Saulės nematantis A.Bocelli - karjeros ir meilės viršūnėje

Vienas populiariausių šių laikų tenorų Andrea Bocelli (55 m.) - puikus pavyzdys, kaip nieko nėra neįmanomo. Dar paauglystėje netekęs regėjimo vyras baigė mokslus, užkariavo pasaulio sales, o neseniai sukūrė šeimą. Net ne pirmą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė

2014-05-10 08:29, atnaujinta 2018-02-14 02:49

Andrea gimė Toskanoje, augo valstiečių šeimoje. Vaikystėje motina uždėdavo plokšteles su tenorų įrašais, kad vaikas liautųsi verkęs. Būdamas šešerių berniukas pradėjo groti saksofonu.

Legendinis italų tenoras prarado regėjimą 13 metų – tąkart jis žaidė futbolą. Atskriejęs kamuolys trenkė į galvą. Nuo smūgio į smegenis išsiliejo kraujo.

A.Bocelli manė, kad būdamas neregys negalės dainuoti operoje, todėl iš pradžių studijavo Pizos universitete ir tapo teisininku. Vėliau lankė dainavimo pamokas.

Italų tenoras be galo drąsus. Jis slidinėja, jodinėja ir laimi svarbiausią kovą: nepaisydamas aklumo ir jį užgriuvusios šlovės, sugeba gyventi įprastą gyvenimą. Bet iki šiol jaučia scenos baimę.

Buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas sako esantis A.Bocelli gerbėjas.

Jis pageidavo, kad dainininkas pasirodytų Baltuosiuose rūmuose ir demokratų susitikime.

Šviesaus atminimo popiežius Jonas Paulius II buvo priėmęs A.Bocelli savo vasaros rezidencijoje ir klausėsi jo dainų.

Kovo mėnesį A.Bocelli vedė 23 metais jaunesnę Veronicą Berti.

Nors pora draugavo beveik dešimtmetį ir dažnai kalbėjo apie oficialią santuoką, Veronica ne iš karto pasakė „taip“, nusprendusi mažumėlę paerzinti būsimąjį jaunikį.

„Jei manai, kad gali ateiti į darbą, pasipiršti, o aš sutiksiu, tuomet apsirinki“, – pasakė Veronica.

„Nesiklaupsiu ant kelių ir nemaldausiu tapti mano žmona, nes vienas kitą pažįstame tūkstančius metų. Gerai pagalvok ir atsakyk“, – atsakė Andrea.

Po poros dienų A.Bocelli pasipiršo Veronicai dar kartą kur kas romantiškesnėje aplinkoje – per jų pasijodinėjimą žirgais po paplūdimį netoli jų Toskanoje esančios sodybos.

Bet šį kartą Andrea neteko jos įkalbinėti ir pora paskyrė jungtuvių datą – kovo 23-iąją.

„Tą dieną atšventėme tris šventes: mūsų dukters Virginios gimtadienį, savo vestuves ir pavasario pradžią“, – sakė garsusis italų tenoras.

Nors laiko buvo likę nedaug – viso labo penkios dienos, Veronicai pavyko rasti net du vestuvinius apdarus.

Prie altoriaus ji žengė su italų dizainerio Ermanno Scervino balta šilkine suknele ir švarkeliu, o priėmimui namuose pasirinko žemę siekiančią kito italų kūrėjo – Oscaro Scire suknelę.

„Vos išvydus pirmąją suknelę man ji iškart patiko. Šis dizaineris sukūrė vieną pirmųjų drabužių, kurį prieš daugelį metų man padovanojo tėvas.

Antroji suknelė taip pat graži, bet ji nebūtų tikusi bažnyčiai“, – sako V.Berti.

Beje, jungtuvių bažnyčioje primygtinai reikalavo A.Bocelli, uolus katalikas.

„Man svarbiausia – įteisinti mūsų santykius prieš Dievą. Štai kas turi reikšmę. Santuoka ant popieriaus man neegzistuoja“, – sakė garsusis italų atlikėjas.

Jungtuvių ceremonija buvo iškilminga ir jausminga. Jaunieji sulaukė ne tik draugų ir artimųjų sveikinimų, bet ir paties Katalikų bažnyčios vadovo, popiežiaus Pranciškaus, kurio sveikinimą garsiai perskaitė Montenero šventovės kunigas.

