Melanie Griffith ir Antonio Banderaso santuoką išardė pavydas

Kai Holivudo žvaigždei Melanie Griffith (56 m.) viena po kitos buvo daromos plastinės operacijos, pikti liežuviai plakė, kad tokiu būdu aktorė stengiasi žūtbūt išlaikyti sutuoktinį Antonio Banderasą (53 m.). Tačiau neseniai paaiškėjo, kad 18 metų trukusi jų santuoka byra.

Kone idealia laikyta M.Griffith ir A.Banderaso santuoka subyrėjo.<br>„Bulls Press“ nuotr.
Kone idealia laikyta M.Griffith ir A.Banderaso santuoka subyrėjo.<br>„Bulls Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-07 07:23, atnaujinta 2018-02-12 04:47

Birželio mėnesį M.Griffith ir A.Banderasas Los Andželo aukščiausiajam teismui įteikė skyrybų dokumentus, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. „Neįveikiami nesutarimai ir nuolatiniai vaidai“, – tokią skyrybų priežastį nurodė įžymybės, susituokę 1996 metų gegužę.

„Pasvėrę visus „už“ ir „prieš“ nusprendėme nutraukti beveik 20 metų trukusią santuoką, neprarasdami pagarbos vienas kitam, šeimai, draugams ir vertindami laiką, kai buvome drauge“, – sakoma oficialiame M.Griffith ir A.Banderaso pranešime.

Poros sutarimu, jų duktė Stella, kuri rugsėjį bus pilnametė, gyvens su motina, o Antonio įsipareigojo mokėti alimentus.

Nesutarimų dėl kartu įgyto turto taip pat nekilo, nes Holivudo žvaigždės nusprendė viską pasidalyti pusiau.

Pora, be kita ko, Los Andžele yra įsigijusi 1300 kv. metrų namą su devyniais miegamaisiais, šokių sale, vyno rūsiu, oranžerija ir baseinu. Jo kaina – 4,2 milijono JAV dolerių.

Bijojo būti palikta

Neįveikiamais nesutarimais daugelis garsiosios poros draugų vadina M.Griffith pavydą.

„Melanie visada bijojo, kad Antonio sutiks jaunesnę moterį ir ją paliks. Dėl to ji stengėsi nuolat būti tose filmavimo aikštelėse, kuriose jis vaidino, ir visiškai nesirūpino kino aktorės karjera, – pasakojo vienas artimų poros draugų. – Be to, aktorei buvo atlikta daugybė plastinių operacijų – ji paniškai bijojo tapti negraži, kad Antonio jos nepaliktų.“

M.Griffith ir A.Bandersas niekada neslėpė, kad jų santuoka nebuvo ideali.

Holivude madinga kasmet atnaujinti savo vestuvinius įžadus. Tačiau Melanie ir Antonio to nedarė.

Ir vis dėlto jų šeima buvo laikoma tvirta. Todėl žinia apie skyrybas daug kam buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus.

„Gyvenimas – banguotas. Vienos durys atsidaro, kitos užsiveria. Todėl iš gyvenimo reikia imti tik tai, kas geriausia. Būna laimingų akimirkų, būna ir nelengvų. Iš visų jų mokaisi būti žmogumi“, – sakė A.Banderasas gegužę.

Tuomet mažai kas galėjo pamanyti, jog kalbėdamas apie uždarytas duris ir sudėtingus laikotarpius Holivudo žvaigždė turėjo galvoje artėjančias skyrybas.

Vaidino nuo kūdikystės

M.Griffith gyvenimo kelio tikrai nepavadinsi lygiu. Bohemiška vaikystė, skandalinga jaunystė. Alkoholis, narkotikai, plastinės operacijos ir traumos talentingą aktorę ir gražią moterį pavertė vaikščiojančia lėle.

Melanie – režisieriaus Alfredo Hichcocko filmų „Paukščiai“ bei „Marnė“ žvaigždės Tippi Hedren ir reklamos prodiuserio Peterio Griffitho duktė.

Švedų, vokiečių, norvegų ir anglų kraujo turinti Melanie – šiaurietiškos išvaizdos blondinė. Kaip ir daugelis anglų, ji šiek tiek flegmatiška. Bet bohemiškoje šeimoje užaugti neišraiškinga tylene Melanie tiesiog negalėjo.

T.Hedren dar vystykluose dukterį pratino prie filmavimo kamerų. Devynių mėnesių Melani jau vaidino reklaminiame klipe. Vėliau jos veidas nuolat šmėžavo įvairiuose televizijos serialuose.

Paauglė paliko namus

Būdama 14-os, kartu su motina vaidindama viename filme, Melani sutiko savo pirmąją meilę – aštuoneriais metais už ją vyresnį, bet jau du kartus išsiskyrusį Doną Johnsoną. Paauglė abejotinos reputacijos vyrą taip įsimylėjo, kad nedvejodama su juo išėjo iš tėvų namų.

