Tekėti besirengianti J.Lawrence: „Prabangi puota - ne man“

Aktorė Jennifer Lawrence nekreipia dėmesio į pašaipas dėl ne itin grakščių pasirodymų ant raudonojo kilimo per „Oskarų” teikimo iškilmes. Jai kur kas labiau rūpi būsimos vestuvės su kolega iš Didžiosios Britanijos Nicholu Houltu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-17 12:17, atnaujinta 2018-02-15 08:58

Amerikiečių aktorei J.Lawrence – tik 23-eji, tačiau jos kolekcijoje jau daug apdovanojimų, įskaitant „Oskarą” ir du Auksinius gaublius, - rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Tiesa, šiais metais per Los Andžele vykusią „Oskarų” apdovanojimų ceremoniją ji liko be statulėlės, nors buvo nominuota kaip geriausia antraplanė aktorė už vaidmenį „Amerikietiškoje aferoje”.

Ir praėjusiais, ir šiais metais J.Lawrence žurnalistų dėmesio centre atsidūrė suklupusi ant raudonojo kilimo.

Įspūdinga mados namų „Dior” suknele be petnešėlių pasipuošusi Holivudo žvaigždė susipainiojo lipdama iš limuzino ir suklupo ant raudonojo kilimo. Gerai, kad šalia buvo sužadėtinis N.Houltas (24 m.). Jis žaibiškai pakėlė mylimąją.

Pasipiršo per Kalėdas

N.Houltas savo mylimajai pasipiršo per praėjusias Kalėdas. J.Lawrence namuose buvo susirinkę artimiausi žmonės – jos tėvai, broliai ir N.Houltas.

Kai iki vidurnakčio buvo likusios vos kelios minutės, Nicholas paėmė Jennifer už rankos ir padėjo atsistoti, o pats priklaupė ant vieno kelio.

Vaikinas išsitraukė iš kišenės dėžutę su žiedu ir paprašė už jo tekėti. Jennifer teigia, kad tą akimirką jaudinosi labiau nei laikydama rankose „Oskarą”.

Mokykloje buvo keistuolė

1990 metų rugpjūčio 15-ąją Luisvilyje (Kentukio valstija, JAV) statybos bendrovės darbuotojo Gary Lawrence’o ir jo žmonos darželio auklėtojos Karen Lawrence šeimoje gimė mergaitė. Mažylei tėvai davė Jennifer Shrader vardą.

„Kaip bus nuostabu, jei ji taps gydytoja, pavyzdžiui, terapeute!” – tokius Jennifer Shrader ateities planus kūrė tėvai.

Jie ir įsivaizduoti negalėjo, kad kada nors jų dukra taps didelius honorarus už vaidmenis gaunančia Holivudo aktore ir net pelnys „Oskarą”.

Jennifer žaidė žolės riedulį, buvo palaikomosios komandos šokėja ir dievino beisbolo perdirbinį softbolą, tačiau vis tiek jautėsi vieniša.

„Buvau laikoma keistuole, – prisimena aktorė. – Aš nemėgau atostogų ir mokyklos išvykų, man nelabai patiko vakarėliai. Toli gražu ne visi suprato mano humoro jausmą.”

Jennifer svajojo tapti televizijos laidų vedėja. „Visada žinojau, kad tapsiu įžymi. Gulėdama lovoje įsivaizdavau save diktore. Tai buvo ne fantazijos ar vaizdiniai, o tvirtas tikėjimas savo šviesia ateitimi”, – vaikystę prisiminė kino žvaigždė.

Mėgdžiojo aktorius

14 metų sulaukusios Jennifer planai pasikeitė – paauglė nusprendė tapti modeliu. Ji savo nuotraukomis užvertė modelių agentūras, ėmė vaikščioti į atrankas.

Tiesa, iš šio sumanymo nieko neišėjo, mat Jennifer negalėjo pasigirti manekenės kūno apimtimis 90-60-90.

„Jeigu vertintume Holivudo standartais, esu stora, bet dabar didžiuojuosi tuo, ką man dovanojo gamta”, – vėliau sakė aktorė.

Atsisakiusi svajonių žingsniuoti podiumu Jennifer pareiškė tapsianti aktore.

„Jai labai patiko žiūrėti televizijos laidas, filmus, mėgdžioti aktorius. Maniau, kad taip duktė linksminasi, bet dabar suprantu, jog ji sėmėsi patirties ir įtikinėjo save: „Ir aš galiu tai padaryti!” – pasakojo Jennifer tėvas.

