Gražuolės Ch. G. Moretz pašaukimas – tapti siaubūne

Visame pasaulyje vaidmenimis siaubo juostose išgarsėjusi Chloe Grace Moretz (17 m.) dėl savo amžiaus ilgai negalėjo legaliai pasižiūrėti daugelio filmų, kuriuose vaidino.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 16, 2014, 5:29 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 8:22 AM

Amerikietei Ch.G.Moretz – dar tik 17 metų, tačiau ji jau filmavosi su tokiomis žvaigždėmis kaip Keira Knightley, Charlize Theron ir Juliette Binoche.

Daugybė Holivudo aktorių triūsia dešimtmečius, kad pasiektų tokias aukštumas, kokias Ch.G.Moretz pasiekė būdama vos keliolikos, rašo „Lietuvos ryto" žurnalas „TV antena". 

„Chloë man primena Jodie Foster. Ji tikrai išskirtinė“, – apie Ch.G.Moretz sakė Holivudo žvaigždė Denzelis Washingtonas, susitikęs su ja veiksmo juostos „Ekvalaizeris“ filmavimo aikštelėje.

Palyginimas su garsiąja aktore – neatsitiktinis. Šiame filme – kaip kadaise J.Foster režisieriaus Martino Scorsese trileryje „Taksi vairuotojas“ – Ch.G.Moretz įkūnijo merginą, kurią gyvenimo aplinkybės privertė verstis prostitucija.

Kaip ir J.Foster, Ch.G.Moretz dirbo su garsiuoju režisieriumi – filmavosi jo nuotykių juostoje „Hugo išradimas“.

Prieš porą metų Chloë dalyvavo Amerikos žurnalo „Harper’s Bazaar“ fotosesijoje, per kurią įsikūnijo į Airisę, jauną prostitutę iš juostos „Taksi vairuotojas“. Visi vienbalsiai tvirtino, kad mergina puikiai susidorojo su šia užduotimi.

Ch.G.Moretz ir J.Foster charakteriai panašūs. „Man pavyko apgauti M.Scorsese“, – mėgsta girtis jaunoji aktorė.

Žinoma, tai nebuvo didelė apgavystė. Norėdama sudominti juostos „Hugo išradimas“ režisierių ir išsiskirti iš būrio pretendenčių Chloë apsimetė brite – vaidindama vaizdo klipe, skirtame aktorių atrankai, užsidėjo peruką ir kalbėjo su britišku akcentu.

Tik susitikęs su Ch.G.Moretz režisierius išgirdo visiškai kitokią tartį.

„Palauk, palauk. Vadinasi, tu iš Amerikos?“ – nustebęs paklausė M.Scorsese.

„Kartais tenka gudrauti, kad gautum vaidmenį. Reikia atskleisti viską, ką turi, ir dar daugiau – tik tuomet prisišauksi sėkmę“, – vėliau sakė Ch.G.Moretz.

Per „Hugo išradimo“ aktorių atranką maža gudrybė pasiteisino – apgautas, bet nė kiek neįsižeidęs M.Scorsese iš šimto pretendenčių pasirinko būtent Ch.G.Moretz.

M.Scorsese – ne vienintelis režisierius, kurį pavergė jaunoji aktorė.

Mažos gudrybės, o kartais ir ašaros jai padėjo gauti vaidmenis ir kitų kino kūrėjų filmuose.

Būsimoji aktorė gimė svajonių ir didžiulių vilčių šalyje Amerikoje. Medicinos sesers ir plastikos chirurgo šeimoje kartu su ja augo keturi vyresni broliai: Brandonas, Trevoras, Colinas ir Ethanas.

Dar vaikystėje mergaitė apie persikūnijimą į kitą asmenį žinojo ne iš nuogirdų – jos vyresnysis brolis Trevoras mokėsi aktorinio meistriškumo mokykloje, o namuose tobulindavo savo įgūdžius. Todėl Chloë ir susidomėjo kinu.

Tiesa, vėliau Trevoras atsižadėjo aktoriaus karjeros dėl sesers.

Dabar jis moko Chloë aktorystės paslapčių ir dirba jos vadybininku.

Iš kitų brolių ji išmoko ir kitokių kino versle nepakeičiamų savybių – įžūlumo, akiplėšiškumo ir sugebėjimo kovoti už save. Jomis mergina puikiai naudojasi per atrankas, į kurias vaikšto nuo penkerių metų.

Maždaug prieš dešimtmetį pasirodžiusio siaubo filmo „Amitvilio košmaras“ kūrėjai iki šiol prisimena nesusipratimą, kai vieną pagrindinių vaidmenų atlikusi tuomet septynerių metų Chloë negalėjo pamatyti juostos.

Filme Chloë herojės šeima įsikelia į namą, kuriame vyko žiaurios žudynės, ir patiria tikrą košmarą.

Bet kuris Amerikos kino teatras galėjo netekti licencijos, jeigu mažoji aktorė būtų buvusi įleista pasižiūrėti šio filmo.

