Mirė „Žvaigždžių kelyje“ klingonų karį vaidinęs aktorius M. Ansara

Holivudo aktorius

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 3, 2013, 5:05 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:27 AM

Aktorius, kuris buvo vedęs filmo „Svajoju apie Dženi“ (I Dream of Jeannie) žvaigždę Barbarą Eden, užgeso liepos 31 dieną savo namuose Kalifornijoje.

Sirijoje gimęs aktorius tapo JAV televizijos žvaigžde 6-ajame dešimtmetyje, vaidindamas indėnus populiariuose serialuose „Lūžusi strėlė“ (Broken Arrow) ir „Prerijų įstatymas“ (Law of the Plainsman), kuriame jo personažas tai pat yra šerifo įgaliotinis.

Tačiau M.Ansara bene labiausiai žinomas kaip vienas iš septynių aktorių, vaidinusių klingoną Kangą originaliame „Žvaigždžių kelio“ seriale. Jis taip pat atliko šį vaidmenį vėlesniuose šios sagos serialuose – „Deep Space Nine“ ir „Voyager“.

M.Ansara taip pat vaidino 1955 metų filme „Jupiterio numylėtinė“ (Jupiter's Darling) kartu su aktore Esther Williams, kuri mirė šių metų birželį, „Kelionė į jūros dugną“ (Voyage to the Bottom of the Sea, 1961), „Komančų krašte“ (The Comancheros, 1961), „Didžiausia visų laikų istorija“ (The Greatest Story Ever Told, 1965) ir „Šauniojo septyneto ginklai“ (Guns of the Magnificent Seven, 1969).

Per savo karjerą televizijoje jis taip pat prisidėjo kuriant populiarius serialus „Neliečiamieji“ (The Untouchables), „Kitapus ribos“ (The Outer Limits), „Pasiklydę kosmose“ (Lost in Space) ir „Havajai 5.0“ (Hawaii Five-0).

Tuo tarpu animaciniame seriale „Betmenas“ (Batman) M.Ansara įgarsino piktadario Pono Šalčio vaidmenį.

Jis gyveno santuokoje su B.Eden 1958–1974 metais. Jųdviejų sūnus Matthew Ansara (Metjus Ansara mirė 2001 metais nuo per didelės heroino dozės, būdamas 35 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.