Vilniuje - rusų TV žvaigždžių, iliuzionistų brolių Safronovų šou

Jie išsivaduoja iš degančio narvo, šoka į bedugnę, palenda po traukiniu, pradangina didžiausius paminklus ir vaikšto vertikaliomis sienomis. Visa tai daro trys broliai Safronovai – populiariausi šių dienų Rusijos iliuzionistai. Iš daugelio populiarių TV laidų žiūrovams pažįstami magai lapkričio 4-ąją pirmą sykį stebins lietuvius – jų pasirodymas įvyks Vilniaus Teatro arenoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2014, 2:51 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:57 PM

Nėra mėnesio, kai apie šiuos tris nutrūktgalvius nerašo Rusijos spauda ar nerodo televizija. Lyg popmuzikos žvaigždės atrodantys broliai išgarsėjo 2002-aisiais, nuo to laiko jų populiarumas vis auga.

Sergejus, Andrejus ir Ilja Safronovai – Rusijos televizijos kanalų šou „Stebuklų žmonės“, „Stebuklų Ukraina“, „Jūs – liudininkas“, „Ekstrasensų mūšis“ ir daugelio kitų populiarų TV projektų žvaigždės. Nuo 2002-ųjų jie – Niujorke įsikūrusio Tarptautinio magų klubo nariai. 2008-aisiais tarptautinis žurnalas „Forbes“ trijulę paskelbė geriausiais Rusijos iliuzionistais.

Už tai, kad šiandien visi trys užsiima iliuzijos menu, broliai turi būti dėkingi tėvui, kuris kadaise vietoj futbolo rungtynių į vaizdajuostę netyčia įrašė garsaus mago Davido Copperfieldo šou.

Amerikiečio triukai taip sužavėjo Ilją Safronovą, kad jis įrašą peržiūrėjo kelias dešimtis kartų. „Buvau pritrenktas. Rusijoje magas buvo įsivaizduojamas kaip dėdulė su rytietišku galvos apdangalu ir apsiaustu. O čia buvo šiuolaikiškas vyras su džinsais ir marškiniais. Ir jis darė neįtikėtinus dalykus. Net suabejojau, kas čia – fokusai ar tikri burtai“, - pasakoja Ilja, kuriam tuo metu buvo šešiolika.

Staigmena pačiam vaikinui tapo tai, jog jis sugebėjo perprasti Davido triukus.

„Ilgai repetavau, kol galiausiai parodžiau tuos fokusus šeimai. Visi sėdėjo išsižioję, mamos akyse pamačiau susižavėjimą. Mano likimas buvo nulemtas. Žinojau, kad tapsiu iliuzionistu“, - prisimena Ilja.

Brolio pomėgiu netrukus užsikrėtė Andrejus ir Sergejus. Trijulė pradėjo ruošti pasirodymus. Numerius su ugnimi repetavo tiesiog bute – dabar tai atrodo beprotybė. Brolius išgarsinusia galimybe tapo populiariojo TV žaidimo „Kas? Kur? Kada?“ prodiuserio skambutis – šis pasiūlė vaikinams pamėginti nustebinti žaidėjus.

„Ten juk sėdi protingiausi Rusijos žmonės. Sunki užduotis. Paruošėme numerį, kurio metu esame degančiame narve. Repetavome šimtus kartų. Viskas pavyko puikiai, pasirodymo pabaigoje išgirdome garsius „bravo“, - prisimena broliai.

Milijonų žiūrovų pamatyta transliacija nutiesė broliams kelią į šlovę – dabar jie kone kasdien rengia pasirodymus, į kuriuos išperkami visi bilietai, kviečiami dalyvauti muzikos žvaigždžių koncertuose, miuzikluose, TV laidose ir filmuose.

2005-aisiais komplimentų vaikinams negailėjo ir su jais pasirodęs vienas žymiausių pasaulio ekstrasensų – Michaelo Jacksono bičiulis, minties galia šaukštus lankstantis Uri Gelleris.