Jaunąją aktorę populiarumas užgriuvo pasirodžius veiksmo komedijai „Ateini čia arba gausi į dūdą“ (2010 m.), kurioje būdama 13-os ji įkūnijo Žudikę.

Chloë herojė – paauglė, sugebanti išgalabyti visą specialųjį būrį.

Rengdamasi vaidmeniui ji treniravosi su aktoriaus ir Rytų dvikovų meistro Jackie Chano kaskadininkais.

„Ateini čia arba gausi į dūdą“ kūrėjai buvo kritikuojami dėl piktnaudžiavimo smurto scenomis, bet tik ne dėl Ch.G.Moretz vaidybos.

Jaunajai filmo žvaigždei buvo pranašaujama šviesi ateitis.

Praėjusiais metais Ch.G.Moretz laimėjo MTV didžiausios paauglės blogiukės apdovanojimą už Žudikės vaidmenį filme „Smūgis žemiau juostos II“ (taip lietuvių kino platintojai pakrikštijo „Ateini čia arba gauni į dūdą“ tęsinį. – Red.)

„Gauti Žudikės vaidmenį padėjo tai, kad augau su keturiais broliais“, – kartą pajuokavo aktorė.

Beje, Ch.G.Moretz pretendavo į pagrindinį vaidmenį „Bado žaidynėse“, bet jis atiteko Jennifer Lawrence.

Aktorė nuo vienuolikos metų girdi perspėjimus: „Būk atsargi, Chloë, netapk kaip Lindsay Lohan, nesusigadink gyvenimo.“

Atrodo, jai pavyko išvengti ir L.Lohan, ir kitų Holivudo žvaigždučių, neapgalvotais poelgiais susigadinusių karjerą, likimo. Mergina nevartoja alkoholio, narkotikų, nesivelia į skandalus ir nedemonstruoja nuogybių socialiniuose tinkluose.

„Mano šeima – konservatyvių pažiūrų. Mama neleidžia vaikščioti po prabangias parduotuves, o apie apsipirkimą jose negali būti nė kalbos“, – pasakojo jaunoji aktorė.

Chloë santykiai su futbolo legendos Davido Beckhamo ir jo žmonos dizainerės Victorios sūnumi Brooklynu taip pat neduoda preteksto gandams. Kalbama, kad tai pirmoji jos meilė.

„Man tiesiog malonu leisti laiką su Brooklynu. Žaviuosi jo atkaklumu siekiant užsibrėžto tikslo – kaip ir tėvas, Brooklynas nori tapti futbolininku. Būtent atkaklumu mes panašūs, – šypsodamasi atsakė Chloë, kai žurnalistai pasiteiravo, ar su Beckhamų atžala nesieja daugiau nei draugystė. – Kol kas man dar anksti kalbėti apie santykius. Dabar noriu susitelkti tik į karjerą.“

Apie B.Beckhamą ir Ch.G.Moretz pradėta kalbėti šio pavasario pabaigoje, o vasarą žiniasklaida išplatino pirmas jų bendras nuotraukas – porelė plaukiojo burlentėmis, lankėsi koncertuose, dalyvavo „Teen Choice Awards“ ceremonijoje.

Nors aktorės gyvenimas ramus, jos kino karjeroje daug keistų personažų, išdavysčių, nesusipratimų ir kraujo.

Matto Reeveso mistinėje dramoje „Įsileisk mane“ (2010 m.) ji vaidino vampyrę, įkalintą jaunos merginos kūne.

Kino kritikai atkreipė dėmesį, kad siaubūnių vaidmenys – Ch.G.Moretz pašaukimas.

2013-aisiais sukurtame Kimberly Peirce siaubo trileryje „Kerė“ (šiame filme jos herojės motiną vaidino Julianne Moore) Chloë įkūnijo ypatingų galių turinčią mokinukę, kurią skriaudžia bendramoksliai. Mergina ima kerštauti.

„Tokius keistus ir sunkius vaidmenis renkuosi tam, kad paįvairinčiau nuobodų gyvenimą“, – sakė Ch.G.Moretz.

Vienas naujausių vaidmenų prancūzų režisieriaus Olivier Assayas dramoje „Zils Marijos debesys“ panašus į tikrą Chloë gyvenimą. Ji vaidina jauną Holivudo aktorę Džoaną, o prancūzė J.Binoche – brandaus amžiaus aktorę Mariją, kurią pamažu pranoksta jaunoji kolegė.

Artimiausi Holivudo žvaigždutės planai – kino karjera ir aukštasis išsilavinimas, pavyzdžiui, psichologijos studijos.

„Puiki išvaizda ir išmoktas tekstas nėra sėkmės garantas. Aktorius privalo būti išskirtinis“, – įsitikinusi septyniolikmetė.

Šį tikslą jaunoji Holivudo aktorė, regis, jau pasiekė.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.