50-metė Monica Bellucci taps vyriausia Džeimso Bondo drauge

Bondiados gerbėjai neteko žado, kai praėjusią savaitę buvo paskelbta, kad ateinančių metų lapkritį pasirodysiančiame filme apie Džeimsą Bondą viena jo draugužių taps į šeštą dešimtį įkopusi Monica Bellucci.

D.Craigas Džeimsą Bondą įkūnys jau ketvirtame filme. Šį kartą jo merginas vaidins L.Seydoux (kairėje) ir M.Bellucci.<br>AOP nuotr.
D.Craigas Džeimsą Bondą įkūnys jau ketvirtame filme. Šį kartą jo merginas vaidins L.Seydoux (kairėje) ir M.Bellucci.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2014, 9:06 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 8:45 PM

Italų kino žvaigždė M.Bellucci (50 m.) bus vyriausia agento 007 mergina per visą bondiados istoriją. Be to, ji bus pirmoji aktorė, vyresnė už kolegą, įkūnijantį Džeimsą Bondą. Ketvirtą kartą šį vaidmenį kursiančiam Danieliui Craigui šiuo metu 46-eri.

Ursulai Andress buvo 26-eri, kai 1962-aisiais šis vaidmuo jai buvo patikėtas filme „Daktaras Ne“. Honor Blackman agento 007 mergina „Auksapirštyje“ (1964 m.) tapo būdama 39-erių.

„Paguodos kvante“ Džeimso Bondo merginą vaidino 29-erių Olga Kurylenko.

Italų kino kritikai nė neabejoja: M.Bellucci – gražiausia ir seksualiausia iš visų legendinio agento 007 merginų.

Juk ne veltui Didžiosios Britanijos spauda ją yra pavadinusi prabangiausia Italijos eksporto preke.

„Monica – geriausia dovana, kurią mums įteikė Italija“, – taip apie M.Bellucci yra sakęs garsus Prancūzijos kino aktorius Alainas Delonas.

Naujasis filmas apie Džeimsą Bondą turėtų pasirodyti ateinančių metų lapkričio 6-ąją.

24-oji bondiados juosta pavadinta pagal mįslingą teroristų organizaciją Spectre, kuri pirmą kartą paminėta Iano Flemingo romane „Kamuolinis žaibas“.

Grupuotei Spectre vadovauja blogio genijus Ernstas Stavras Blofeldas, jau matytas filmuose apie Jos Didenybės agentą, kuriuose vaidino Seanas Connery ir Rogeris Moore’as.

Naujosios juostos režisierius britas Samas Mendesas atskleidė, kad šį kartą šalia agento 007 išvysime prancūzę Leą Seydoux (29 m.) ir M.Bellucci.

Kai juostos pristatyme buvo ištarta M.Bellucci pavardė, daugelis neslėpė nuostabos.

Laikui nepavaldi aktorė. Taip gerbėjai vadina M.Bellucci, kuri tvirtina, kad prie jos grožio nė trupučio neprisidėjo plastinės chirurgijos specialistai.

Monica nepanaši į sudžiūvusį modelį, tačiau vyrai dėl jos kūno eina iš proto. M.Bellucci įsitikinusi, kad tikrąjį moters žavesį ir seksualumą lemia toli gražu ne klubų, liemens ir krūtinės apimtis.

„Grožis bevertis, jei nesi protingas. Vyrui galbūt pakanka būti gražiam, kad su juo permiegočiau, tačiau ilgiau likti galiu tik su įdomiu žmogumi“, – ne kartą yra sakiusi aktorė.

Ši italė – išsilavinusi ir talentinga moteris, bet ar kino pasaulis į ją būtų atkreipęs dėmesį, jei ne įspūdingas kūnas?

Šių laikų sekso bomba vadinama aktorė kartais lyginama su tokiomis Italijos kino legendomis kaip Sophia Loren, Gina Lollobrigida ir Claudia Cardinale.

Aktorė užaugo mažame Italijos miestelyje Perudžos provincijoje. Jos tėvas valdė krovinių vežimo bendrovę, o motina tapė.

