Stiliaus dievaitė S.J.Parker labiausiai vertina patogumą

Seksualiosios žurnalistės Kerės Bredšou vaidmuo populiariame amerikiečių televizijos seriale „Seksas ir miestas“ aktorę Sarah Jessicą Parker (49 m.) padarė stiliaus dievaite. Nors realiame gyvenime ji visiškai nepanaši į savo heroję, vienai silpnybei S.J.Parker negali atsispirti.

Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė

Apr 23, 2014, 8:46 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:31 PM

Vienas šios žydų kilmės Holivudo žvaigždės fenomenų yra tas, kad būdama stiliaus dievaitė ir naujos mados krypties diktatorė ji nė kiek nepanaši į tas gražuoles, žvelgiančias iš spindinčių žurnalų viršelių.

Ir devintajame dešimtmetyje, kai S.J.Parker pradėjo aktorės karjerą, ir dešimtojo dešimtmečio pabaigoje, kai į televizijos ekranus atkeliavo serialas „Seksas ir miestas“, jos išvaizda nė iš tolo neatitiko dabartinių modelių standartų, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Tačiau pasaulio moterys pasitiki S.J.Parker skoniu, laiko jį nepriekaištingu. Ir net jei jos išvaizda ir aktorinis talentas sulaukdavo aštrios kritikos, apsirengimo stilius – niekada.

S.J.Parker kelis kartus puošė amerikiečių žurnalo „Vogue“ viršelį, ji bendradarbiavo su įvairiausiais prekių ženklais – GAP, „Coty“, „Halston“, „Maria. Valentina“. Visa tai byloja, kad „Sekso ir miesto“ žvaigždei pavyko susižerti gerų dividendų iš Kerės Bredšou vaidmens.

Taigi už pamokas, gautas iš „Oskaro“ statulėlės savininkės, kostiumų dizainerės Patricios Field, su kuria ji dirbo televizijos serialo filmavimo aikštelėje, aktorei reikėtų parašyti įvertinimą – labai gerai.

S.J.Parker tvirtina, kad į domėjimąsi mada nežvelgia pernelyg rimtai, o realiame gyvenime rengiasi paprastai ir nepretenzingai kaip ir dauguma kitų amerikiečių moterų.

Niekas iš niujorkiečių nenustemba, kai „Sekso ir miesto“ žvaigždę Sarah Jessicą mato žingsniuojančią miesto gatve apsitempusią džinsais, neužsegta striuke ir ant rankų laikančią savo dukreles – ketverių metų Marion ir Tabithą. Mergaitės viena per kitą kažką jai čiauška, o Sarah Jessica įdėmiai klausosi.

Aktorė laikosi ypatingo ritualo: kasdien abi dukreles ir vyriausiąjį sūnų Jamesą Wilkie palydi į mokyklą ir pasiima po pamokų, kad po to visi patrauktų pasivaikščioti po Centrinį parką.

Matant, kaip dėmesingai aktorė bendrauja su dukrelėmis, nuoširdžiai džiaugiasi sūnaus dalyvavimu mokyklos spektakliuose, nereikia stebėtis, kad šios pripažintos stiliaus dievaitės širdis nesuspurda žvelgiant į vitrinas, kuriose – nauja „Prada“ kolekcijos suknelė.

Ir tik meilė Niujorkui, bateliams, kaip ir anksčiau, aktorę S.J.Parker sieja su jos heroje Kere Bredšou. Praėjusį mėnesį Holivudo žvaigždė įgyvendino seniai puoselėtą svajonę: pristatė savo batų kolekciją SJP, sukurtą bendradarbiaujant su vienu Manolo Blahniko direktorių – George’u Malkemusu.

Kalbėdama apie savo debiutą avalynės industrijoje, S.J.Parker atrodo labai susižavėjusi ir susijaudinusi. Atrodo, kad šioje srityje ji nusimano „nuo iki“.

