Pamelos Anderson gyvenimas – lyg nemaloni karuselė

Nuo pat mažens simpatiška didelių pilkų akių blondinė Pamela Anderson (47 m.) traukė stipriosios lyties dėmesį. Ja žavėjosi mokytojai, klasės draugai, bandelių pardavėjai, durininkai. Seksualumas jai padėjo tapti pasaulinio lygio žvaigžde. Ir drauge traumavo visam gyvenimui.

1992 m.<br>AOP nuotr.
1992 m.<br>AOP nuotr.
1993 m.<br>AOP nuotr.
1993 m.<br>AOP nuotr.
1996 m.<br>AOP nuotr.
1996 m.<br>AOP nuotr.
1998 m.<br>AOP nuotr.
1998 m.<br>AOP nuotr.
2001 m.<br>AOP nuotr.
2001 m.<br>AOP nuotr.
1999 m.<br>AOP nuotr.
1999 m.<br>AOP nuotr.
2002 m.<br>AOP nuotr.
2002 m.<br>AOP nuotr.
2006 m.<br>AOP nuotr.
2006 m.<br>AOP nuotr.
2007 m.<br>AOP nuotr.
2007 m.<br>AOP nuotr.
2013 m.<br>AOP nuotr.
2013 m.<br>AOP nuotr.
Pamela Anderson.<br>AOP nuotr.
Pamela Anderson.<br>AOP nuotr.
Pamela Anderson buvo tituluojama seksualiausia Amerikos moterimi.<br>AOP nuotr.
Pamela Anderson buvo tituluojama seksualiausia Amerikos moterimi.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (13)

lrytas.lt

Aug 15, 2014, 10:15 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 11:45 PM

Kartą per televiziją pamačiusiai ledų reklamą su simpatišku, trumpu sijonėliu seginčiu modeliu Pamelai nutįso seilė.

O, kaip jai norėjosi atsidurti šios mergaitės vietoje tokiame nuostabiame, nors ir sugalvotame pasaulyje. Čia nebuvo pilkos kasdienybės, įkyrių mokytojų, nuobodžių popietinių pasisėdėjimų namie prie televizoriaus ir išblukusių nuo skalbimo nežinia kokios markės džinsų.

1967-ųjų vasarą nedideliame Kanados miestelyje gimusi P.Anderson paslapčia troško kitokio gyvenimo: išvykti į Los Andželą, arčiau Holivudo, tapti aktore, modeliu, kuo nors reikšminga... Bet nieko nedarė, kad jos svajonės išsipildytų. Tikriausiai dėl tos paprastos priežasties, kad net drąsiausiose fantazijose netikėjo savo galimybėmis.

Tiesa, Pamela labai patiko mokyklos berniukams ir net mokytojams. P.Anderson mėgino mergintis visi ją pamatę: pardavėjas veltui atiduodavo vaisius, kuriuos ji pirkdavo pagal motinos sąrašą, kepyklėlės pardavėjas slapčia pridėdavo dar vieną spurgą kukliai tikėdamasis, kad mergaitė atkreips į jį dėmesį, mokytojai pakeldavo pažymius.

Pamela nepastebėjo išskirtinio aplinkinių dėmesio ir elgėsi nerūpestingai. Vaikščiojo į diskotekas su vis kitais berniukais, apgaudinėdama motiną, kad ji neįtartų jos vėjavaikiškumo. Kartą Pamela matomoje vietoje specialiai paliko atverstą savo dienoraštį, kuriame samprotavo apie berniukus: „Nuolat bendrauju su vis kitais berniukais, bet tai nieko nereiškia. Vaikštinėjame po parkus, lankomės diskotekose ir žiūrime filmus, bet tarp mūsų nėra nieko rimta. Tik bendraujame ir šokame. Daviau sau žodį neužmegzti artimų ryšių vyrais, kol man nesukaks 19 metų.“

Žinoma, Pamelos motina atrado dienoraštį ir nuo to laiko liovėsi paskui ją sekioti. O gudri duktė gyveno savo malonumui.

Pagal oficialią versiją, kuri gyvavo dešimtis metų ir buvo įtraukta į visas P.Anderson biografijas, ji įsimylėdavo visus vaikinukus iš eilės, o gavusi vidurinės mokyklos atestatą tapo paprasta vietos mokyklos kūno kultūros mokytoja ir ja pradirbo ketverius metus.

