Iš gyvenimo duobės pakilusi legendos duktė dainuoja apie viltį

Pasaulinės džiazo legendos amerikiečio Ray Charleso duktė dainininkė Sheila (51 m.) nebijo prisipažinti, kad buvo ant bedugnės krašto – vartojo narkotikus, atsidūrė kalėjime, prarado savo vaikus.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-06-12 07:27, atnaujinta 2018-02-12 22:59

Dabar ji džiaugiasi galėdama keliauti po pasaulį, dainuoti ir skleisti meilę aplinkiniams.

„Buvau priėjusi liepto galą ir pasiruošusi mirti, bet atradau savyje Dievą – tai didžiausia gyvenimo dovana“, – sakė Sheila.

Sheila jau gerai žinoma uostamiesčio muzikos gerbėjams – pernai ji dalyvavo Klaipėdos pilies džiazo festivalyje. O šiemet ir vėl atvyko į Lietuvą festivalio organizatorių kvietimu.

Atlikėja nepamiršta, kaip šiltai ji buvo sutikta pernai didžiajame festivalio koncerte Kruizinių laivų terminale. Sheila mielai sutiko dalyvauti ir jaunųjų džiazo atlikėjų dienoje, dainavo kartu su jais.

Šįkart jos darbotvarkė taip pat įtempta, nors atvyko ilgesniam laikui. Amerikietė su lietuvių muzikantais Rygoje dirbo įrašų studijoje – rengė dvylikos kūrinių albumą. Sheila tikisi rasti laiko prisėsti prie rašomos knygos „Kai meilė pašaukia“ („When Love Calls“). Knygoje dainininkė bandys atskleisti savo skaudžią gyvenimo istoriją nuo tos akimirkos, kai pateko į kalėjimą.

Dainininkė džiaugiasi, kad pavyko rasti laiko atidžiau pasidairyti po Klaipėdą, jos manymu, žalią, romantišką ir taikų miestą.

Garsi atlikėja nesipuikavo ir neatmetė Pilies džiazo festivalio organizatorių pasiūlymo padainuoti prekybos ir pramogų centre „Akropolis“. Sulaukusi šilto žiūrovų palaikymo ji net atliko bisą, kvietė visus dainuoti kartu.

Džiazo žvaigždė dalyvavo parodos „Mados džiazas“ atidaryme ir vilkėjo uostamiesčio dizainerės Linos Zaveckienės sukurtus drabužius.

Sheila sakė, kad iki šiol jai tik kartą gyvenime, dar mokykloje, teko būti modeliu.

„Man patiko Linos kurti kostiumai – jie elegantiški, patogūs, audiniai maloniai priglunda prie kūno, juos gali visaip derinti. Dabar turiu keturis jos kostiumus. Mielai juos vilkėsiu ir ateityje“, – sakė Sheila.

Iki pernai apie Lietuvą ji nieko nežinojo.

„O dabar galiu pasakyti – myliu Lietuvą. Man patinka čia, patinka šilti, nuoširdūs žmonės“, – emocingai kalbėjo savito balso džiazo žvaigždė.

Anksčiau negu kiti atlikėjai į festivalį atvykusi atlikėja uostamiestyje ne tik repetavo, bet ir plušėjo treniruoklių salėje, plaukiojo baseine.

Nuo praėjusių metų jos figūra gerokai pakito – moteris atsikratė nemažai kilogramų.

„Namuose darau aerobikos pratimus, plaukioju, bet Klaipėdoje dviratį treniruoklį myniau pirmą kartą gyvenime.

Myniau ir dainavau. Pirmomis dienomis gal ir persistengiau“, – atviravo Sheila.

„Būti Ray Charleso dukterimi – tai ir prakeiksmas, ir didžiulė dovana“, – ne kartą sakė atlikėja.

Praėjusį šeštadienį festivalio scenoje ji atliko ir kelias Louiso Armstrongo, ir savas dainas, skambėjo ir jos tėvo kūriniai. Scenoje jai pritarė lietuviai muzikantai ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Dvidešimt metų trukęs sunkių asmeninių išbandymų ir paieškų Sheilos gyvenimo laikotarpis baigėsi maždaug prieš dešimtmetį. Tuomet ji po dvylikos metų pertraukos vėl išvydo savo penkis vaikus ir dabar su jais šiltai bendrauja.

Prieš ketverius metus vilties dainininkė vėl ištekėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.