Psichoterapeutas A.Kašpirovskis neprarado savo galių

Iš Ukrainos kilęs garsusis psichoterapeutas Anatolijus Kašpirovskis (74 m.) tapo populiariu po 1989-aisiais per sovietinę televiziją transliuotų hipnozės seansų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-25 11:15, atnaujinta 2018-02-20 04:20

1993 metais buvo išrinktas Valstybės Dūmos deputatu. A.Kašpirovskis sulaukė prieštaringų vertinimų, kai palaikė Vladimirą Žirinovskį. Pasitraukęs iš politikos, išvyko gyventi į JAV.

Ką dabar veikia medikas hipnotizuotojas? Pateikiame rusų žurnalisto interviu su A.Kašpirovskiu.

– A.Kašpirovskio hipnozės seansus, transliuotus per televiziją, vis dar prisimena senesnės kartos žiūrovai. Kuo užsiimate dabar?

– Dar ir dabar rengiu susitikimus su žiūrovais. Kalbuosi su jais, – ir per tris minutes nebelieka varikozinio venų išsiplėtimo, osteochondrozės, pagerėja regėjimas... Net žili plaukai tamsėja! Jei žmogus pageidauja, galiu pakeisti jo akių spalvą! Kartais siūlau pakvailioti: ant akies rainelės atsiranda širdelių ar žiedelių vaizdai. Kas dar gali padaryti kažką panašaus? Niekas!

Rengiu susitikimus su žiūrovais JAV ir Kazachstane, užsuku ir į Rusiją. Bet tai nėra hipnozė! Mano darbo esmė – žmogaus organizmą sutvarkyti taip, kad prasidėtų teigiami audinių pakitimai.

– Esate vadinamas magu, ekstrasensu, gydytoju...

– Tik kvailiai aukščiausios kategorijos gydytoją vadina magu! Baigiau Vinicos medicinos institutą ir 25 metus dirbau psichoterapeutu psichiatrijos ligoninėje. Taigi, esu gydytojas.

– Ar norėtumėte susigrąžinti ankstesnį populiarumą ir šlovę, kuomet darėte poveikį milijonams žmonių?

– Na, mane ir dabar atpažįsta bet kurioje pasaulio šalyje! Ir šlovė tik didėja. Tiesiog mano darbas sukėlė daugybę išpuolių ir šmeižto – pasidarbavo pavyduoliai. Ir tai man, žinoma, trukdo...

– Ar negalvojote tapti prezidentu...

– Jei būčiau užsinorėjęs, – būčiau tapęs. Blogai, kad nenorėjau. Juk mano populiarumas buvo milžiniškas.

– Kaip susiklostė jūsų asmeninis gyvenimas?

– Jį nuo žurnalistų saugau už 25 metrų aukščio tvoros. Pasakysiu tik tiek, kad turiu sūnų, dukterį ir jau du anūkus. Anūkas gerai piešia, anūkė tris kartus buvo karatė do čempione. Bet paskui nuo šių užsiėmimų atkalbėjome – ne visai mergaitiška sritis...

– Būdamas 74 metų atrodote labai gerai. Gal turite kokį nors stebuklingą receptą?

– Viena vertus, nevartoju alkoholinių gėrimų. Kita vertus, dar iki savo gimimo pasirinkau... tėtį ir mamą.

Parengė Ona Kacėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.