Bet iš tikrųjų jos gyvenimas klostėsi kur kas dramatiškiau – tai paaiškėjo tik per šių metų Tarptautinio Kanų kino festivalio spaudos konferenciją, skirtą naujojo P.Anderson labdaros fondo atidarymui. Tuomet kino žvaigždė padarė pareiškimą, kuris supurtė pasaulio visuomenę. Aktorė prisipažino, kad būdama šešerių patyrė lytinę prievartą, bet apie tai išdrįso prabilti tik dabar – po 40 metų.

„Mama naiviai manė, kad savo dienoraštyje parašiau tiesą, ir nuo to laiko ji visą dėmesį sutelkė į buitį. O, jei tik būtų žinojusi, ką nuo jos slepiu ir kaip seniai... Kodėl tylėjau? Tikriausiai norėjau, kad visi mane paliktų ramybėje, kuriam laikui pamirštų, nekankintų... Norėjau suprasti, kas nutiko. Bet ką gali suprasti vaikas, nepažįstantis gyvenimo, vyrų ir suaugusiųjų lytinių problemų?“ – pasakojo P.Anderson.

Mergaitės bėdos prasidėjo, kai jai sukako šešeri metai. Židinių meistru dirbęs jos tėvas įniko į alkoholį, motina blaškėsi tarp dviejų darbų, kad galėtų sumokėti auklei, prižiūrinčiai sūnų ir dukterį.

Būtent auklė, graži indėnų kilmės moteris, iš nuobodulio ar paklusdama kažkokiems keistiems savo polinkiams su Pamela užsidarydavo vonios kambaryje. Mergaitė taip ir nesuprato, ką su ja išdarinėja auklė, bet apie tai bijojo prasitarti motinai.

„Nereikia pasakoti mamai apie mūsų paslaptis. Jei ji sužinos apie mūsų žaidimus, mane išvys iš namų, tu būsi užrakinta ir viena sėdėsi namie. O vakare iš darbo grįžęs girtas tėtis tave muš“, – gąsdino auklė.

Pamela neprisiminė, kaip baigėsi ši istorija, bet kartą indėnė dingo kaip į vandenį. Tikriausiai mergaitė visiems laikams viską būtų pamiršusi, jei ne nauji įvykiai. Pamelai buvo 12 metų, kai pažįstamo vaikino namuose ją išprievartavo jo draugužis.

„Atėjau, bet Peterio nebuvo namie. Jo bičiulis, kiek vyresnis vaikinas, pasiūlė pažaisti stalo žaidimą. Nežinau, kaip tai atsitiko, bet jis pradėjo glostyti man nugarą, vikriai nurengė ir taip pat švelniai ir greitai išprievartavo. Net Peterio tėvai, kurie vakarieniavo terasoje, nieko neišgirdo! Ne, mamai nieko nesakiau. Ji taip dažnai verkė dėl ją užgriuvusių buities problemų ir vaidų su tėvu, kad man nesinorėjo dar labiau jos skaudinti“, – pasakojo Pamela.

Mergaitė gerai nesuprato, kas jai atsitiko, ji draudė sau verkti, mėgino apie tai negalvoti ir svajojo kuo greičiau viską pamiršti. Lyg nieko nebuvo įvykę, Pamela lankė mokyklą, šėlo vakarėliuose ir diskotekose. Elgėsi nenuoširdžiai, buvo įsitempusi, apsimesdavo linksma, net juokėsi garsiau nei paprastai.

Bet po trejų metų, kai Pamelai sukako 15-a, istorija pasikarto-jo miške, per iškylą, į kurią ji nieko bloga neįtardama išvyko su šešiais vaikinukais iš mokyklos.

Pradžioje nebuvo jokių būsimos tragedijos ženklų. Vaikinukai kiek apsistumdė, pagainiojo kamuolį, parūkė, pažaidė ir pradėjo pasakoti nešvankius anekdotus.

Šalia Pamelos sėdintis vaikinas pradėjo glostyti jai kojas, po to parvertė ant žemės ir, kol jo draugai stipriai laikė ją už rankų, išprievartavo.

„Prisimenu, kaip jie išsirikiavo į eilę. Suskaičiavau – šeši. Mintyse kartojau ir guodžiausi: po šešto pragaras baigsis. Tą naktį grįžusi namo greitai nubėgau į kambarį, susiriečiau lovoje ir pravirkau. Norėjosi tuojau pat dingti nuo žemės paviršiaus. Nesupratau, kodėl aš? Kodėl būtent man dedasi tokie bjaurūs dalykai? Į šiuos klausimus iki šiol nežinau atsakymo“, – sako P.Anderson.

Ir tą kartą ji nieko niekam nepasakė. Rytą šypsodamasi atėjo į mokyklą, ramiai sėdėjo per pamokas – juk ji jau buvo sukaupusi išlikimo sudėtingomis aplinkybėmis patirties.

