Nuodėmingasis svajonių jaunikis G. Butleris

Pasaulio kino salėse rodoma romantinė komedija “Širdžių ėdikas” tiksliausiai apibūdina ne tik pagrindinį herojų, bet ir jį įkūnijusį aktorių. Romantiškų akių 43 metų škotų aktorius Gerardas Butleris — vienišius, sudaužęs širdį ne vienai gražuolei.

Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė ("TV antena")

Dec 30, 2012, 3:50 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:47 AM

Vyro amžius, apibūdinamas “šiek tiek per keturiasdešimt”, — neabejotinas pranašumas. Ypač jei tas vyras — aukštas, mėlynakis, raumeningas, patenkintas savimi, nepraradęs berniokiško vėjavaikiškumo ir dar viengungis. Toks kaip G. Butleris.

Prie šių apibūdinimų pridėjus viliokišką žvilgsnį, škotišką akcentą ir žavią šypsenėlę nesunku suprasti, kodėl kelias nuo restorano durų iki automobilių aikštelės jam trunka pusvalandį. Pakeliui jam nuolat tenka dalyti autografus.

G. Butleris dažnai vadinamas idealiu vyru, bet pats aktorius į tokį epitetą nežiūri rimtai. “Kiekvieną rytą nusiteikiu teigiamoms emocijoms sau teigdamas: “Man viskas sekasi puikiai.” Nusišypsau ir patraukiu užkariauti pasaulio”, — sako G. Butleris.

Įsiminė tikru žygdarbiu

Aktorių išgarsino filmai “Operos fantomas”, “300”, “Galvų medžiotojas”. Prieš 15 metų jis pirmąkart stojo prieš kamerą gimtojoje Škotijoje.

Vaidmuo dramoje “Ponia Braun” buvo epizodinis, bet debiutantas, kuris nuogas turėjo plaukioti upėje, patraukė visų filmavimo aikštelės dalyvių dėmesį.

Pirmiausia dėl to, kad po kelių dublių vyrukas stipriai persišaldė ir kelioms dienoms atgulė į lovą. Bet svarbiausia, kad debiutantas įsiminė savo žygdarbiu. Vieną dieną, grįždamas iš filmavimo aikštelės ir pamatęs skęstantį vaikinuką, Gerardas ilgai negalvodamas šoko į ledinį vandenį ir jį ištraukė.

Po šio žygdarbio G. Butleris pateko į pirmuosius spaudos puslapius ir už savo drąsą net buvo įvertintas Didžiosios Britanijos karališkosios humanizmo draugijos.

Nuo to laiko vandens tema ne kartą susipindavo su kūrybiniu aktoriaus likimu. Pavyzdžiui, filme apie Džeimsą Bondą “Rytojus niekada nemiršta” jis vaidino jūrininką, juostoje “Didžioji banga” (Chasing Mavericks) — legendinį Kalifornijos banglentininką Frosty Hessoną.

Vaidino su buvusia mergina

Gabriele Muccino romantinėje komedijoje “Širdžių ėdikas” aktoriaus G.Butlerio herojus — dailus ir žavingas vyras, savo dėmesį dalijęs į kairę ir dešinę iki tol, kol neištvėrė jo žmona. Savo laiką skirdamas karjerai ir karščiausioms miesto merginoms G.Butlerio personažas Džordžas stengėsi užsimiršti. Bet ne visada viskas klostosi taip, kaip norisi: nutrūkus karjerai pašėlęs vyrukas atsigręžė į savo iširusią šeimą.

“Širdžių ėdike” žiūrovai susitinka su garsiomis Holivudo aktorėmis Catherine Zeta-Jones (45 m.), Uma Thurman (42 m.) ir buvusia G. Butlerio mergina Jessica Biel (30 m.).

Gerardas ir Jessica susitikinėjo gana trumpai, o draugystės pabaigą škotų aktorius komentavo taip: “Jessica — moteris, kuri pabėgo.” Porelė bendravo, kai mergina buvo išsiskyrusi su Justinu Timberlake’u.

Su G. Butleriu aktorė tikėjosi rimtų santykių, bet šis jos noras ne juokais išgąsdino moterų numylėtinį, tad Jessicai neliko nieko kita kaip pačiai nutraukti santykius.

Gabumai lovoje — 10 balų!

Su daugybe aktorių — Jennifer Aniston, Cameron Diaz, Lindsay Lohan, topmodeliu Naomi Campbell ir kitomis gražuolėmis santykius palaikęs G.Butleris džiaugėsi, kad jo buvusi mergina J.Biel susitaikė su J.Timberlake’u ir tapo jo žmona, nes jis — didžioji jos meilė.

