Slaptas V. Putino dukterų gyvenimas

Rusijos prezidento Vladimiro Putino dukterų Mašos ir Katios niekada nepamatysi viešumoje. Juo labiau jos neafišuoja savo asmeninio gyvenimo. Net jų išvaizda tarsi – valstybinė paslaptis. Todėl ir interneto paieškoje įvedus frazę „Marija ar Jekaterina Putinos“ pateikiamos skirtingų merginų fotografijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 31, 2013, 12:28 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:32 AM

„Gaila, bet susiduriame su daugybe problemų, susijusių su terorizmu ir mes tiesiog privalome galvoti apie šeimos narių saugumą, pirmiausia – savo vaikų, dukterų. Tačiau jos gyvena normalų, įprastą gyvenimą, mokosi universitete. Jos džiaugiasi gyvenimu, turi daug draugų, žodžiu, viskas gerai. Nemanau, kad jas reikėtų tempti į viešumą. Be to, kažin ar jos pačios to norėtų“, - prieš kelerius metus V. Putinas kalbėjo JAV televizijos laidų vedėjui Larry Kingui duotame interviu.

Iš kitų neišskyrė

Vyresnioji V. Putino duktė Мarija Putina gimė 1985 metų balandžio 28 dieną tuomečiame Leningrade (dabartiniame Sankt Peterburge), o Jekaterina – 1986 metais rugpjūčio 31 dieną tuometėje Vokietijos Demokratinėje Respublikoje.

Būtent Vokietijoje praėjo mergaičių vaikystė. Kai 1990 metais Putinų šeima grįžo gyventi į Sankt Peterburgą, jos įstojo į vokiečių gimnaziją „Petershule“.

„Įstoti buvo sunku. Tada tai buvo pirmoji privati mokykla mieste, į kurią savo vaikus stengėsi atiduoti dauguma solidžių žmonių“, - pasakojo buvęs gimnazijos moksleivis. Jis mokėsi kartu su Marija Putina, tik paralelinėje klasėje.

„Mano laidoje buvo ir daugiau įžymybių vaikų. Čia mokėsi ir buvusio kelių ministro anūkas Saša Aksenenka. O kiti politikai savo vaikus slėpė. Žinoma, visi žinojo, kas yra Mašos ir Katios tėvas, tačiau tada niekas negalvojo apie kokius nors socialinius skirtumus. Mokytojai žiūrėjo į jas taip pat, kaip ir į kitus vaikus. Bendraklasiai – irgi“, - pasakojo Polina Plotnikova, kuri mokėsi kartu su Katia Putina, bet kitoje klasėje.

Kentė patyčias?

Tuo tarpu Liudmilos Putinos draugė Vokietijoje Irene Pitch pasakojo, kad Katią, kai ši mokėsi antroje klasėje, skriaudė ir vos nesukėlė jai isterijos.

Paklaustas apie tai Jekaterinos bendraklasis nusistebėjo dėl tokių kalbų: „Pradinėse klasėse buvo pakankamai ramu. O paskui Putinos išėjo iš tos mokyklos.“

Tą patį tvirtino ir mokyklos administracija.

„V. Putinas labai daug padėjo „Petershule“. Vien dėl to jis gerbiamas ir vertas pagyrimų“, - sakė Mašos bendraklasis Vitalijus.

„Petershule“ direktorė Jelena Jupatova apskritai susilaikė nuo bet kokių komentarų.

Laikėsi nuošaliau

1996 metais Putinai persikėlė gyventi į sostinę. Ir čia dukterys lankė mokyklą, kurioje buvo sustiprinta vokiečių kalba.

Ši mokykla įsikūrusi prie Vokiečių atstovybės Vernadskio prospekte. Ją supa tvora su vaizdo kameromis ir užrašu „Achtung!“ („Dėmesio!“). Trūksta tik aviganių. Užtat visur tvarka ir švara.

Čia mokosi rusų elito ir Rusijoje dirbančių vokiečių atžalos.

„Moksleiviai labiausiai didžiavosi ne pasiekimais moksle, o tėvų autoritetu. Visas elitas stengėsi laikytis nuošalyje, o Maša apskritai labai mažai bendraudavo. Po kiek laiko ji išėjo iš mokyklos ir mokėsi privačiai namuose, neva saugumo sumetimais. Nors girdėjau, kad ji turėjo problemų su mokslais“, - tvirtino buvęs Mašos Putinos bendraklasis, nepanoręs skelbti savo pavardės.