Baigusi mokyklą Pamela su palengvėjimu atsiduso, susirinko daiktus ir persikėlė gyventi į Vankuverį. Jai norėjosi įsikurti naujoje vietoje, tarp naujų žmonių ir viską pradėti nuo nulio.

Ir Pamelai beveik pavyko: ji rado darbą Vankuverio mokykloje, susidomėjo futbolu, komiškais serialais, turėjo vaikiną, kuris nešiojo akinius ir krimto medicinos mokslus, o laisvą laiką leido su draugais miesto parkuose ir mugėse.

Šį laiką Pamela iki šiol prisimena su šypsena. Ji jautėsi išsivadavusi iš praeities. Patirtos dramos, atrodė, išsitrynė iš atminties. Ją supo nuostabūs draugai ir bičiulės.

Ji ironiškai žvelgė į ankstesnes svajones patekti į gražų modelių pasaulėlį, nes jai visiškai pakako tų mažų buities džiaugsmų, kuriuos turėjo. Bet likimas pateikė Pamelai malonią staigmeną.

1988-aisiais ji su draugais nuėjo stebėti vietos futbolo komandos rungtynių. Stadionas „BC Place“ buvo prikištas kamerų, kurios ne tik tiesiogiai transliavo rungtynes, bet ir kartkartėmis pagriebdavo įsiaudrinusių aistruolių veidus.

Vienas operatorių objektyvą nukreipė į simpatišką blondinę, vilkinčią ryškius sportinius marškinėlius su užrašu „Labatt“, kuris reklamavo populiarią alaus rūšį. Tai buvo Pamela.

Nepažįstamosios veidas vienu metu buvo rodomas per namų televizorius ir didžiulius stadiono ekranus. Ir įvyko stebuklas: operatorius, negalėdamas atsitraukti nuo gražios merginos, ją rodė rekordiškai ilgą laiką – 1 minutę ir 25 sekundes.

Dar rungtynėms nesibaigus reklamos užsakovai, pamatę ant gražuolės krūtinės savo prekės ženklą, į stadioną pasiuntė vadybininkus. Tie, suradę Pamelą minioje, pasiūlė jai reklamos sutartį.

Kitą rytą apie įspūdingos išvaizdos šviesiaplaukę rašė visa vietos spauda, su ja susisiekė žurnalo „Playboy“ atstovai ir pasiūlė dalyvauti fotosesijoje su maudymosi kostiumėliu. Beje, P.Anderson pasiekė asmeninį rekordą: legendinio vyriško žurnalo viršelį ji papuošė net 13 kartų (1989–2011 metais).

Kai „Playboy“ pasirodė žurnalų ir laikraščių kioskuose, Pamela sulaukė skambučio iš Los Andželo. Ragelyje nuskambėjo neįtikėtinas pasiūlymas – suvaidinti vieną pagrindinių vaidmenų televizijos seriale „Gelbėtojai“. Čia ji įkūnijo drąsią sportininkę, kuri apsitempusi raudonu kostiumu dirba gelbėtoja Los Andželo paplūdimiuose.

P.Anderson tapo Amerikos žvaigžde, jos fiziniai duomenys (krūtinės apimtis – 100, liemuo – 56, klubų apimtis – 86 cm, ūgis – 168 cm ir apie 55 kg svoris) tapo grožio etalonu.

Kai pinigai pradėjo tekėti tarsi upė, Pamela persikėlė gyventi arčiau Holivudo, nusipirko vilą ant vandenyno kranto ir pasisamdė patyrusią asmeninę agentę. Agentė patarė savo globotinei rimtai pakoreguoti išvaizdą ir nusiuntė pas plastinės chirurgijos specialistus.

Tas metas – beprotiškų, lengvų ir greitų P.Anderson pergalių metas. Nė kiek nesvarstydama šviesiaplaukė puolė į bet kokių eksperimentų su savo kūnu sūkurį, pirko brangenybes ir godžiai lankė visus aukštuomenės vakarėlius. Mėgavosi gyvenimu taip, kaip tai daro kažkada skaudžias akimirkas patyrę žmonės.

Pasaulis jai siūlė pažaisti prabangų žaidimą, kodėl gi nepriimti iššūkio? Pasauliui reikėjo gražaus, sportiškai sudėto kūno ir nepriekaištingo veido. Na, ką gi, Pamela buvo pasirengusi tapti svajonių mergina.

Bet protinga mergina puikiai suprato, kad grožio amžius trumpas, ryškus gyvenimas ir profesinė sėkmė ekrane ją lydės tiek, kiek prasitęs jos jaunystė.

