„Oskaro“ laureatui Matthew McConaughey - ypatingas apdovanojimas

„Oskaro“ laureatas Matthew McConaughey antradienį gavo dar vieną kino apdovanojimą „American Cinematheque“ už metų pasiekimus, skelbia „The Hollywood Reporter“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 22, 2014, 1:17 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 2:52 AM

Antradienį viešbutyje „Beverli Hilton Hotel“ per iškilmingą ceremoniją įteiktas apdovanojimas 44-erių M.McConaughey yra paskutinis įvertinimas sėkmingiausiuose metuose per aktoriaus karjerą. Kovą JAV kino meno ir mokslo akademijos „Oskarų“ apdovanojimų ceremonijoje M.McConaughey buvo išrinktas metų aktoriumi už vaidmenį „Dalaso klube“ (Dallas Buyers Club).

Be kita ko, liepą aktorius buvo nominuotas „Emmy“ statulėlei už tiesos kovotojo vaidmenį JAV kabelinės televizijos kanalo HBO seriale „Tikras detektyvas“ (True Detective).

Lapkritį planuojama naujausios kino juostos „Tarp žvaigždžių“ (Interstellar), kurioje bus galima išvysti M.McConaughey bei kitus žymius aktorius, įskaitant Anne Hathaway, premjera.

„M.McConaughey yra geriausias Holivudo žvaigždės pavyzdys, - sakė „American Cinematheque“ pirmininkas Rickas Nikita. - Drąsus, linksmas ir augantis talentas, pasižymintis dideliu populiarumu tarp moterų bei tvirtais įsitikinimais ir pasitikėjimu savo jėgomis“.

Nuo 1986 metų „American Cinematheque“ apdovanojimas kasmet skiriamas kino filmo kūrėjui už jo didelį kūrybinį indėlį į kino pramonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.