Sulaukusi 18 metų už jo ištekėjo, bet jų santuoka truko vos kelis mėnesius. Pora gyveno linksmai, šėlo vakarėliuose, o išgėrę mėgo vaidytis ir muštis. Žinoma, tai buvo ne pats tinkamiausias tvirtos santuokos pagrindas.

Be to, šeimos židinys ir kasdieniai buities rūpesčiai niekuomet nebuvo jaunosios aktorės svajonė.

Jos draugė Tatum O’Neal savo biografinėje knygoje papasakojo, jog Melanie mėgavosi audringo gyvenimo malonumais, o kartą net dalyvavo viename Paryžiaus viešbučių surengtoje opijaus orgijoje.

Šeimą sugriovė sėkmė

M.Griffith visuomet norėjo tapti tokia aktore kaip jos motina. Bet, laukdama vaidmenų, ji neatsisakydavo ir modelio darbo.

Kartą dirbdama tokį darbą Melanie ištraukė laimingą bilietą. Režisierius Arthuras Pennas, išvydęs ją ant podiumo, pasiūlė vaidmenį trileryje „Nakties žygiai“.

Melanie buvo vos 17 metų. Bet audringos intymios scenos, kurias reikėjo vaidinti, jos nė kiek neišgąsdino.

Po šio filmo M.Griffith užgriuvusi sėkmė galutinai sugriovė jos asmeninį gyvenimą – Melanie tapo populiaresnė už savo vyrą Doną, o tokio smūgio jis negalėjo atlaikyti.

Skyrybas Melanie išgyveno labai skausmingai. O vaistai nuo širdgėlos – alkoholis ir narkotikai – nepridėjo nei sveikatos, nei šlovės.

Liūtas sudarkė veidą

23 metų Melanie pateko po automobilio ratais ir patyrė sunkių sužeidimų. Ligoninėje paaiškėjo, kad ji visiškai apsvaigusi nuo narkotikų.

Teigiama, jog tai ir išgelbėjo jai gyvybę. Gydytojai prasitarė – blaivi M.Griffith būtų iškart mirusi nuo skausmo sukelto šoko.

Aktorė ilgai gydėsi traumas ir kaupė jėgas. Tačiau kai po kelerių metų atsistojo ant kojų ir ėmė filmuotis, likimas iškrėtė piktą pokštą – dramos „Riaumojimas“ filmavimo aikštelėje Melanie užpuolė liūtas. Aktorei prireikė operacijos – teko į vietą grąžinti nosį ir pašalinti randus.

Tai buvo pirmoji, bet toli gražu ne paskutinė plastinė operacija M.Griffith gyvenime.

Iširo ir antroji santuoka

1981-aisiais M.Griffith ištekėjo už aktoriaus Steveno Bauerio, su kuriuo taip pat susipažino filmavimo aikštelėje. Jis Melanie tapo tikru gelbėjimo ratu – vyras padėjo įveikti jos pražūtingas priklausomybes, įkalbėjo gydytis reabilitacijos klinikoje.

Stevenas davė žmonai gerą patarimą: „Grožis ir paveldėtas talentas – puikus dalykas. Bet tau tikrai nepakenks kad ir trumpiausios aktorystės studijos.“ S.Baueris buvo teisus.

Baigusi aktorinio meistriškumo kursus M.Griffith gavo ne tik vaidmenį režisieriaus Briano De Palmos filme „Pakaitinis kūnas“, bet ir buvo nominuota Auksiniam gaubliui už geriausią moters antrojo plano vaidmenį.

Šiai juostai atkeliavus į kino ekranus M.Griffith kuriam laikui teko atsisveikinti su filmavimo aikštele dėl džiaugsmingo įvykio. 1985-aisiais aktorė susilaukė pirmojo vaiko sūnaus Alexanderio.

Dėl kito vaidmens – žavios širdžių ėdikės veiksmo komedijoje „Laukinukė“ M.Griffith nereikėjo dalyvauti aktorių atrankoje. Dėl šio darbo ji buvo nominuota Auksiniam gaubliui už geriausią moters vaidmenį.

Bet kino karjeros šuolis ir vėl neigiamai paveikė aktorės asmeninį gyvenimą. Po šešerių metų – 1987-aisiais subyrėjo M.Griffith santuoka su S.Baueriu. Skyrybos ją ir vėl pastūmėjo prie alkoholio ir kokaino.

„Prisigerdavau iki žemės graibymo, kad galėčiau miegoti naktimis“, – vėliau prisipažino aktorė.

Lemtingas skambutis

Dėl potraukio prie kvaišalų M.Griffith vos neprarado vaidmens filme „Dalykinė moteris“. Tačiau juostos režisierius Mike’as Nicholsas įkalbėjo aktorę ryžtis reabilitacijai.

Pakeliui į kliniką ieškodama paramos, Melanie paskambino savo pirmajam vyrui D.Johnsonui. Šis skambutis buvo lemtingas – 1989-aisiais ji antrąkart už jo ištekėjo ir pagimdė dukterį Dakotą.