Plastinės chirurgijos klinikoje Pamelai į krūtis buvo įstatyti implantai, chirurgai susiaurino liemenį, suformavo klubus, pašalino nereikalingus riebalus iš sėdmenų ir kojų, pakoregavo nosies formą, skruostikaulius, antakius ir padidino lūpas.

Iš ankstesnės P.Anderson mažai kas liko: pikantiška mergina tapo lemtingąja gražuole, į kurią paprastos moterys žvelgė su neslepiamu pavydu, o vyrai godžiai rijo akimis.

Jai plaukė dovanos iš nepažįstamų gerbėjų: brangenybės, garsių prekių ženklų drabužiai, automobiliai, ji buvo kviečiama į madingus vakarėlius, ir užmegzdavo beprotiškai trumpus meilės romanus, turėjo begalę meilužių.

„Nežinojau, kas yra meilė, niekada jos nepatyriau. Man atrodė, kad vienos ar kelių naktų nuotykiai ir yra meilė: susitikimai, seksas ir išsiskyrimas visam laikui. Seksas man buvo savotiškas sportas, kuris nesuteikdavo jokio pasitenkinimo – nei moralinio, nei fizinio“, – prisimena P.Anderson.

1995-aisiais per aktoriaus Davido Hasselhoffo surengtą vakarėlį – su juo P.Anderson susipažino serialo „Gelbėtojai“ filmavimo aikštelėje – prie jos priėjo aukštas ilgaplaukis, nuo galvos iki kojų išsimarginęs tatuiruotėmis.

Kino žvaigždė neatpažino, kad nevalyvai apsirengęs vyriškis didelėmis juodomis akimis, erelio nosimi – populiariosios grupės „Mötley Crüe“ muzikantas Tommy Lee.

Vakarėlį paliko abu – slapta ir greitai. Tommy motociklas su-stojo prie motelio. Jo kambaryje jie godžiai puolė vienas prie kito, lyg būtų alkani žvėrys. Jie negalėjo sustoti: iš kambario išėjo tik kitą dieną apie penktą valandą vakaro. Ir tik dėl to, kad Pamelai buvo paskirta fotosesija, o Tommy laukė koncertas klube.

Kitas tris dienas jie vėl praleido drauge, velniop pasiuntę visus savo įsipareigojimus ir dalykinius susitarimus. Tiesa, kartais Pamela išslinkdavo į virtuvę, kad atpjautų sau ir Tommy gabalėlį sūrio, paimtų obuolių ir vandens, o paskui grįždavo į miegamąjį.

Praėjus penkioms dienoms po pažinties, sėdo į lėktuvą ir nurūko į Kankūną (Meksika). Surado dvasininką, paklojo nemažą sumelę, atvežė jį į tuščią paplūdimio kampelį – 1995 metų vasario 19-ąją įvyko jų jungtuvės.

Tommy buvo apsitempęs maudymosi kelnaitėmis, o Pamela – maudymosi kostiumėliu. Vietoj sužadėtuvių žiedų pirštus papuošė vardinėmis tatuiruotėmis. Tommy tai buvo antroji, Pamelai – pirmoji santuoka.

Tuo metu ji nepastebėjo nei agresyvaus Tommy būdo, nei jo kvailų įpročių. Jis tapo pirmuoju vyriškiu, su kuriuo mylėdamasi Pamela patyrė orgazmą.

Bet netrukus jie seksualiai persisotino vienas kitu, nors stengėsi to nepastebėti: kvietė draugus, rengė orgijas su partnerių mainais, įamžino savo meilės žaidimus vaizdajuostėje, kuri pateko į internetą ir iki šiol tebeklajoja.

Stengdamiesi išlaikyti vienas kitą, puolė į kraštutinumus: Pamela padovanojo vyrui auksu inkrustuotą 45 tūkstančių dolerių vertės fortepijoną, jie rengėsi įvairiais kostiumais – ugniagesio, medicinos sesers, policininko, konduktoriaus, skirdavo pasimatymus priemiestyje, vaidindami atsitiktinės pažinties spektaklį.

Bet niekas nepadėjo. Pora nuolat pykosi, ginčijosi ir barėsi dėl buities smulkmenų ir net sūnų gimimas – Brandono Thomo ir Dylano Jaggerio neišgelbėjo byrančios šeimos.

