Rūmų padauža princas Harry tapo sektinu pavyzdžiu artimiesiems

Tikriausiai jis niekada netaps karaliumi, tačiau Velso princas Harry (30 m.) – karališkosios šeimos numylėtinis. Britai dievina humoro jausmo nestokojantį kilniaširdį princą. Jo nuomonės paiso net karalienė Elizabeth II. Ir vis dėlto dar visai neseniai princas Harry buvo balta varna pavyzdingoje karališkojoje šeimoje.

Princas Harry į šaltu, formaliu bendravimu pasižyminčią karališkąją šeimą atnešė šilumos.<br>Scanpix nuotr.
Princas Harry į šaltu, formaliu bendravimu pasižyminčią karališkąją šeimą atnešė šilumos.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 4, 2015, 5:47 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 1:45 AM

Anksčiau besilinksmindamas princas taip įsisiautėdavo, kad viso pasaulio žiniasklaida nenutildavo net kelis mėnesius. Po vieno tokio skandalo Harry besąlygiškai mylinti karalienė su anūku nesikalbėjo visą savaitę, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Harry gyvenimas aprimo, kai jis įsimylėjo tokią pat aristokratę padaužą kaip ir jis – Cressidą Bonas. Dvejus metus trukusi draugystė nutrūko šiemet prieš pat princo kelionę į JAV. Tad vos tik princas Harry atvyko į JAV, vienas striptizo klubų pakabino iškabą: „Sveikas atvykęs, prince Harry“.

Vis dėlto nei tuomet, nei vėliau princas nesukėlė jokių skandalų. Priešingai, dabar jis – paprastas šių laikų princas, tapęs pavyzdžiu visai karališkajai šeimai.

Vos prieš savaitę Harry kartu su nevyriausybine organizacija „Sentebale“ viešėjo Lesote, kur žaidė su našlaičiais, lankėsi vietinėse mokyklose. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad princas tik vykdė karališkąsias pareigas. Tačiau į jas neįeina apkabinti sunkiai sergančius našlaičius, juos skraidinti ar gulinėti tiesiai ant žolės, kol vaikai šoka specialiai jam išmoktus šokius.

Per išvyką princas net kepė keksiukus ir vėrė karolius. Tiesa, karininko išsilavinimą turinčiam Harry tai nebuvo lengvos užduotys – vaikai iki ašarų juokėsi iš princo, vargstančio su jiems taip lengvai įveikiamais darbais.

Užtat princas Harry pirmą kartą parodė savo talentą fotografuoti. Viešėdamas Lesote vyras iš rankų nepaleido fotoaparato. Princas fiksavo viską – žaidžiančius vaikus, pavargusius vietos gyventojų veidus, gamtą.

Princo organizacija „Sentebale“ dengia maždaug 60 proc. mokyklos, kurioje gyvena ir mokosi 68 vaikai, išlaikymo išlaidų. Šią organizaciją 2006 metais įkūrė princas Harry drauge su jaunesniuoju Lesoto karaliaus Letsie III broliu princu Seeiso ir skyrė ją abiejų princų velionių motinų atminimui.

Pavadinimas „Sentebale“, išvertus iš pietų sotų kalbos, reiškia „neužmiršk manęs“.

Organizacija teikia paramą ŽIV ir AIDS sergantiems vaikams ir globoja dėl šių ligų našlaičiais likusius arba negalią turinčius vaikus. Labdaros organizacijos ambasadorė, gera princo bičiulė Joss Stone iki šiol negali atsistebėti Harry kilnumu: „Jis turi mažytę ugnelę savyje, šį tą labai gražaus ir ypatingo.“

Už humanitarinę veiklą ir atjautą prieš keletą metų princui buvo įteiktas garbingas apdovanojimas. Nėra jokių abejonių, kad šviesiaplaukis princesės Dianos sūnus seka motinos pėdomis, o geri jo darbai – lyg to atspindys.