„Troškau sukurti tokią avalynę, kurią norėtųsi avėti kasdien. Ji turi būti ne tik graži, bet ir patogi. Gyvenu normalios moters gyvenimą, todėl man artima visa tai, kas rūpi ir bet kuriai kitai didmiesčio gyventojai. Žiūrėjau į moteris, sutiktas Niujorko gatvėse, ir galvojau: kuo būtų patogu joms avėti? Tad bus teisinga, jei pasakysiu, kad sukurti šią kolekciją įkvėpė būtent jos“, – sako aktorė.

Bet dar daugiau apie save S.J.Parker išklojo interviu leidiniui „Hello!“.

– Ar tiesa, kad jūsų spintoje išrikiuota šimtai porų batų?

– Tiesa. Man labai patinka batai, avalynė visada buvo mano silpnybė. Aš net iki šiol prisimenu, kaip su mama pirmą kartą išsiruošiau į batų parduotuvę... Juk užaugau didelėje šeimoje, turiu seserį ir du brolius. Ir kai buvome paaugliai, mums per metus skirdavo tik dvi batų poras: vieną – mokyklinio sezono pradžioje, kitą – pavasarį. Būtent dėl to vaikystėje neturėjau pakankamai batų, o ūgtelėjusi pradėjau ypač aistringai pildyti šią spragą.

– Po serialo „Seksas ir miestas“ daugeliui moterų tapote pavyzdžiu. Kaip vertinate tokį požiūrį? Ar stengiatės atitikti savo seksualiosios herojės įvaizdį?

– Apie tai tiesiog negalvoju, – ir tai tiesa. Aklai sekti mada man neįmanoma: esu trijų vaikų mama. Žinoma, stengiuosi atrodyti gerai ir deramai, kai būtina. Bet mano išvaizda dažniausiai priklauso nuo nuotaikos, o ne noro padaryti gerą įspūdį.

Esu pamaloninta, kad nuolat mane pripažįsta stilingiausia, madingiausia. Bet, kita vertus, manau, kad dėl to kaltas vaidmuo, kurį vaidinau daugelį metų. Aš turiu omenyje savo heroję Kerę Bredšou, štai ji – tikra stiliaus dievaitė. Tad pripažinimai „stilingiausia“, „madingiausia“ – tik jos nuopelnas.

– Vadinasi, būti pačia geriausia jums nejauku?

– Na, ką jūs! Šie titulai suteikia ir malonių akimirkų, pavyzdžiui, kai po fotosesijų man padovanoja suknelę, kurią vilkėjau prieš objektyvą.

– Apibūdinkite savo aprangos stilių.

– Rengiuosi tais drabužiais, kurie man patogūs. Tai pagrindinė mano taisyklė. Paprastą dieną, kai esu namuose ir nereikia skubėti į jokį oficialų renginį, iki pietų galiu vaikštinėti paprastais naktiniais marškiniais.

Jei išeinu iš namų, apsimaunu džinsus ar velvetines kelnes, kai šilta, velkuosi suknelę. Bet jau tikrai nieko ypatingo, ką būtų gaila sutepti vaikščiojant su vaikais.

– Ar yra drabužis, kurio niekuomet neapsirengtumėte?

– Taip, veikiausiai suknelės arba berankovės palaidinės su juostelėmis, užrišamomis aplink kaklą. Ir nesvarbu, kad tai madinga, bet šis modelis man netinka.

– Kokios epochos mada jums artimiausia?

– Patinka tai, kas buvo dėvima XIX ir XX amžių sandūroje. Tuomet buvo kreipiamas dėmesys į praktiškumą, net ir kasdienis drabužis buvo labai gražus – ir tai man patinka.

– Kuria moterimi žavitės? Ar turite dievaičių mados pasaulyje?

– Žinoma. Kai kurios jų labiau žinomos, kai kurios – mažiau.

