W.Alleno įdukra viešai atskleidė patėvio prievartos detales

Garsiojo režisieriaus Woody Alleno įdukra Dylan Farrow parašė viešą laišką, kuriame atskleidė savo seksualinio išnaudojimo detales. Ir čia ji savo patėvį kaltina seksualiniu išnaudojimu. Mergina atvirai papasakojo baisius išgyvenimus, kuriuos patyrė būdama 7 metukų.

Režisierius W.Allenas.<br>AP nuotr.
Režisierius W.Allenas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 2, 2014, 12:50 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:46 PM

Dylan teigia, kad tuomet ją, 7 metų mergaitę, įtėvis paėmė už rankos ir nusivedė į namo palėpę.

„Jis man liepė atsigulti ant pilvo ir žaisti su brolio elektrinių traukinukų sąstatu. Tada jis mane seksualiai išnaudojo. Tai darydamas jis kalbino mane, sakė, kad esu gera mergaitė, kad tai bus mūsų paslaptis. Jis žadėjo, kad vyksime į Paryžių, o aš būsiu jo kuriamų filmų žvaigždė“, - rašė D.Farrow.

W.Alleno įdukra iki šiol negali ramiai žiūrėti į elektrinius vaikiškus traukinukus – mintyse iškart iškyla ta diena palėpėje, kai ji, maža mergaitė, stengėsi žiūrėti tik į ratus prieš akis sukantį traukinuką.

„The New York Times“ žurnalisto „bloge“ patalpintame laiške Dylan rašė, kad garsus režisierius nuolat rasdavo priežasčių ją liesti, elgėsi taip, kaip mergaitei nepatikdavo: pavyzdžiui, kišo nykštį jai į burną. Pasak Dylan, vyras įdukrai liepdavo gulėti lovoje šalia jo, galva glausdavosi prie jos nuogo pilvo.

„Tuomet maniau, kad tėvai taip išreiškia savo meilę. Tačiau tai, ką jis man padarė palėpėje, buvo visai kas kita,“ - rašė D.Farrow.

Dylan savo laiško skaitytojų klausia, koks W.Alleno filmas jiems patinka labiausiai? Mergina atvirauja, kad ji netylės, o tai, kad tėvas - garsus ir įtakingas žmogus, jai nė motais. 

„Į mane kreipėsi, man rašė daug seksualinę prievartą patyrusių žmonių. Visi man patarė netylėti! Daugelį mūsų, prievartos aukų, vadina melagiais, mums aiškina, kad mūsų prisiminimai - ne mūsų. Todėl ir kalbu", - rašė Dylan. 

Pasakodama apie patirtus išgyvenimus, parašytame laiške Dylan retoriškai kreipėsi į W.Alleno filmuose vaidinančias aktores: „O kas, jeigu tai būtum tu, Emma Stone? Ar tu, Scarlett Johansson?“

Šiandien D.Farrow džiaugiasi, kad nepaisant visko, ją lydi sėkmė. Ji yra laimingai ištekėjusi ir jaučia begalinį palaikymą iš seserų ir brolių.

Vedė žmonos įdukrą

Režisieriaus W.Alleno elgesys yra sukėlęs kalbų ir anksčiau. Jo biologinis sūnus Satchelis Ronanas yra atsisakęs bendrauti su tėvu ir yra su juo nutraukęs visus ryšius. Jis nesugebėjo atleisti tėvui, kuris jos motiną Mia Farrow išdavė su jo įsesere. 

Berniukui buvo penkeri metai, kai M.Farrow sužinojo apie W.Alleno romaną su jos įvaikinta dukterimi, 22 metų Soon Yi. Ją režisierius pažinojo nuo vaikystės, nors niekada oficialiai nebuvo jos tėvu.

W.Alleno ir Soon Yi ryšį M.Farrow palaikė nenormaliu, o režisierių pavadino mažamečių tvirkintoju. Aktorė kreipėsi į teismą, pareikalavusi visiškos jų bendrų vaikų - dviejų įsivaikintų ir biologinio - globos.

Režisierius gavo teisę matytis tik su biologiniu sūnumi ir tik dalyvaujant pašaliniams. Bet jis neskubėjo šia teise pasinaudoti. Kiek paaugęs, Ronanas atsisakė susitikinėti su tėvu: padėtį dar labiau paaštrino W. Alleno vedybos su Soon Yi. Beje, su ja režisierius iki šiol laimingai gyvena.

Kūryba - įspūdinga

W.Allenas pramogų pasaulyje garsėja savo neeiliniu produktyvumu. Nuo 1982-ųjų W.Allenas kasmet sukuria po vieną filmą. Vieni jų — geri, kiti — puikūs, o treti spėjo tapti kultiniai („Whatever Works“, „Hollywood ending“). 

Be to, pastaraisiais metais W.Alleno filmai persikėlė į Europą („Midnight in Paris“, „Vicky Christina Barcelona“, „To Rome With Love“). Režisieriaus sąskaitoje - jau 49 kino juostos.

W.Alleno kūryba išsiskiria savitu humoru, dažnai savo kurtuose filmuose režisierius ir vaidina. Dažnai tai būna nepatenkino ir seno bambeklio įvaizdžiai. 78 metų amerikiečių kino režisierius ir aktorius šiemet nominuotas „Oskarui" už filmą „Džesmina".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.