„Visuomet norėjau tęsti savo motinos darbus, pagerbti jos atminimą. Dažnai galvoju, koks būtų mūsų gyvenimas, jei kas rytą išvystume ją šalia. Kokia ji būtų, kokių darbų ji imtųsi... Tai įkvepia nesustoti ir judėti pirmyn. Noriu, kad ji manimi didžiuotųsi“, – teigė Harry.

Jautrios ir kitų skausmui neabejingos velionės princesės Dianos sūnus Harry paveldėjo visas gerąsias motinos savybes. Būtent princas Harry sušildė šaltu, formaliu bendravimu pasižyminčią karališkąją šeimą. Jis net sugebėjo įtikinti savo tėvą princą Charlesą į karalienę Elizabeth II per jos deimantinį jubiliejų kreiptis mielu žodžiu „mamyte“.

Tokios mielos smulkmenos – netikėti apsikabinimai ir malonūs pokalbiai su aplinkiniais – tai Harry koziris, pavergęs naują karališkąją šeimą garbinančiųjų kartą.

Skandalai lydėjo nuo vaikystės

- Princas Harry impulsyvumu išsiskyrė dar vaikystėje. Kai klasėje berniukai pradėdavo garsiai skaityti nešvankius straipsnius apie jo motinos meilės ryšius, princas tuoj pat užsiplieksdavo ir mušdavo taip, kad daugiau prie jo niekas nelįsdavo. Kai buvo paleistas gandas, kad Harry – ne princo Charleso, o Dianos meilužio Jameso Hewitto, buvusio jos apsaugininko, sūnus, princas tapo lyg liguistas nervų kamuolys. Kai mokykloje vienas vaikinas bandė apie tai užsiminti, Harry taip jį prilupo, kad nelaimingasis atsidūrė ligoninėje.

- 2002 metais britų spauda pranešė, jog 17-metis Harry buvo nutvertas rūkantis marihuaną ir maukiantis alkoholį. Įpykęs jo tėvas princas Charlesas nusiuntė nenaudėlį į Londono reabilitacijos kliniką, kad jis savo akimis pamatytų nuo liguisto potraukio į alkoholį ir kvaišalus kenčiančius ligonius.

- 2004-aisiais jaunesnysis princo Charleso sūnus prastais pažymiais baigė prestižinį Itono koledžą. Ir vėl kilo skandalas, kai jo mokytoja Sarah Forsyth prisipažino, jog būtent ji parašė keletą princo kursinių darbų. Tais pačiais metais prie vieno populiariausių Londono klubų „Pangea“ Harry įsivėlė į muštynes su fotografais.

- 2005-aisiais princas Harry atėjo į vakarėlį apsirengęs fašistine uniforma ir ant rankos užsirišęs raištį su svastika.

- 2006-aisiais karinio oro uosto laukiamojoje salėje princas nufilmavo vos kelias minutes trunkantį filmą, kuriame sugebėjo net keturis kartus peržengti ribą. Būsimų karininkų akivaizdoje Harry pasišaipė net iš savo močiutės Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II. Pamėgdžiodamas nuobodų pokalbį su monarche princas sakė į ragelį: „Bobulyte, neturiu dabar laiko. Perduok savo šuneliams korgiams, kad juos myliu.“

- 2007-aisiais princas leidosi į tikrą girtavimo safarį Namibijoje: traukė degtinę pro nosį. Anuomet liguistų potraukių terapijos specialistai jį įspėjo: „Toks būdas gali sukelti alerginę reakciją, kuri gali baigtis mirtimi.“ Tais pačiais metais prisigėręs princas griuvo veidu į purvą šalia Londono naktinio klubo „Boujis“ pateikdamas gerų vaizdų jo tykantiems fotografams.

- 2012-aisiais Harry šoko striptizą ir linksminosi su merginomis VIP apartamentuose penkių žvaigždučių viešbutyje „Wynn Hotel“. Skandalas įvyko, kai Harry pasikvietė grupelę nepažįstamųjų pažaisti striptizo biliardą. Nieko nevilkintis, tik su išskirtiniu kaklo papuošalu, princas nufotografuotas apkabinęs pusnuogę merginą. Kitoje nuotraukoje jis ranka prisidengęs savo genitalijas, o už jo nuogo kūno slepiasi brunetė.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.