Tačiau, jei kalbama apie saugumą, kyla klausimas, kodėl Maša metė mokyklą 1999 metų rudenį, o Katia – tik 2000 metų žiemą?

Abiturientų egzaminams Novo Ogoriove jas ruošė jau privatūs korepetitoriai.

Mokytojas ar šnipas?

Neatmetama, kad mokymosi problemos galėjo būti ir kitokio pobūdžio. Anot šią mokyklą baigusio Aleksandro, vokiško išsilavinimo lygis galėjo būti ir geresnis, ypač tiksliųjų mokslų.

Panašu, kad ne visiems šios mokyklos mokytojams dėstymas buvo pagrindinis užsiėmimas Rusijoje. 2008 metais naktį Vernadskio prospekte vienas mokyklos mokytojas Tomas Hubertas, skriedamas „Porsche Cayenne“ automobiliu 140 km per valandą greičiu, perėjoje partrenkė du studentus.

Pagal Vienos konvenciją, užsienio atstovybių administracinis-techninis personalas neturi imuniteto, todėl įvykdę nusikaltimą jie turi būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Tačiau T. Hubertą kažkodėl paleido, ir vokietis greitai atsidūrė Kelne, kur buvo išteisintas.

„Mes su advokatu padarėme išvadą, kad Hubertas – užsienio žvalgybos bendradarbis. Vokietijoje jis važinėjo senutėliu „Opel Corsa“, o Rusijoje iš karto persėdo prie brangiai kainuojančio „Porsche Cayenne“ vairo. Paprasti mokytojai tokių mašinų nevairuodavo. Dar jis turėjo teisę Rusijoje nešiotis ginklą. Jo asmeniniuose dokumentuose nurodytas neteisingas adresas buvusioje VFR, o tai vokiečiams nėra būdinga. Net dabar jo gyvenamoji vieta nežinoma. Todėl manome, kad mokytojo veikla Hubertui buvo tik priedanga“, - aiškino vieno iš žuvusių vaikinų motina Olga Kaminina.

Kai kurie buvę šios mokyklos mokiniai, bendraudami su interneto puslapio „Sobesednik“ korespondentu, taip pat neatmetė, kad keli asmenys, prisidengę mokytojų statusu, galėjo būti šnipai.

Tačiau asmeniškai Hubertas negalėjo nei dėstyti Putinoms, nei pasinaudoti jų pagalba. Į Maskvą jis atvažiavo jau po to, kai merginos buvo baigusios mokyklą.

Ką veikė kelerius metus?

Vidurinio mokslo baigimo atestatą Maša gavo 2002, o Katia – 2003 metais. Į Sankt Peterburgo universitetą jos įstojo 2005 metais.

Kur jos buvo tuos kelerius metus? Išvažiavusios iš šalies? Kur būtent?

Kalbama, kad jos buvo išvykusios į Miuncheną, kur taip pat nežinia ką veikė.

V. Putinas buvo pareiškęs, kad tai – ne tiesa. Rusų išeivių centras Miunchene taip pat tikino, kad jų darbuotojai nieko nėra girdėję apie Putinas. Tik vietos Rusų kultūros centro atstovai patvirtino, kad juos pasiekė informacija apie tai, jog Rusijos prezidento dukterys – Miunchene, tačiau merginų niekas nematė.

Politologas Stanislavas Belkovskis papasakojo leidiniui girdėjęs, kad viena iš V. Putino dukterų ištekėjo už Vokietijos piliečio, susijusio su Baltijos dujotiekio statyba.

„Jūsų minima informacija mums nežinoma“, - atsakė kompanijos atstovė Irina Vasiljeva. Anot jos, tarp 160 bendradarbių jaunavedžių nėra.

Nuolat superša

Apskritai Putino dukteris labai dažnai kas nors „ištekina“, tačiau nesėkmingai.

Neseniai pasklido kalbos, kad Maša Santorinyje ištekėjo už naujo oligarcho Georgijaus Trefilovo. Praėjusį rudenį buvo paskelbta tarptautinė jo paieška, tikriausiai dėl to, kad pažadėjo vesti V. Putino dukterį. Žinoma, tai – pokštas.