„Jennifer televizijos laidas ir filmus žiūrėdavo kitaip nei daugelis žmonių. Ji analizuodavo. Atsisėsdavo prie ekrano ir įdėmiai stebėdavo”, – pridūrė jos motina Karen.

Pasipylė pasiūlymai

Eksternu baigusi mokyklą Jennifer išvyko į Niujorką. Nors neturėjo aktorinio išsilavinimo, mergina iškart pavergė agentus. Pasiūlymai pasipylė tarsi iš gausybės rago.

Tiesa, pradžioje tai buvo epizodiniai vaidmenys televizijos serialuose. Jennifer nesibodėjo jokio darbo.

„Jaučiau, kad rimti vaidmenys dar laukia. Ir aš buvau teisi”, – prisimena jaunoji Holivudo žvaigždė.

Kai į kino teatrus atkeliavo „Deganti lyguma”, kur J.Lawrence vaidino kartu su Charlize Theron ir Kim Basinger, visi pastebėjo jos talentą.

Kitas jos darbas – „Vinterio kauluose”. Už vaidmenį Debros Granik dramoje aktorė buvo nominuota „Oskarui” ir Auksiniam gaubliui, bet tą kartą apdovanojimai atiteko ne jai.

Save vadina negabia

Tikru J.Lawrence proveržiu tapo „Bado žaidynės”. Dėl žiauraus realybės šou dalyvės Ketnis Everdyn vaidmens aktorei teko laikytis dietos, išmokti šaudyti iš lanko ir pasitamsinti plaukus. Visos šios aukos nebuvo beprasmės.

Kino ekranus pasiekus „Bado žaidynėms” J.Lawrence tapo viena ryškiausių Holivudo žvaigždžių. Ją užgriuvo populiarumas, o su juo – pasakiški honorarai ir dar įdomesni vaidmenys. Vis dėlto Jennifer nelaiko savęs žvaigžde.

„Man baisu girdėti, kaip žmonės skanduoja mano vardą, ir nuolat matyti minias paparacų.

Negaliu pasigirti dideliais talentais: blogai ruošiu valgį, nemėgstu tvarkytis, nemoku siūti. Iš esmės esu visiškai negabi. Moku tik vaidinti filmuose.

Jei būčiau gyvenusi prieš du šimtus metų, iš manęs nebūtų buvę jokios naudos!” – šypsodamasi sako J.Lawrence.

O štai kino kritikai ir žiūrovai ją dievina. Ne veltui praėjusiais metais už vaidmenį Davido O’Russello komiškoje dramoje „Optimisto istorija” aktorė gavo Auksinį gaublį, „Oskarą” ir daug kitų apdovanojimų.

Nuolat suklumpa

J.Lawrence yra tekę patirti ne vieną nemalonią situaciją gerbėjų ir kitų žvaigždžių akivaizdoje. Pavyzdžiui, per JAV kino aktorių gildijos apdovanojimus lipdama į sceną atsiimti statulėlės Jennifer primynė savo iš daugybės klosčių pasiūtą suknelę. Nors aktorė nesutriko ir žingsniavo toliau, apatinė apdaro dalis nusmuko ir atidengė klubus.

Per praėjusių metų „Oskarų” ceremoniją lipdama į sceną atsiimti apdovanojimo Jennifer paslydo ant laiptelio ir suklupo. Ne iš kelmo spirta laureatė sakydama padėkos kalbą pasijuokė iš nesmagios akimirkos, dėl kurios kita aktorė būtų raudonavusi iš gėdos.

„Jūs stovite tik todėl, kad jaučiatės nesmagiai, jog aš pargriuvau. Tikra gėda, bet ačiū jums”, – sakė Jennifer publikai, kuri plojo jai stovėdama.

Vėliau viename interviu aktorė prisipažino: „Man priekaištavo: „Kiti ėjo į sceną ir linksmino žiūrovus, o tu elgeisi kaip idiotė ir dar mikčiojai.” Iš tiesų pasakiau kelis kvailus juokelius ir mikčiojau, bet taip elgiausi dėl to, kad buvau šokiruota.”

Dievina greitąjį maistą

Snobai plakė liežuviais, o paprasti žiūrovai iš karto įsimylėjo Jennifer. „Ji – tarsi gera kaimynė”, – sakė gerbėjai.

Toks apibūdinimas J.Lawrence tinka. Praėjusiais metais per Auksinių gaublių teikimo ceremoniją ji iš užkulisių atsinešė pakelį traškučių ir godžiai juos šlamštė, vis mirktelėdama svečiams.

