didžiosios Britanijos žmonių šimtukui.

Dviejų sūnų – Luco Alexanderio bei Viktoro ir dukters Nevos motina – daugybės labdaringų programų dalyvė.

Neseniai N.Vodianova tapo dar ir dizainere. Madingos moterys galės kaukšėti garsiosios gražuolės sukurtais bateliais ir ilgaauliais.

Manekenės įkurtam fondui „Obnažonyje serdca” („Apnuogintos širdys”) atiteks dalis pajamų, gautų už parduotus batelius.

Kolekcijoje yra kelių spalvų griežti ir stilingi bateliai laiveliai, ilgaauliai ir pusbačiai. Avalynė puošta nedidele karūna su blizgučiais.

– Labdaringa veikla paskatino jus sukurti kolekciją prekės ženklui „Centro”. Ar kūrybinis procesas buvo sunkus?

– Pusantrų metų kūriau šią kolekciją. Nemėgstu monotonijos, todėl avalynė – ryškių spalvų. Iš pradžių atrodė, kad ji pernelyg paprasta, tačiau jau sulaukiau pagyrimų.

– Bet kuriems mados namams būtų malonu jus matyti apsirengusią jų dizainerių sukurtais drabužiais. Ką, pavyzdžiui, dabar esate apsivilkusi?

– „Valentino” suknele, aviu nebrangius batus. Atskleisiu paslaptį: nebūtina vilkėti tūkstančius kainuojančių suknelių, nereikia vaikytis podiumo naujovių, galima gerai rengtis ir perkant prekybos centruose.

Šiuolaikinės madingos, garsios moterys, tarp jų, pavyzdžiui, britų modelis Alexa Chung, moka derinti paprastų prekių ženklų drabužius su vadinamosios liuks klasės rūbais.

– Įkūrėte fondą „Obnažonyje serdca”, jo pastangomis 44-iuose Rusijos miestuose atsirado vaikų žaidimų aikštelės. Kuo skiriasi labdaringa veikla užsienyje ir Rusijoje?

– Rusijoje kol kas tik judama to link. Bet žmonės pradeda suprasti: jei pelnei sėkmę, ja privalai dalintis su kitais.

– Kada supratote, kad padėti kenčiantiems – jūsų pašaukimas?

– Po tragedijos Beslane. Tuomet tris dienas sėdėjau prie televizoriaus stebėdama, kaip rutuliojasi drama. Negaliu pakęsti neteisybės! Todėl skrisdama atgal į Niujorką visą kelią verkiau. Bet supratau, kad palengvės tik tuomet, kai pradėsiu ką nors daryti.

Mintimis grįžau į savo vaikystę, juk būtent tada išgyvenau nemažai psichologinių dramų, kurių padarinius iki šiol jaučiu. Tuomet prisiminiau vietą, kuri man, mažai mergaitei, padėjo ir kur nuėjus galima viską pamiršti. Tai – vaikų žaidimų aikštelė.

– Esate labai užsiėmusi. Ar užtenka laiko vaikams?

– Suteikiu jiems svarbiausia – savo meilę ir stengiuosi įteigti, kas gerai ir kas blogai. Mano vyriausias sūnus Lucas Alexanderis labai didžiuojasi, kokia veikla užsiima jo motinos fondas.

– Ar dažnai prisimenate vaikystę?

– Gimiau Žemutiniame Naugarde neturtingoje šeimoje, mano tėvai išsiskyrė, kai buvau maža.

Mama liko su trimis vaikais, jai buvo nelengva. Kai man buvo 15 metų, norėjau vienintelio – kaip nors ištverti.

Ačiū Dievui, kad nuo tada mano gyvenimas pasisuko kitaip: mane priėmė į modelių agentūrą ir pasiūlė darbą Paryžiuje. Štai ten ir gimė dabartinė Natalija Vodianova.

Vengia siautulingų vakarėlių

Priešingai nei įžymioji vakarėlių ir skandalų mėgėja britė Kate Moss, rusė Natalija Vodianova garsėja kuklumu. Vakarėliuose ir siautulinguose garsenybių pasilinksminimuose ją sutiksi retai.

Buvo susituokusi su anglų aristokratu Justinu Portmanu. Iš šios santuokos ji turi baronienės titulą, susilaukė trijų vaikų. Su J. Portmanu išsiskyrė 2011 metais. Dabar viešumoje matoma su didžiausios pasaulyje prabangos prekių grupės LVMH paveldėtoju Antoine’u Arnault.

Supermodelis beveik visą gyvenimą badauja: jaunystėje dėl to, kad neturėjo pinigų, o dabar dietas diktuoja podiumas. Bet N. Vodianova pasisako prieš itin griežtus maisto apribojimus, kurių dažnai laikosi modeliai, taip paskatindami anoreksiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.