Dvynius sūpuojanti E.Pataky: „Visada norėjau didelės šeimos“

„Mūsų dvyniai prieš gimdami buvo užsukę į „Oskarų” teikimo ceremoniją”, – juokiasi Holivudo aktoriai Elsa Pataky (37 m.) ir Chrisas Hemsworthas (30 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2014, 7:26 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:18 PM

Kovo pradžioje vykusioje „Oskarų” teikimo ceremonijoje E.Pataky, pasipuošusi žėrinčia žalios spalvos „Elie Saab” suknele, atrodė pribloškiamai.

„Nėštumas jai tinka”, – vienbalsiai tvirtino pramogų pasaulio apžvalgininkai.

O neseniai E.Pataky ir jos vyras filmo „Toras” žvaigždė Ch.Hemsworthas tapo laimingais tėvais, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Dvyniai Tristanas ir Sasha gimė Los Andželo medicinos centre „Cedars-Sinai”.

E.Pataky – ispanė, Ch.Hemsworthas – australas. Jų pirmagimė India Rose, kuriai netrukus sueis dveji metai, gimė Londone.

„Nei aš, nei Chrisas nenorėjome žinoti vaikų lyties, bet labai troškome, kad vienas iš mažylių būtų berniukas”, – sakė E.Pataky.

Jų svajonė išsipildė su kaupu – gimė du sūnūs.

Poros namuose – džiaugsminga, saulėta ir šilta. Ne todėl, kad būstas yra Malibu, kur vasara trunka ištisus metus. Tiesiog Elsa ir Chrisas džiaugiasi gyvenimu ir vienas kitu.

„Visada norėjau didelės šeimos, Chrisas – taip pat”, – sakė E.Pataky, dvynių gimimą laikanti dviguba laime.

Chrisas baigė filmuotis režisieriaus Rono Howardo filme „Ledo šalis” ir išėjo ilgų atostogų, kad visą laiką galėtų skirti šeimai.

Elsa prisipažino iki gimdymo turėjusi du rūpesčius – nuteikti Indią Rose, kad ji taps vyriausia, ir rasti naują namą, kuriame apsigyventų jų didelė šeima.

Su šiomis užduotimis sutuoktiniai puikiai susidorojo.

– Esate ne kartą sakiusi, kad svajojate apie didelę šeimą. Tikriausiai nesitikėjote, kad viskas įvyks taip greitai? – žurnalistai paklausė E.Pataky.

– Jei šalia yra mylimas žmogus ir abu norime vaikų, ko gi delsti? Vis dėlto dabar labai jaudinuosi, ar sugebėsime susitvarkyti su dvyniais.

Pirmaisiais metais ir su vienu vaiku buvo sunku, o su dviem – juo labiau. Aišku, žinau, kad kuo vaikas vyresnis, tuo lengviau.

– Ką jautėte, kai sužinojote, kad laukiatės dvynių?

– Abu su vyru patyrėme šoką. Džiaugėmės ir jaudinomės vienu metu – juk tai labai svarbus įvykis ir milžiniška atsakomybė.

Nenorėjome žinoti vaikų lyties, bet tikėjomės, kad vienas iš jų bus berniukas. Ir štai India Rose turi net du brolius. Esu įsitikinusi, kad vaikų santykiai bus šilti. Tad manęs ir Chriso laukia daug malonių ir džiaugsmingų akimirkų.

– Ar prieš gimdymą nesijaudinote?

– Mano pirmasis nėštumas ir gimdymas buvo lengvi. Todėl šįkart buvau rami. Nedraskė abejonės, kurių patyriau laukdamasi pirmagimės. Kai pastojau pirmą kartą, nuolat galvodavau: „O Dieve, greitai tapsiu motina! Kaip nuostabu!”

Prieš dvynių gimimą nelaksčiau po parduotuves ieškodama jų kambariui baldų ir drabužių. Viską dariau ramiai, protingai – užsakydavau internetu.

Organizuoti vakarėlį būsimų vaikų garbei leidau draugams.

Rengti šventes – ne man. Vis dar prisimenu mudviejų su Chrisu vestuves. Neturėjau vestuvinės suknelės, nebuvo puotos. Oficialiai santuoką įteisinome tik artimiausių draugų būryje.

– Kas padės rūpintis dvyniais?

– Abi senelės, kurias India Rose tiesiog dievina. Su mumis jau kuris laikas gyvena Chriso motina. Kai prieš gimdymą ji susiruošė namo, į Australiją, mane ištiko panika, maldavau jos, kad pabūtų, kol gims dvyniai. Ir ji sutiko pasilikti.