Aktorė ne kartą prisipažino negalinti gyventi be greitojo maisto: „Vakarais atsipalaiduoju valgydama greitąjį maistą. Tiesa, šis pomėgis turi minusų. Kino apdovanojimų sezono įkarštyje man tenka laikytis dietos, nes per visus tuos vakarėlius, kuriuose daug šampano ir užkandžių, aš nuolat valgau.

Per praėjusią „Oskarų” ceremoniją mūvėjau ne vienas, o dvejas dailesnę figūrą formuojančias kelnaites!”

Tačiau net mados namai „Dior” nesugebėjo atsispirti kerinčiam aktorės žavesiui.

„Jos jaunystė ir klasikinis grožis, stiprus charakteris ir vidinis pasaulis yra unikalūs”, – sakė mados namų „Raf Simons” dizaineris.

Gandai apie romanus

Žiniasklaida nuolat poravo Jennifer su filmų, kuriuose ji vaidino, aktoriais. Vis dėlto labiausiai buvo narstomi jos santykiai su Bradley Cooperiu, kuris atliko pagrindinį vaidmenį „Optimisto istorijoje”.

Tiesa, ir Bradley, ir Jennifer neigė bet kokius gandus. „Aš jai tinku į tėvus, – gynėsi 39 metų aktorius. – Taip, aš ją labai myliu! Ji nuostabi, bet tarp mūsų nieko nėra.”

Išgirdusi kalbas apie jųdviejų santykius, Jennifer sakė: „Jis laisvai kalba prancūziškai. Įspūdinga! Be to, yra labai juokingas. Gaila, kad toks negražus.”

Argi ne įžeidžianti sekso simboliu tituluojamo aktoriaus charakteristika?

Meilė iš pirmo žvilgsnio

Romaną su fantastinio filmo „Iksmenai: pirma klasė” aktoriumi N.Houltu mergina pradžioje taip pat neigė. Aktorė tik vėliau prisipažino jį įsimylėjusi iš pirmo žvilgsnio.

Nicholas ir Jennifer draugavo dvejus metus. Jie kartu pasirodydavo oficialiose ceremonijose, vaikštinėdavo po Londoną, poilsiavo Nicoje. Jennifer iš laimės buvo devintame danguje.

„Grožis ir mada jį mažai jaudina. Kartais jis apsiauna tuos baltus biurui skirtus batus prie džinsų, o kelnes gali sugrūsti į kojines. Nicholas nesupranta, koks yra patrauklus. Manau, daugelis moterų nekenčia manęs, nes būtent aš atsidūriau šalia jo”, – sakė aktorė.

Jausmų išbandymas

Viskas klojosi puikiai, bet praėjusių metų pradžioje aktoriai pareiškė nutraukiantys santykius.

„Nicholas ir Jennifer buvo nuostabi pora. Jiems buvo gera kartu, bet jų santykiams pakenkė nesuderinamas darbų grafikas. Išsiskyrimas jiems sukėlė daug skausmo.

Jie ramiai pasuko skirtingais keliais, bet išsaugojo draugystę ir pasižadėjo ateityje būtinai susitikti”, – teigė aktorių atstovai spaudai.

Šį pažadą Jennifer ir Nicholas ištesėjo. Praėjus keliems mėnesiams jie atsitiktinai susitiko viename vakarėlyje ir, savo nuostabai, vėl ėmė draugauti.

„Pradžioje jie bendravo tik kaip draugai, o vieną dieną tiesiog ėmė bučiuotis. Seni jausmai įsiliepsnojo su nauja jėga, – pasakojo poros draugai. – Tas išsiskyrimas į jų laimę įbėrė žiupsnį pipirų. Kitaip ji būtų beskonė.”

Nenori prabangių vestuvių

Ir štai per praėjusias Kalėdas Nicholas pasipiršo Jennifer.„Veikiausiai jie susituoks slaptai, o paskui pakvies abi šeimas – vieną iš Kentukio, kitą – iš Londono“, – pasakojo aktorių draugai.

„Prabangios holivudinės vestuvės? Jų nenoriu nei aš, nei Nicholas, – yra sakiusi J.Lawrence. – Vestuvių planavimas ir svečių sąrašo sudarymas išvestų iš proto. Tai sukeltų stresą, nes tektų gerokai pasukti galvą, ką kviesti, kad Holivude niekas neįsižeistų.“

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.