Mokykloje Monica nuolat turėjo įrodinėti, kad, be simpatiško veido ir puikios figūros, turi ir smegenų. Ji buvo viena stropiausių mokinių.

Darbšti tamsiaplaukė svajojo tapti advokate, tad baigusi mokyklą įstojo į Perudžos universitetą. Tačiau kai įspūdinga išvaizda atvėrė kelius į mados pasaulį, gražuolė metė teisės studijas.

1988-aisiais į Milaną atvykusi 171 cm ūgio M.Bellucci patraukė modelių agentūros „Elite“ vadybininkų dėmesį.

Garsus režisierius Francis Fordas Co-ppola, išvydęs M.Bellucci nuotrauką ant populiaraus žurnalo „Vogue“ viršelio, pasiūlė jai Drakulos nuotakos vaidmenį siaubo dramoje „Drakula“ (1992 m.).

Monicai nereikėjo kalbėti, tik siurbti kraują iš Keanu Reeveso kaklo. Kuklus pasirodymas didžiajame ekrane privertė M.Bellucci dvejus metus mokytis vaidybos meno. Mergina suprato, kad gražuolių, siekiančių modelio karjeros, daugėja, todėl konkuruoti darosi vis sunkiau.

„Kai pozavau nuotraukoms ir demonstravau drabužių kolekcijas, visi tik ir gyrė mano išvaizdą. Tuomet mane lydėjo susižavėjimo šūksniai ir plojimų audra. O pasirodžius kine pasipylė įžeidinėjimai ir pašaipos“, – prisiminė M.Bellucci.

Sėkmė aktorę užklupo praėjus ketveriems metams po „Drakulos“ – kai ji atliko antraplanį vaidmenį prancūzų dramoje „Apartamentai“, už kurį buvo nominuota „Cezariui“.

2000-ųjų Kanų kino festivalyje buvo pristatytas kriminalinis trileris „Pagrindinis įtariamasis“, kuriame M.Bellucci atliko pagrindinį moters vaidmenį šalia Holivudo žvaigždžių Morgano Freemano ir Gene’o Hackmano.

Kino specialistai susižavėjo italės vaidyba. Tai pritildė kritikus, teigiančius, kad solidų jos uždarbį lemia tik grožis.

Prieštaringi vertinimai nepaveikė ir garsaus italų režisieriaus Giuseppe Tornatore. Jis pakvietė Monicą kurti vaidmens dramoje „Malena“ (2000 m.). M.Bellucci ir vėl reikėjo pasakyti vos kelias frazes, tačiau šįkart sicilietiškai. Jos vaidybos akcentas „Malenoje“ – išraiškinga kūno kalba.

Kitaip nei jos herojė Malena, aktorė niekada nesikrimto dėl nuolat lydinčių geidulingų vyrų žvilgsnių.

„Jei nepažįstamas vyras mane pavadina gražuole, tiesiog padėkoju. Dėl to nesinervinu. Juk tai komplimentas“, – sakė aktorė.

Vaidmenys filmuose „Vilko brolija“ ir „Nesugrąžinamas laikas“ italei padėjo ne tik įsitvirtinti Europos kine, bet ir prasimušti į Holivudą.

Ji vaidino fantastinėse veiksmo juostose „Matrica: perkrauta“ ir „Matrica: revoliucijos“, įkūnijo stebuklingąją fėją „Pinokyje“ ir Mariją Magdalietę skandalingoje Melo Gibsono dramoje „Kristaus kančia“.

M.Bellucci nesibodi ir kitų darbų: jos balsą žiūrovai girdėjo animaciniame filme „Robotai“ (2005 m.) ir vaizdo žaidime „Prince of Persia: Warrior Within“.

Žaviosios italės kino karjera klostosi puikiai, bet to nepasakysi apie asmeninį gyvenimą. Pirmoji jos santuoka su mados fotografu Claudio Carlosu Basso subyrėjo po ketverių metų – 1994-aisiais.

Iš antrosios – su prancūzų aktoriumi Vincent’u Casseliu – moteris turi dukteris Devą (10 m.) ir Leonie (4 m.).