Taip pat paskelbta, kad kita V. Putino dukra – Katia Seule ištekėjo už vieno Pietų Korėjos diplomato sūnaus. Tačiau jis kategoriškai tai neigė.

Gandų apie V. Putino dukterų vedybas būna ir absurdiškų. Pavyzdžiui, skelbta, kad tai viena, tai kita V. Putino dukterys neva buvo ištekėjusios ir už gynybos ministro Anatolijaus Serdiukovo sūnaus. Nors iš tikrųjų ministras turi tik dvi dukteris.

Dabar kalbama, kad V. Putinas vėl turi „žentą“. Tai – Joritas Faassenas iš Olandijos.

Pats prezidentas tvirtina, kad jis neturi nei žentų, nei anūkų.

Universitete niekas nematė

V .Putino dukterys baigė Sankt Peterburgo universitetą, kur Maša įgijo biologės, o Katia – Japonijos menotyrininkės bakalaurų diplomus. Beje, Katia universitetą baigė raudonu diplomu, po to tapo magistrante, bet paslapčiomis nuo viešumos.

„Mašos Putinos pas mus niekas nematė, nors su ja mokėmės viename kurse“, - leidiniui „Sobesednik“ pasakojo Sankt Peterburgo universiteto studentė Dina.

„Nė karto jos nemačiau. Dėstytojai pasakojo, kad kartais mokydavo jas sekmadieniais, daugiausia namuose. Kartais, kai vykdavo praktikos užsiėmimai, joms dėstydavo ir per išeigines universitete“, - patvirtino kita bendrakursė Jekaterina.

Merginos dėl suprantamų priežasčių neminėjo dėstytojų pavardžių.

Tokia pat paslaptis gaubia ir Katios Putinos bendrakursius.

„Universiteto Rytų fakultetas – ypatingas pasaulis, kur mokosi talentingi žmonės. Ten mokėsi ir K. Putina, bet mes niekada jos nematėme“, - aiškino Rytų fakulteto studentė Zarina Denisultanova.

„Putinoms buvo sudarytas individualus mokymosi planas. Dėstytojai kalbėjo, kad jie važiuodavo pas jas į namus. Ar įsivaizduojate Jekateriną Putiną, atsiskaitančią prieš visą auditoriją ar laikančią egzaminą? Pakviesti dėstytoją į namus lengviau, nei užtikrinti jos saugumą“, - pasakojo kita bendrakursė Jelena.

Niekas nežino, kaip atrodo

„Tačiau kas apmoka visas išlaidas, susijusias su tokiu mokymosi būdu?“ – pasidomėjo „Sobesednik“ korespondentas.

Biologijos fakultete, kur mokėsi Maša, buvo atsakyta, kad visa informacija patalpinta universiteto ir fakultetų portaluose. Jei kurios nors informacijos ten ir nėra, vadinasi, ji negali būti viešinama.

Paprašytas atsakyti į šį klausimą Rytų fakulteto dekanas Jevgenijus Zeleniovas buvo tai komandiruotėje, tai tarybos posėdyje, tai pasitarime, tai paskaitoje, o galų gale ir apskritai, kaip pasakė jo sekretorė, „prarado balsą“. Žinoma, kartais geriau prarasti balsą nei kėdę.

„Ką jūs čia išsigalvojate? Ne vieną kartą Vladimiras Vladimirovičius viešai sakė: jo dukterys nėra sukūrusios šeimų, mokosi, viskas gerai. Merginų gyvenimas normalus. Jos, kaip ir kiti studentai, vaikšto į paskaitas. Kodėl kiti studentai jų nemato? Tiesiog niekas nežino, kaip jos atrodo“, - „Sobesednik“ korespondentui tvirtino Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Perskovas.

Vadinasi, V. Putino dukterys mokosi ar mokėsi dengdamosi svetimomis pavardėmis!

Kurios fotografijos – tikros?

„Kaip iš tikrųjų atrodo Maša ir Katia Putinos? Ar galima sumodeliuoti dabartinę jų išvaizdą pagal vaikiškas fotografijas?“ – paklausėme teismo medicinos eksperto.

„Internete daugybė tokių programų, bet tai bus šarlatanizmas. Žmogui augant jo veido bruožai keičiasi proporcingai, bet labai sunku nuspėti, kaip būtent. Užtat pažiūrėjus į jau suaugusio žmogaus išvaizdą galima nustatyti, ar galėjo vaikas užaugti būtent toks“, - teigė ekspertas.