Visus pasirodymus broliai atlieka patys, kartais neišvengdami traumų. Andrejus sudėtingų triukų metu du sykius susilaužė koją, broliams ne kartą teko gydytis nudegimus. „Viską repetuoji daugybę kartų, tiksliai apskaičiuoji, bet kartais pasitaiko visko“, -juokdamiesi prisipažįsta broliai.

Į jų pasirodymus renkasi įvairiausia publika – nuo vaikų iki šou pasaulio žvaigždžių. Vienas pirmųjų brolių pasirodymų netgi vyko sunkiojo metalo festivalyje – jį Safronovai iki šiol prisimena su šypsena.

„Susirinko tokia plaukuota publika odinėmis striukėmis, grėsmingais veidais. Iš pradžių į mus žiūrėjo skeptiškai. Bet paruošėme aštresnę programą – pavyzdžiui, kvietėme į sceną žiūrovus, „pjaustėme“ jų pilvus ir iš jų traukėme kortas. Pabaigoje visi plojo“, - juokiasi Andrejus.

Trijulės repertuare – ir savo kūrybos, ir patobulinti klasikiniai iliuzionistų triukai. Pavyzdžiui, tokie, kai broliai turi išlįsti iš užrakinto degančio automobilio ar kai vienas jų „palaidojamas“ gyvas.

„Šį triuką darė dar legendinis iliuzionistas Harry Houdini. Skirtumas tas, kad jis buvo užkasamas medinėje dėžėje. O mes apsieiname be jos.

Šou metu sukuriame skirtingas nuotaikas – nuo kvapą gniaužiančių triukų iki lyriškų etiudų, kurie labai patinka moterims. Kartais jos net apsiverkia iš jaudulio“, - pasakoja broliai.

Paruošti triukus šioms Rusijos garsenybėms padeda didelė komanda – Safronovai konsultuojasi su geriausiais apšvietimo ir įgarsinimo technikais, kaskadininkais. Šie pataria, kaip nepavojingai kristi nuo tilto ar pakibti žemyn galva, vilkint tramdomuosius marškinius.

Televizijos prodiuseriai brolius tiesiog graibsto. Projekte „Jūs liudininkas“ su Ivanu Usačiovu, šou „Super“ su Vasilijumi Strelnikovu broliai buvo pakviesti kurti nuolatinę rubriką.

TV kanale broliai sukūrė 17 laidų serialą „Stebuklų žmonės“, kuriame magiją demonstravo skirtingų Rusijos miestų žmonėms. Projekte „Stebuklų Ukraina“ jie devyniuose šios šalies miestuose stabdė praeivius ir rodė jiems triukus – paversdami žmones fokusų dalyviais.

Šou „Ekstrasensų mūšis“ broliai tapo skeptikais, kuriuos projekto dalyviai turėjo įtikinti savo ypatingais sugebėjimais. Be to, Sergejus pasižymėjo ir TV išgyvenimo realybės šou „Sala“ - Palau saloje išsilaikė 40 dienų ir tapo projekto laimėtoju, nurungęs Alioną Sviridovą, Vladą Topalovą, Romą Žiganą ir kitas Rusijos pramogų pasaulio žvaigždes.

„Rytų Europoje tokių šou, kokius kuriame mes, nedaro niekas. Mes remiamės Amerikos žvaigždžių – Davido Copperfieldo, Davido Blaine'o, Crisso Angelo pavyzdžiais. Norime žiūrovams parodyti ne tik fokusus, bet ir visomis prasmėmis įspūdingą reginį“, - sako Sergejus Safronovas.

Ar jie išdrįstų mesti iššūkį Davidui Copperfieldui, kurį visi trys broliai laiko geriausiu pasaulio magu?

„Manau, galėtume su juo pasigalynėti“, - nusijuokia Sergejus.

Keli brolių Safronovų triukai:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.