– Atrodo, kad Chrisas vaikus prižiūri ne blogiau nei jūs.

– Taip. Nors Chrisui tik 30 metų, jis ne pagal amžių brandus, yra nuostabus tėvas ir vyras. Chrisas rūpinasi manimi, bet niekada nieko nereikalauja.

Esu impulsyvi, veikli, nenustygstanti vietoje. Jis žino, kad mane stabdyti yra beviltiška.

– Per „Oskarų” teikimo ceremoniją atrodėte stulbinamai. Gal būdama nėščia sportavote?

– Taip. Visą nėštumo laiką puikiai jaučiausi tikriausiai ir dėl to, kad nuolat sportavau. Po pirmų trijų nėštumo mėnesių grįžau į jogos užsiėmimus, o šeštą mėnesį susidomėjau Pilateso mankšta.

Mūsų namas netoli vandenyno, bet norint patekti į paplūdimį reikia nulipti laiptais. Nepaisydama didelio kaip balionas pilvo kasdien laipiojau tais laiptais.

Gydytojai patarė neriboti fizinio aktyvumo – gyventi įprastai. Ir jokiu būdu nevalgyti už tris.

Kai laukiausi, mano apetitas buvo gerokai padidėjęs, bet stengiausi save kontroliuoti, nes pagimdžius kilogramai tirpsta lėtai.

– Į naują namą persikėlėte dar prieš gimstant dvyniams. Kieno idėja buvo įsikurti ant vandenyno kranto?

– Abu su Chrisu troškome apsigyventi name, pro kurio langus matytume vandenyną.

Tokio namo ėmėme ieškoti, kai sužinojome, kad turėsime dvynius. Iki tol gyvenome mano name Santa Monikoje, kurį buvau nusipirkusi, kai dar nepažinojau Chriso.

Kol India Rose buvo maža, jo mums pakako, o dabar jai reikia atskiro kambario.

– Chrisas, atlikęs pagrindinį vaidmenį komikso „Toras” ekranizacijoje, tapo labai populiarus ir geidžiamas Holivudo kino studijų filmavimo aikštelėse.

– Mane džiugina tai, kad jo profesionalumo kreivė kyla. Nors jis daug dirbo, esame labai artimi. Tiesa, dabar jis ilsėsis nuo darbo filmavimo aikštelėje.

Žinoma, neišvengiame ginčų, bet jų neišvengia nė viena pora. Mes stengiamės nesikrimsti dėl smulkmenų. Svarbu rasti laiko pabūti dviese – nueiti į kiną, pavakarieniauti ar apsikabinus vakare pasėdėti prie židinio.

Aktorių šeima

Ch.Hemsworthas gimė Melburne (Australija). Jo broliai Luke’as ir Liamas – taip pat aktoriai.

Ch.Hemsworthas išgarsėjo nusifilmavęs juostose „Toras”, „Keršytojai”, „Toras II. Tamsos pasaulis”.

2005–2006 metais jis palaikė ryšius su aktore Isabel Lucas, televizijos serialo „Be namų negerai: naujas gyvenimas” žvaigžde.

Aistra vaidinti – iš senelio

E.Pataky (Elsa Lafuente Madianu) gimė Madride (Ispanija). Jos tėvas Jose Francisco Lafuente – ispanas. Jis – biochemikas.

Vengrų ir rumunų kraujo turinti motina Christina Pataky Medianu – žurnalistė. Ji daug rašo apie vengrų ir rumunų santykius.

Polinkį į aktorystę Elsa greičiausiai paveldėjo iš motinos tėvo – gimtojoje Rumunijoje jis buvo garsus aktorius.

Elsa buvo labai artima su seneliu. Jis anūkei skirdavo daug dėmesio, dosniai dalydavo patarimus ir iki gyvenimo pabaigos domėjosi jos karjera.

Baigusi mokyklą Elsa įstojo į San Pablo universitetą, esantį gimtajame Madride, studijuoti žurnalistikos. Tuo pat metu ji mokėsi ir aktorystės.

E.Pataky kalba ispanų, anglų, rumunų, italų ir prancūzų kalbomis.

Anksčiau Elsa draugavo su amerikiečių aktoriumi Adrienu Brody ir prancūzu Olivier Martinezu.

2010-aisiais ji ištekėjo už Ch.Hemswortho.

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.