Ekspertas peržiūrėjo žinomas skirtingo amžiaus Mašos ir Katios fotografijas ir nustatė, kurios iš nuotraukų gali būti tikros: ta, kur Mašos fotografas patykojo per 2007 metų rinkimus, tačiau sąraše ji buvo įrašyta tik „rinkėja“. O Katią parodė per Pietų Korėjos televiziją, kai buvo eskaluojama tema dėl jos galimų vedybų su korėjiečiu. Tik nuotraukoje kiek pakeista ausies forma.

Prisiminė panašią

Žurnalistai parodė nuotraukas ir Sankt Peterburgo universiteto studentams, kurie mokosi Biologijos fakultete. Tačiau jie Mašos taip ir neatpažino, nors sakė, kad nuotraukoje gal ir ji, o gal ir ne.

Rytų fakulteto studentai panašią merginą į Jekateriną prisiminė, bet ne iš karto.

„Kad pavardė buvo pakeista, įmanoma. Paskaitos pagal specialybes vykdavo siaurame rate, todėl studentai vienas kitą labai gerai pažinojo bent iš matymo. Visi tvirtino, kad pirmame kurse buvo ir Jekaterina Putina. Iš pradžių dėstytojai japonų kalbos ir kitas su Japonija susijusias paskaitas vesdavo neišvardinę studentų pavardžių. Kiti dėstytojai neretai ištardavo Putinos pavardę su sarkazmu, o antrame kurse jos pavardė nebebuvo įtraukta į žinyną. Tačiau visi nesklandumai su žinynais – greičiau miglos pūtimas į akis, nes iš tikrųjų V. Putino duktė mokėsi prisidengusi Jevgenijos Jerofejevos slapyvardžiu. Ji panaši į tą, kuri fotografijoje. Kadangi ji buvo įslaptinta, draugų universitete neturėjo, dabar tą Jerofejevą vargu ar galima būtų atrasti“, - tvirtino vienas buvusių Biologijos fakulteto studentų.

Galėjo dengtis vyriška pavarde

Dalis studentų, studijavusių japonų kalbą, kultūrą ir meną, dabar stažuojasi Japonijoje. Kiti ruošiasi disertacijų gynimui. O kur ieškoti J. Jerofejevos, nelabai aišku. Bet kuriuo atveju, su tokiais inicialais ir Katios Putinos gimimo metais nei Sankt Peterburgo, nei Maskvos adresų ir telefonų knygose jos nėra.

Iš oficialių asmenų gauti informacijos apie Jerofejevą-Putiną patvirtinimą ar paneigimą interneto portalui „Sobesednik“ taip pat nepavyko. Таigi tikėtina, kad tai viso labo tik versija.

Kai kurie studentai neatmeta galimybės, kad J. Putina apskritai mokėsi Irano ir Afganistano istorijos katedroje, prisidengusi vyriška pavarde.

Už konspiraciją V. Putiną, buvusį žvalgybininką, galima įvertinti rezultatu „puiku“ su pliusu.

Pagimdė nuo pusbrolio?

Internete pasirodžiusį pranešimą, kad V. Putinas turi anūką, mums patvirtino žmogus, papasakojęs visą istoriją.

„Tai šeimyninė paslaptis, kurią visi slepia, bet aš neturiu ko prarasti. Aš černobylietis-likviduotojas. Žodžiu, Putinas turi anūką Marką. Tai ir mano anūkas, vyriausiojo mano sūnaus Aleksandro vaikas. Taigi ši informacija – iš pirmų lūpų. Tačiau tarp mano sūnaus ir V. Putino dukters negalėjo būti santuokos, kadangi Aleksandras ir Maša yra trečios eilės pusbrolis ir pusseserė“, - tvirtino asmuo, prisistatęs Vladimiru Drozdovu-Šachovskojumi.

Vladimiras Aleksandrovičius trumpai papasakojo, kaip vaikystėje svečiavosi pas tetą Tverės srityje kartu su pusbroliu Vova Putinu. Praėjus daugybei metų jam paskambino sūnus Saša ir prisipažino, kad myli vyresniąją V. Putino dukterį Mašą ir kad jiems 2004 metais gimė Markuša.

