Monakas pirmą kartą išvydo karališkuosius dvynukus

Monako kunigaikščio Albert'o II ir jo žmonos Charlene dvynukai trečiadienį iš rūmų balkono buvo pristatyti visuomenei. Kūdikiai – mergaitė ir berniukas – gimė gruodžio 10-ąją, praneša agentūra AFP.

Monako kunigaikščio Albert'o II ir jo žmonos Charlene dvynukai trečiadienį iš rūmų balkono buvo pristatyti visuomenei.<br>„Scanpix“ nuotr.
Monako kunigaikščio Albert'o II ir jo žmonos Charlene dvynukai trečiadienį iš rūmų balkono buvo pristatyti visuomenei.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2015, 2:43 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 6:57 PM

Gabriella gimė 17.04 val., o Jacques'as dviem minutėmis vėliau. Tačiau, remiantis Monako įstatymais, sosto įpėdinių eilėje pirmasis yra vyriškosios lyties palikuonis.

56-erių Albert'as II su 20 metų jaunesne PAR plaukike Charlene susituokė 2011 metų liepą. Jai tai yra pirmieji vaikai, o kunigaikštis turi dvi nesantuokines atžalas.

Dvynių gimimas jų senelės kunigaikštienės Grace vardu pavadintoje ligoninėje buvo paskelbtas 42 patrankos šūviais – po 21 kiekvienam vaikui – iš seno forto prie jūros.

Be to, 15 minučių aidėjo bažnyčių varpai, o paskui – laivų sirenos, monakiečiams skelbiant tostus už savo būsimuosius absoliučius valdytojus.

Dvynių lytis visą Charlene nėštumą buvo laikoma paslaptyje ir slepiama net nuo tėvo, kuris sakė norintis netikėtumo.

Albert'as II, kurio velionė motina buvo Holivudo aktorė Grace Kelly, anksčiau sakė, kad jei dvyniai bus berniukas ir mergaitė, jį soste kada nors pakeis berniukas.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.