Pasibaigus tuoktuvių ceremonijai, nuskambėjo garsioji „Ave Maria“, kurią atliko ne bažnyčios choras, o pats A.Bocelli.

„Mano draugai nuolat klausė, kas giedos per mūsų vestuves. Į šį klausimą visuomet atsakydavau vienodai: „Aš turiu Andreą Bocelli. Nejau galima norėti daugiau?“ – šypsodamasi sakė Veronica.

Vestuvių ceremonijoje dalyvavo nuotakos tėvai, A.Bocelli motina, taip pat jo sūnūs Amosas (19 m.) ir Matteo (16 m.) iš pirmosios santuokos su Enrica Cenzatti. Jie susituokė 1992 metais, bet nuo 2002-ųjų kartu nebegyveno.

„Mano sūnūs labai laimingi, nes Veronica jiems kaip motina. Ji puikiai sutaria su mano vaikais, jais labai rūpinasi ir jie labai ją myli“, – sakė A.Bocelli.

Sūnūs paveldėjo iš tėvo meilę muzikai: abu groja pianinu. Amosas jau mokosi konservatorijoje. Tiesa, anot Veronicos, buvo metas, kai Andreai teko versti sūnus groti pianinu.

„Andrea – labai griežtas tėvas. Kai Amosui ir Matteo buvo penkeri šešeri metai, jie kartais užsispirdavo, tuomet A.Bocelli sakydavo: „Repetuokite ir melskitės – ateityje suprasite, kiek daug džiaugsmo suteikia muzika.“

Veronicos teigimu, dabar Amosas ir Matteo prie fortepijono užsibūna iki antros valandos nakties.

Nuo vyresniųjų brolių neatsilieka ir mažoji Virginia.

A.Bocelli džiaugiasi ir yra maloniai nustebęs, kad duktė puikiai pagauna natas, o tai neįprasta jos amžiaus vaikams.

Veronica ir Virginia daug keliauja po pasaulį – ten, kur A.Bocelli rengia koncertus. Laisvą nuo gastrolių laiką garsusis Italijos tenoras leidžia savo sodyboje Toskanoje, kurią tiesiog dievina. Čia praleido ir savo medaus mėnesį.

Andrea visuomet laikosi santūriai – jo žmona įsitikinusi, kad jis sąmoningai nerodo savo jausmų viešumoje.

„Ar Andrea romantiškas? Savotiškai taip. Jis nepriklauso prie tų vyrų, kurie apipila moterį gėlėmis, bet rašo man elektroninius laiškus. Kada nors paprašysiu Andreos leidimo juos išspausdinti.

Ne visi jo laiškai trykšta laime: kartais dėl ko nors jis būna nepatenkintas savimi, savo charakterio bruožais, kuriuos norėtų pakeisti. Bet net ir tuomet nuvilnija pozityvumo gaidelė!“ – sakė V.Berti, kuriai santuoka su garsiuoju tenoru yra pirmoji.

Tai, kad nemato saulės šviesos, nesutrukdė pasiekti karjeros aukštumų ir kai kuriems A.Bocelli kolegoms.

* Ritmenbliuzo meistrui Ray Charlesui, kurio šlovė neužgeso ir po jo mirties 2004 metais. Vaikystėje berniukui buvo nustatyta glaukoma, o sulaukęs šeštojo gimtadienio jis apako.

* Nei scenoje, nei gyvenime R.Charlesas nesinaudojo baltąja lazdele ir kitomis aklųjų priemonėmis. Vienintelis jo pagalbininkas buvo fenomenali klausa.

* Soulo muzikos legenda Stevie Wonderis apako dėl retinopatijos. Jis gimė neišnešiotas ir kurį laiką augo inkubatoriuje.

* Nepaisant to, dainininkas pelnė 25 „Grammy“ apdovanojimus, pardavė daugiau nei šimtą milijonų albumų. S.Wonderis mėgsta kartoti, kad aklumas yra Dievo dovana, leidusi ištobulinti jam kitus jutimus, ypač klausą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.