„Todėl Maša, baigusi vidurinę mokyklą 2002 metais, dingo iki 2005 metų, kol įstojo į universitetą. Ir Liudmila Putina dingo iš viešumos, nes prižiūrėjo anūką. Mat anūkas turėjo problemų – vaikščiojo, bet ilgai nekalbėjo. O Maša dabar gyvena su kitu žmogumi, kurio pavardės aš nežinau“, - sakė tariamas Putino giminaitis.

Gandus skleidžia ligoniai

Norėdamas patvirtinti savo žodžius V. Drozdovas-Šachovskojus perdavė mums keletą poros nuotraukų. Vienoje iš jų – Saša ir Maša stovi su kūdikiu ant rankų prie išėjimo iš gimdymo namų.

Apsirengę paprastučiais drabužėliais, susitraukę gal nuo žvarbaus oro. Rankose – polietileniniai paketai. Užtat iškaba ant durų – užsienio kalba. Sprendžiant iš jo, mergina gimdė Estijoje.

Norėdamas tai išsiaiškinti, „Sobesednik“ korespondentas perdavė tas nuotraukas teismo medicinos ekspertui, kad šis palygintų jas su Marijos vaikystės nuotraukomis.

Kaip ir buvo galima tikėtis, specialistas apsakė, kad nieko bendro su V. Putinu ši fotografija neturi.

Bet kažkas juk tiki šiuo vyru. Ir taip dažnai nutinka, kai žmonės nežino tiesos. Neretai tai būna psichiškai nesveikų žmonių skleidžiami gandai, išsigalvojimai ir prielaidos.

B. Obama vaikų neslepia

JAV prezidentas Barackas Obama, kaip ir V. Putinas, turi dvi dukteris – 14 metų Malią Ann ir 12 metų Sashą.

Jos myli šunis, kuriuos apdovanojo tėtis. Merginos mėgsta keliauti, todėl prezidentas dažnai pasiima jas į užsienio keliones, kur jos noriai pozuoja fotografams.

Iki apsigyvenant Baltuosiuose rūmuose mergaitės mokėsi Čikagos universiteto mokykloje, o dabar – Sidvelio draugų mokykloje, Vašingtone.

Prieš kiek laiko policija Sidvelyje sugavo pedofilą, bet tai nė kiek neigiamai nepaveikė prestižinės privačios mokyklos, kurioje mokslas kainuoja 28 tūkst. JAV dolerių per metus.

Tarp šios mokyklos absolventų buvo ir Franklino Roosevelto, Richardo Nixono ir Billo Clintono vaikai.

Gyveno įprastame bendrabutyje

Chelsea Clinton – vienintelė buvusio JAV prezidento B. Clintono duktė, taip pat buvo viešu asmeniu nuo12 metų ir nuolatiniu televizijos kamerų taikiniu. Dabar jai daugiau kaip 30 metų.

Visa Amerika žino, kad Chelsea buvo gera mergaitė, nes nuo vaikystės pati siuvo, tvarkė namus ir gamino valgį. Mokykloje, kai per istorijos pamokas buvo dėstoma apie islamą, pasikvietė į namus bendraklasius ir supažindino juos su Maroko karaliaus reformomis.

Ch. Clinton pasirinko vaikų kardiologės profesiją, o studijuodama Stanfordo universitete gyveno įprastame bendrabutyje. Tiesa, kambaryje su neperšaunamais stiklais ir su apsauga.

Aspirantūrą Kolumbijos universiteto Sveikatos apsaugos mokykloje Chelsea baigė jau ištekėjusi. Prieš kelerius metus ji susituokė su jaunu bankininku Marcu Mezvinskiu.

G. Busho dukros kėlė bėdų

Už eilinio aspiranto ištekėjo ir viena buvusio JAV prezidento George W. Busho dukterų – Jenna. Kai ji tekėjo, jai jau buvo 30 metų. Jennos sesuo dvynė Barbara vis dar neištekėjusi.

Abi G. Busho dukterys baigė mokslus Teksase, kur įgijo blogų mergaičių reputaciją. Būdamos nepilnametėmis jos nuolat pakliūdavo į viešumą begeriančios alkoholį, taip pat įkliuvo, kai naudojosi padirbtais dokumentais. Barbara net buvo nufotografuota nuoga per vakarėlį vienoje išgėrusių studentų kompanijoje.

Užtat vėliau merginos atėjo į protą: Barbara padėjo Raudonajam Kryžiui Afrikoje, o Jenna – UNICEF Panamoje.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.