Tiesa, škotų aktorius vėliau pripažino, kad visą gyvenimą gailėsis, kad atsisakė Jessicos. “Jessica — moteris, su kuria reikia elgtis ypatingai, nes ji yra ypatinga. Deja, nemokėjau jos vertinti tuomet, kai buvome kartu. Atsisakiau nuostabaus žmogaus vien dėl to, kad išsigandau įsipareigojimų”, — sakė G. Butleris.

Ironiška, bet romantinėje komedijoje “Širdžių ėdikas” jis vaidina buvusį J.Biel herojės vyrą, kuris vėl stengiasi prisibelsti į žmonos širdį.

Beje, tikrame gyvenime gražuolio škoto aktoriaus elgesį lovoje jo kolegė amerikiečių televizijos serialo “Tikrosios Beverli Hilso namų šeimininkės” žvaigždė Brandi Glanville įvertino net 10 balų! Šviesiaplaukė prisipažino, kad praėjusiais metais pasimylėjo su G.Butleriu, garsiausiu Holivudo sijonų medžiotoju, ir jo seksualinį meistriškumą apibūdino žodžiais: “Tai daugiau nei gerai.”

Kamavo mintys apie mirtį

Glazge (Škotija) gimusio aktoriaus karjeroje buvo daug herojiškų vaidmenų, tačiau būti didvyriu realiame gyvenime, pasak G.Butlerio, nėra lengva. Šios žvaigždės gyvenimo negalima pavadinti stebuklinga pasaka.

“Kai buvau šešiolikos, mane kamuodavo mintys apie mirtį, kurios sukeldavo panikos priepuolius. Būdamas 24-erių maniau, kad mirtis būtų išsigelbėjimas”, — sako G. Butleris.

Taip, ne itin dažnai jo veidą nušviečianti akinama šypsena ir romantiškos akys slepia niūrią tiesą. Tėvas Edwardas Butleris paliko šeimą, kai Gerardui buvo dveji. Šis paauglystėje maištavo, nevengė narkotikų ir alkoholio.

Dabar G. Butleris prisipažįsta esąs laimingas. Pasak aktoriaus, sunkiausiais jo gyvenimo metais visi manė, kad jis yra labai laimingas.

“Dabar, kai tikrai esu laimingas, nejaučiu jokio poreikio to rodyti. Jaučiuosi geriau, kai esu savimi”, — sako G. Butleris.

Mylisi su vyrais ir moterimis

Aktorius stengiasi būti atviresnis ir nuoširdesnis nei jo kolegos. G.Butlerio gerbėjai žino, kokių jis turi problemų: bandė mesti rūkyti (kalbama, kad per dieną surūkydavo 60 cigarečių) ir tik neseniai tai pavyko, jis trokšta ilgalaikių santykių, bet nesugeba jų išsaugoti.

Esama ir to, ko žvaigždė dar pats neįstengia suvokti, — savo lytinės orientacijos.

“Kai kalbu apie savo lytinę orientaciją, mano žodžiai visada iškraipomi. Jie sulaukia neteisingų interpretacijų arba pernelyg sureikšminami. Kartais pasigirsta: “Gerardas Butleris — gėjus.” Nesu gėjus. Net pats nežinau, kas esu.

Turėjau santykių ir su moterimis, ir su vyrais, bet tik dėl to netampama gėjumi. Nesu ir heteroseksualas.

Tai sunku suvokti pačiam, bet kai apie mano lytinę orientaciją šnekama viešai, kartais kyla noras trenkti durimis ir pasakyti, kad tai tėra mano reikalas”, — sako G. Butleris.

Atsikratė priklausomybių

Aktorius neslepia, kad kreipėsi į tarp garsenybių populiarų Kalifornijos reabilitacijos centrą “Betty Ford”, nes buvo įnikęs ne tik į stiprius draudžiamus žolinius preparatus, bet ir į kokainą.

Sveikatos problemų atsirado 2006-aisiais po juostos “300”. Tuomet filmavimo aikštelėje aktorius patyrė keletą traumų ir dėl jų buvo priverstas kurį laiką vartoti skausmą malšinančius vaistus.

Buvo metas, kai G.Butleris piktnaudžiavo ir alkoholiu. Viename interviu jis atsiskleidė: “Gerdavau, kol dingdavo atmintis. Beprotiškai mėgau alkoholį, jaučiau kone mirtiną troškulį. Tai buvo tolygu beprotybei. Vienos ar dviejų taurių man nepakakdavo.”

Suvokęs, kad būtina vaduotis iš stipriai veikiančių preparatų, kokaino ir alkoholio gniaužtų, G. Butleris susiėmė.

Pragaištingų priklausomybių jo gyvenime neliko. Jau dešimt metų aktorius nevartoja svaigalų ir narkotikų.

Ką gi, G. Butleris, didžiajame ekrane sukūręs ne vieną didvyrį, įrodė juo galįs būti ir tikrame gyvenime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.