Narkotikai paliko neišdildomas žymes Eminemo veide

Reperis Eminemas, kurio tikrasis vardas Marshallas Bruce'as Mathersas, neslepia – praeityje jis vartojo narkotikus ir ši priklausomybė vos nepareikalavo jo gyvybės.

Per apdovanojimų ceremoniją Eminemas atrodė išvargęs.<br>Scanpix nuotr.
Per apdovanojimų ceremoniją Eminemas atrodė išvargęs.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-07 17:01, atnaujinta 2018-01-22 01:21

Panašu kad priklausomybė nuo narkotikų paliko neišdildomas žymes 42-ejų metų reperio veide.

Ketvirtadienio vakarą Eminemas dalyvavo „Wall Street Journal“ Metų inovatoriaus apdovanojimų (Innovator Of The Year“) ceremonijoje. Per ją reperis atrodė išvargęs ir nusikamavęs. Jo veide buvo aiškiai matyti raukšlės ir į odos paviršių išsišovusios kraujagyslės.

Eminemas pradėjo vartoti narkotikus daugiau nei prieš dešimtmetį, kai vaidino autobiografiniame filme „8 mylia“ („8 Mile“). Filmavimo aikštelėje jis kasdien praleisdavo po 16 valandų, o naktimis negalėdavo užmigti.

Šią problemą reperis bandė išspręsti gerdamas migdančiuosius vaistus zolpidemą. Jis tapo priklausomas nuo jo. Gana greitai Eminemas pradėjo vartoti dar daugiau vaistų – narkotinį analgetiką vikodiną, valiumą. Šiuos tris vaistus reperis kasdien vartojo vis didesnėmis dozėmis.

Į reabilitacijos kliniką Eminemas atsigulė 2005-aisiais. Norėdamas atsikratyti priklausomybės jis trims metams sustabdė savo karjerą. Vėliau reperis išleido didžiulio populiarumo sulaukusius albumus „Relapse“ ir „Recovery“.

Dokumentiniame filme „How to Make Money Selling Drugs“, išleistame vos prieš metus, Eminemas atskleidė, kad 2007 metais stipriai perdozavo vaistų. Dėl to jis buvo paguldytas į ligoninę ir vos nemirė.

„Jei būčiau pakliuvęs į ligoninę dviem valandomis vėliau, būčiau miręs. Mano organai vis silpniau dirbo. Mano kepenys, inkstai, viskas, – kalbėjo Eminemas. – Gydytojai nemanė, kad aš išgyvensiu“.

Išėjęs iš ligoninės Eminemas sugebėjo atsispirti narkotinėms medžiagoms tik mėnesį.

Pasikeisti jį privertė Kalėdos, kurias Eminemas sutiko atskirai nuo savo vaikų. Siekdamas atsikratyti priklausomybės reperis nusprendė eiti į Bažnyčioje rengiamus susitikimus. Tačiau žmonės labiau troško Eminemo autografo, nei jam padėti, tad reperis paskambino bičiuliui, pirmą kartą nuvežusį jį į reabilitacijos kliniką.

Paskutinį kartą Eminemas vartojo narkotikus 2008 metų balandžio pabaigoje, tačiau svaigalų padaryta žala organizmui - neatitaisoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.