Tommy Lee pradėjo gerti – alkoholį maišydavo su narkotikais taip, kad visai prarasdavo protą ir bet kokia proga prieš žmoną paleisdavo kumščius. Pagrindinė jų ginčų priežastis buvo patologinis Tommy Lee pavydas. Jis buvo įsitikinęs, kad žmona mylisi su visais vyriškiais, net su kaimynystėje gyvenančia senyva gėjų pora.

1998-aisiais po jau įprasto santykių aiškinimosi Tommy į sieną sudaužė tuščią alaus butelį ir viena šukių pataikė žmonai į veidą. Po šios istorijos ji padavė skyrybų. Tik po daugelio metų P.Anderson prisipažino, kad sutuoktinis, be fizinių traumų, randų ir įplyšimų, ją apdovanojo ir hepatitu C.

Teismo nuosprendis buvo paskelbtas praėjus lygiai trejiems metams po jų vestuvių – vasario 19-ąją. Tommy Lee buvo nubaustas kalėti šešis mėnesius griežtojo režimo kalėjime ir jam buvo uždrausta trejus metus artintis prie buvusios sutuoktinės mažiau nei 100 metrų atstumu.

Išsivadavusi iš santuokos P.An-derson puolė tvarkyti savo gyvenimo, susitikinėjo su bang-lentininku Kelly Slateriu, gražuoliu modeliu Marcumi Schenkenbergu... Šį sąrašą būtų galima tęsti ir tęsti.

2007 metų spalio 6-ąją ji keturiems mėnesiams ištekėjo už atlikėjo Kido Rocko. Bet po antrųjų skyrybų Pamela nugrimzdo į sunkią depresiją, paguodos ieškojo rašydama memuarus, griebėsi bet kokių projektų.

Tačiau Pamelą persekiojo nesėkmės. Televizijos serialas „V.I.P“ patyrė nesėkmę, B kategorijos koviniai filmai, kuriuose ji atliko net ne pagrindinius vaidmenis, aplenkdami didįjį ekraną iškart patekdavo į vaizdajuostes, iš televizijos projekto „Šok su žvaigžde“ Pamela buvo pašalinta dėl žemų reitingų.

P.Anderson puolė į kraštutinumus: išsiėmė silikoninius implantus ir atidavė juos į aukcioną, reklamavo prezervatyvus, vitaminus, užsiėmė labdaringa veikla – už tai gavo vardinį Lindos McCartney apdovanojimą, pasisakydavo spaudoje reikalaudama uždrausti kailinius ir odinius drabužius. Ji tapo asmenine Kanados ministro pirmininko Stepheno Harperio padėjėja ekologijos ir gyvūnų apsaugos klausimais.

Bet P.Anderson kar-jera televizijoje ir didžiajame ekrane apmirė.

Sulaukusi 40 me-tų gražioji gelbėtoja staiga suvokė, kad didžioji jos gyvenimo dalis iššvaistyta niekams – komfortiško gyvenimo siekiui, nesėkmingam bandymui sukurti šeimą, stengiantis pavyti laiką, karjerai kine, kuriame dėl objektyvių priežasčių jai buvo sunku atlikti rimtą vaidmenį. Liko vienintelė besąlygiška laimė – sūnūs.

Buvęs P.Anderson vyras Tommy Lee rado naują meilę, o jos reikalai klostėsi blogai: 2013 metais mėgino išspręsti savo pinigines problemas (skolos siekė 371 514 dolerių), už 7,75 milijono dolerių bandė parduoti savo namą Malibu.

2014 metų sausį, gelbėdamasi nuo tuštumos, antrąkart ištekėjo už savo buvusio vyro, aktoriaus ir prodiuserio, metais jaunesnio Ricko Salomono (pirmą kartą jų santuoka truko 2007–2008 m.).

„Gali pasirodyti keista, bet priėjau išvadą, kad mano gyvenimas baigėsi sulaukus 45-erių. Vaikai gyvena savo gyvenimą, aš senstu ir trūkinėju kaip senas medis sode, gyvenimas nuo manęs nusisuka. Laimė, kad buvęs mano vyras, su kuriuo niekada nenutraukiau ryšių, netikėtai ištiesė pagalbos ranką. Jis vėl man pasiūlė tuoktis: „Žinai, vėl smuktelėjai. Tau reikia priežiūros kiaurą parą. Kadangi neturi nuolatinio darbo ir pinigų slaugei, siūlau savo paslaugas.“ Ir aš sutikau“, – sako Pamela.

Liepos pradžioje Pamela pranešė apie skyrybas, nors po šio pranešimo ji su Ricku atostogavo Sardinijoje ir nevengė viešai rodyti aistros. Kas gi supras – galbūt didžiakrūtė vėl persigalvojo.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.