Tiesa, pirmųjų skyrybų karčių pamokų nė vienas taip ir neišmoko. Pora vėl barėsi, taikėsi, skyrėsi ir vėl taikėsi. O į reabilitacijos klinikas Melanie vykdavo kaip į darbą.

1996 metais jie galutinai įteisino skyrybas, kurių priežastis buvo labai svari – Melanie sutiko A.Banderasą.

Audringas romanas

Melanie tikino, jog tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Antonio vėliau džiaugėsi, kad sutiko švelnią, pažeidžiamą sielą, linksmą, įdomią, bet kartu labai protingą ir gerą moterį.

„Melanie pirmą kartą pamačiau su vaikais. Ji – nuostabi motina“, – ne kartą prisiminė A.Banderasas.

Ispanas jau pirmąją pažinties dieną puolė užkariauti jos širdies. Tiesa, labai neįprastu būdu – pirmiausia pasiteiravo Melanie amžiaus.

„Tai buvo žiauriausias man kada nors pateiktas klausimas. Bet Antonio traukė kaip magnetas, ir aš jį pamilau“, – vėliau prisipažino M.Griffith.

Apie audringą Melanie ir Antonio romaną buvo daug rašoma spaudoje, nes tuo metu abu dar buvo susituokę.

Vėliau ji išsiskyrė su D.Johnsonu, o jis paliko aktorę Aną Lezą.

„Mano ir Melanie meilė panaši į laužą. Kad gyvenimas kibirkščiuotų, reikia kurstyti ugnį. Tuo ir užsiimu, nuolat iš naujo įsimylėdamas savo žmoną“, – ne kartą yra sakęs A.Banderasas.

Potraukis į kvaišalus liko

Bijodama, kad trejais metais jaunesnio ispano jausmai gali išblėsti dėl amžiaus skirtumo, M.Griffith be mažiausių dvejonių atsidavė į plastikos chirurgų rankas.

Aktorei buvo sumažinti klubai, išlygintos raukšlės, lūpos padidintos silikonu. Grožio operacija buvo atlikta nesitraukiant iš filmavimo aikštelės, ir režisierius tiesiog rovėsi plaukus stengdamasis sulipdyti vieną paveikslą iš dviejų skirtingų M.Griffith.

Pora susituokė 1996 metų gegužę, o rugsėjį gimė duktė Stella. Tais metais į kino teatrus atkeliavusi romantinė komedija „Dviejų per daug“, kurioje vaidino ir Melanie, ir Antonio, patyrė nesėkmę. Bet dėl to nė vienas jų nesijaudino.

Laimingas šeiminis gyvenimas nenuslopino Melanie potraukio prie narkotikų.

Raminamaisiais vaistais piktnaudžiavusi aktorė 2000-aisiais pateko į kliniką. Ji teisinosi, kad nuo to laiko, kai buvo patekusi po automobilio ratais, visuomet juto skausmą, kurį dar labiau sustiprino trauma slidinėjant.

Užsipuldavo vyro gerbėjas

Potraukis prie narkotikų veikiausiai nulėmė ir tai, kad kitos plastinės operacijos nebuvo labai vykusios. M.Griffith nuolat leidosi botulino injekcijas, jai buvo keliami vokai, tempiama veido oda, koreguojama nosis.

Baimindamasi, kad Antonio paliks ją dėl kokios nors jaunos merginos, Melanie ir vėl praverdavo grožio specialistų duris. Vyras jai draudė darytis operacijas. Bet baimė jį prarasti niekur nedingo.

Žiniaskalida nuolat rašė apie M.Griffith pavydą ir įtarumą. Ji vis dažniau netikėtai pasirodydavo filmavimo aikštelėje, kur vaidindavo jos vyras. Ji agresyviai elgdavosi su A.Banderaso gerbėjomis – net puldavo jas kumščiais.

O nervus ramino jau išbandytu būdu – alkoholiu ir narkotikais.

Užklupo odos vėžys

2009-aisiais M.Griffith vėl pakliuvo į narkologinę kliniką, kurioje praleido tris mėnesius. Tuomet ją aplankiusios dukterys Dakota ir Stella įtikino pripažinti savo priklausomybę ir gydytis.

Išėjusiai iš klinikos Melanie buvo nustatytas odos vėžys, jai teko atlaikyti operaciją. Likimas ir vėl negailestingai smogė Holivudo žvaigždei, bet pamoka veikiausiai buvo naudinga – ji pagaliau susiprotėjo ir tapo ramesnė.

Kai spaudoje pasirodydavo A.Banderaso nuotraukos su jaunutėmis žaviomis blondinėmis, M.Griffith reaguodavo visiškai ramiai: „Svarbiausia, kad naktį jis visuomet nakvoja namuose.“

Žiniasklaida, pranešusi apie Holivudo žvaigždžių M.Griffith ir A.Banderaso skyrybas, priminė, kad jie susipažino kino juostos „Dviejų per daug“ filmavimo aikštelėje, ir ironiškai pažymėjo, kad tai paaiškėjo tik po beveik 20 metų trukusios santuokos.

Parengė Ona Kacėnaitė  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.