Man labai patinka, kaip rengėsi XX amžiaus pirmosios pusės aktorės Ingrid Bergman, Carole Lombard... Ir su malonumu žvelgiu į moteris, gyvenančias šiuolaikiniame Niujorke, mano rajone. Kai kurios jų labai patrauklios! Dar labai žaviuosi savo mamos skoniu. Ji man siuvo drabužius, kai buvau maža mergaitė.

– Ar stiliaus jausmas žmogui įgimtas, ar stilingas gali tapti bet kas susiklosčius tam tikroms aplinkybėms?

– Tai apibūdinčiau santykiu 50 su 50. Manau, kad stilius – tai pirmiausia gebėjimas išreikšti save, istoriją, kurią norite apie save papasakoti, būdas išsiskirti iš kitų, siekimas patraukti dėmesį.

Galima laikytis tam tikrų taisyklių ir stengtis žengti koja kojon su mada, bet tai jokiu būdu nereiškia stiliaus.

Pateiksiu pavyzdį: man visada patiko gražios suknelės, bet „Sekso ir miesto“ filmavimo metu sukaupta patirtis leido išmokti sumaniai laužyti taisykles, sumaišyti madingus daiktus, kurie iš pirmo žvilgsnio tarpusavyje nesuderinami, ir tokiu būdu sukurti savo stilių.

– Koks Holivudo žvaigždės S.J.Parker kasdienis buitinis gyvenimas?

– Vargu ar mano gyvenimas stipriai skiriasi nuo to, kaip gyvena kitos dirbančios moterys. Asmeninį gyvenimą stengiuosi suderinti su dalykiniais susitikimais, scenarijų skaitymu, telefoniniais pokalbiais, susijusiais su mano darbu.

Mano šeima turi savas tradicijas ir įpročius, pavyzdžiui, su vaikais dieviname šventes. Kartais mūsų namuose tvyro tikras chaosas, bet tai niekam netrukdo – visiems jauku ir smagu, visi laimingi. Žinoma, šiokiadieniais atrandu laiko vizitams pas pediatrą, tėvų susirinkimams, mokyklos spektakliams. Kitais žodžiais tariant, esu aktorė, bet pirmiausia – moteris, žmona ir motina.

– Santuokoje su Matthew Brodericku gyvenate beveik 17 metų. Kur slypi jūsų laimės paslaptis?

– Jei papasakosiu, jau nebus paslaptis. O jei rimtai, manau, kad man ir Matthew padeda tai, kad nesame Holivudo pora. Įsikūrėme Niujorke ir šiame didmiestyje galime gyventi savo gyvenimą, likdami beveik nepastebėti.

– Ir klausimas, kurį veikiausiai dažnai girdite: ar bus „Sekso ir miesto“ tęsinys?

– Nežinau, tikrai nežinau. Visko gali būti!

Rūpinasi ir kultūra

S.J.Parker kolekcijos SJP batelių kaina – 200–450 JAV dolerių (500–1125 litai).

Kino karjeros pradžioje S.J.Parker turėjo romanus su Robertu Downey jaunesniuoju, Johnu Fitzgeraldu Kennedy jaunesniuoju, Nicolasu Cage’u.

Bet padaryti laimingą sugebėjo tik kolega M.Broderickas. Jie susituokė 1997 metais, po penkerių susilaukė sūnaus Jameso Wilkie, o 2009-aisiais – dvynukių Marion ir Tabithos, kurias išnešiojo surogatinė motina.

S.J.Parker – UNICEF geros valios pasiuntinė, taip pat „New York City Ballet“ valdybos narė.

„Manau, kad jausmas menui turi būti ugdomas nuo mažų dienų. Dabar stengiuosi, kad Amerikos mokyklose kultūrai ir menui būtų skiriamas deramas dėmesys. Ne todėl, kad vaikas pasiektų kažin kokių stulbinamų rezultatų meno tyrinėjimų srityje, o kad galėtų kūrybiškai mąstyti, išmoktų save išreikšti“, – įsitikinusi serialo „Seksas ir miestas“ žvaigždė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.