„Vaikai – ne filmai. Negali susėsti su prodiuseriu, režisieriumi ir suderinti, kada jie turi ateiti į šį pasaulį“, – apie vėlyvos motinystės priežastis prieš ketverius metus svarstė M.Bellucci.

Laukdamasi antros dukters ji nesidrovėdama pozavo žurnalo „Vanity Fair“ fotografams. Gražuolė nebijo apsinuoginti ir filmuose. Jos įsitikinimu, nuogas kūnas yra puikus aktoriaus išraiškos įrankis.

Stengdamiesi išvengti rutinos Monica ir Vincent’as dažniausiai gyveno atskirai. Ji – Romoje, jis – Paryžiuje. Net ir įsikūrę viename name Prancūzijoje, jie pasirinko atskirus butus.

„Daug laiko praleidžiame toli vienas nuo kito, tačiau grįžę namo niekada neklausiame, kur buvai. Esame įsitikinę, kad jei iš tiesų myli, niekas tau nepriklauso, netgi tavo vaikai“, – savo filosofiją dėstė M.Bellucci.

Kai 1999-aisiais Monake Monica ir pora metų už ją jaunesnis Vincent’as slapta prisiekė amžiną meilę, vieni jų santuoką vadino palaiminta danguje, o kiti – pavojinga. Atsirado ir besilažinančių, kad šis ryšys greitai nutrūks.

Skeptikams skyrybų teko laukti kone keturiolika metų – idealia laikyta pora skirtingais keliais pasuko pernai.

Džeimso Bondo mergina – visam gyvenimui

M.Bellucci ekrane yra sukūrusi daug įsimintinų vaidmenų, bet kritikai neabejoja, kad pasirodžius S.Mendeso filmui ji pirmiausia bus vadinama Džeimso Bondo mergina.

Šis apibūdinimas visam gyvenimui prilipo daugeliui aktorių, vaidinusių bondiadoje. Kai kurios jų – jau garbingo amžiaus.

Kai iš Šveicarijos kilusią Ursulą Andress jos draugas Holivudo žvaigždė Kirkas Douglasas įkalbinėjo vaidinti Džeimso Bondo merginą filme „Daktaras Ne“ (1962 m.), aktorė netikėjo nei juostos, nei savo sėkme.

Tačiau scena, kurioje gražiai įdegusi ilgakojė išnyra iš jūros, laikoma viena seksualiausių kino istorijoje. Pirmosios agento 007 merginos vaidmuo U.Andress pavertė žvaigžde.

„Niekada nesakyk „niekada“ (1983 m.) oficialiai nepriskiriamas bondiadai, nes šį filmą sukūrė nepriklausoma kino studija. Bet tai nepakenkė juostos, kurioje Džeimsą Bondą įkūnijo Seanas Connery, populiarumui.

Šiame filme viliokę Domino vaidino amerikietė Kim Basinger. Kino specialistų teigimu, jos ir S.Connery duetas buvo vienas įspūdingiausių.

Pierce’o Brosnano įkūnyto Jos Didenybės agento („Ir viso pasaulio negana“) žavesiui neatsispyrė seksualioji daktarė, kurios vaidmenį atliko gundančių formų Holivudo žvaigždė Denise Richards.

Prancūzė Eva Green išgarsėjo tuo, kad per Džeimso Bondo merginos atranką nurungė visą būrį žvaigždžių: Angeliną Jolie, Sienną Miller, Charlize Theron, Scarlett Johansson, Naomi Watts ir Aishwaryą Rai.

„Paguodos kvante“ (2008 m.) slaptasis agentas 007 (D.Craigas) nesugebėjo sugundyti ukrainietės Olgos Kurylenko herojės. Vėliau žurnalistai juokavo, kad gal dėl to šiame filme Jos Didenybės agentas neištarė garsiosios savo frazės: „Bondas. Džeimsas Bondas.“

Mažai žinoma prancūzų aktorė Berenice Marlohe išgarsėjo tik tapusi slaptojo agento (D.Craigo) mergina filme „Operacija „Skyfall“ (2012 m.).

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.