Geriausia metų aktorė J. Lawrence - stačiokiška gražuolė

Jei turi svajonę, atkakliai jos siek ir švęsi pergalę. Tai liudija Jennifer Lawrence (22 m.), per 85-ąją „Oskarų” teikimo ceremoniją pripažintos geriausia aktore, karjera.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 9, 2013, 3:27 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:11 AM

Geriausių aktorių kategorijoje Jennifer įveikė amerikietę Jessicą Chastain, Prancūzijos kino žvaigždę Emmanuelle Rivą, britę Naomi Watts ir jauniausią kada nors nominuotą aktorę – devynerių metų amerikietę Quvenzhane Wallis.

Visi kandidatai „Oskarui” gauti labai jaudinasi iki tos akimirkos, kol paskelbiamas jų nominacijos nugalėtojas. Taip nutiko ir Jennifer, kuri „Oskarą” gavo už užsispyrusios jaunos našlės vaidmenį filme „Optimisto istorija”.

Buvusi sportinių šokių šokėja lipo į sceną pasipuošusi įspūdinga „Dior Couture” suknele. Regis, kelias iki brangiosios statulėlės buvo neilgas, bet J. Lawrence susipainiojo suknelės sijonuose ir pasijoniuose ir viso pasaulio žiūrovų akyse parkrito ant laiptų. Kol laureatė pasiekė mikrofoną, „Oskaro” ceremonijos svečiai jai jau plojo atsistoję.

Šis nesklandumas neaptemdė J. Lawrence džiaugsmo. Aktorė greitai pakilo, o nuo scenos jai ranką galantiškai ištiesė geriausios aktorės nominaciją pristatęs kolega Jeanas Dujardinas.

J. Lawrence, kurios suknelė buvo pripažinta viena gražiausių 2013 metų „Oskarų” teikimo ceremonijoje, ilgai prisimins, kaip ėjo atsiimti savo pirmosios „Oskaro” statulėlės.

Į keblią padėtį dėl suknelės, tik jau kitos, aktorė pakliuvo ir „Oskarų” išvakarėse per „Independent Spirits Award” ceremoniją.

Prabangią juodą suknelę atvira nugara Jennifer su malonumu demonstravo pozuodama fotografams. Bet vienu metu ji staiga pradėjo dengti krūtinę. Matyt, išsigando, kad suknelė gali apnuoginti intymias kūno dalis.

Pasirodė pranešimų, kad po „Oskarų” ceremonijos užkulisiuose J. Lawrence išlenkė stikliuką ir tik po to nuėjo pozuoti fotografams ir dalyti interviu.

Nežinia, kas tuomet tiksliai įvyko (gal koks nors fotografas mestelėjo aktorei įžeidžiamą frazę?), bet J. Lawrence parodė vidurinį pirštą.

Po to ji pareiškė, kad jaučiasi kaip aukcione, mat spaudos konferencijos rengėjas pradėjo žurnalistams skirstyti klausimų numerius.

„Oskaro” laureatės atsakymai buvo tokie, kokie buvo ir klausimai.

„Kodėl parkritote?” – paklausė vienas.

„Pažiūrėkite į mano suknelę! Su šia suknele mėginau užlipti laiptais. Manau, užmyniau ant medžiagos, ir ši pradėjo slysti”, – atsakė aktorė.

Kitam rūpėjo, ką ji veikė „Oskarų” ceremonijos teikimo rytą. J. Lawrence suglumo ir pasakė net nežinanti, ką atsakyti.

„Atsikėliau, išsimaudžiau po dušu – tiesiog nežinau, ką atsakyti! Atleiskite, išgėriau stikliuką, truputėlį jaudinuosi”, – prisipažino J. Lawrence.

Toks „Oskaro” laureatės atvirumas ir nuoširdumas sukėlė audringą žiniasklaidos atstovų kikenimą.

Tokia drąsi ir ryžtinga J. Lawrence buvo visada. Jeigu sutinka duoti interviu, tai kalba be užuolankų, rėžia iš peties. Aktorė nepasižymi ir kuklumu, o tai patvirtina J. Lawrence kolega Woody Harrelsonas.

„Buvau savo namelyje ant ratų, o ten yra sūpuoklės jogai. Užbėgusi susipažinti Jennifer dėmesį pirmiausia atkreipė į jas ir tiesiai šviesiai paklausė: „Sveikas, Woody, aš – Jennifer. Ar šitos sūpuoklės skirtos sekso žaidimams?” – taip savo pirmąją pažintį su ja aprašo W. Harrelsonas.

Jennifer gimė Luisvilyje (Kentukio valstija). Jos tėvas vadovavo statybos bendrovei, o motina – vaikų vasaros stovyklai.

Vaikystėje mergaitė buvo nenuorama, užsispyrusi, nuolat pešėsi su vienu iš brolių. Per kraštus trykštančią energiją ji išliedavo jodinėdama žirgais: tėvai turėjo ūkį, kuriame juos augino. Aistra žirgams Jennifer vėliau pravertė filmavimo aikštelėje.

Būdama 14-os ji išvyko į Niujorką, kad rastų agentą ir taptų aktore. Paauglė sėkmingai pasirodė kelių agentūrų atrankose.

Jennifer baigė mokyklą eksternu ir dar aktyviau pasinėrė į vaidmenų medžioklę.

2006-aisiais ji debiutavo nedideliu vaidmeniu televizijos filme, tikėjosi gauti pagrindinį vaidmenį „Saulėlydyje”, bet ją nurungė Kristen Stewart.

Po dvejų metų J. Lawrence nusifilmavo režisieriaus Guillermo Arriagos filme „Deganti lyguma” (aktorei pelnė Marcelo Mastroianni prizą Venecijos kino festivalyje), po to buvo „Vinterio kaulai”, pelnę jai „Oskaro” nominaciją.

Į tvirto būdo, ryžtingos Ketnis Everdin vaidmenį juostoje „Bado žaidynės” pretendavo per trisdešimt aktorių, bet jis atiteko J. Lawrence. Jos kandidatūrai pritarė knygos „Bado žaidynės”, pagal kurią buvo pastatyta ši kino juosta, autorė ir viena prodiuserių.

Šis filmas JAV sutraukė rekordinį žiūrovų skaičių ir uždirbo 152 milijonus JAV dolerių. Žurnalas „Forbes” J. Lawrence priskyrė prie pačių pelningiausių veiksmo filmų herojų moterų per visą istoriją.

Po „Bado žaidynių” triumfo aktorė J. Lawrence buvo statoma į vieną gretą su tokiomis Holivudo žvaigždėmis kaip Meryl Streep ir Angelina Jolie jaunystėje.

Portalas askmen.com geidžiamiausia 2012 metų moterimi pripažino J. Lawrence. Tiesa, aktorė mano, kad pagal Holivudo standartą ji yra per stora. Bet taip nemano jos mylimasis aktorius Nicholas Houltas (23 m). Su juo J. Lawrence susipažino „Iksmenų: pirmosios klasės” kūrimo aikštelėje.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją