Catherine Deneuve: „Vestuvės nėra amžinos meilės garantija“

Vestuvės nėra amžinos meilės garantas, todėl neverta joms išleisti daug pinigų. Remdamasi asmenine patirtimi tokį patarimą besituokiančioms poroms duoda Prancūzijos kino legenda Catherine Deneuve (71 m.).

Stilingumo, elegancijos ir amžino grožio įsikūnijimas C.Deneuve daro šaltos ir nepasiekiamos moters įspūdį.<br>AFP nuotr.
Stilingumo, elegancijos ir amžino grožio įsikūnijimas C.Deneuve daro šaltos ir nepasiekiamos moters įspūdį.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2015, 8:13 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 10:21 PM

Holivudo žvaigždė C.Deneuve ištekėjusi buvo tik kartą. To pakako, kad įžymybė padarytų išvadą – amžinos meilės nėra, rašo žurnalas „TV antena“.

Stilingumo, elegancijos ir amžino grožio įsikūnijimas. Madmuazelė (būtent taip aktorė prašė į ją kreiptis) daro šaltos ir nepasiekiamos moters įspūdį, bet šiame pokalbyje nusimetė visas kaukes.

– Esate pripažinta gražuolė. O ar pati save laikote gražia?

– Taip. Visuomet suvokiau, kad esu įdomi. Beje, visos mano šeimos moterys gražios. Ypatingu grožiu išsiskyrė mano motina.

Žavi buvo ir mano sesuo Françoise. Kaip gaila, kad jos nebėra – būdama 25-erių ji žuvo per automobilio avariją. Praėjo 47 metai, bet ši žaizda neužgijo.

– Su seserimi buvote artimos?

– Buvome tarsi nedaloma visuma. Galėjome valandų valandas kalbėtis apie viską. Nors buvome skirtingos, viena kitai patikėdavome visas savo paslaptis.

Françoise buvo labai atvira. Aš – uždaro būdo, nemėgstu rodyti jausmų. Manau, jų demonstravimas – blogų manierų ženklas.

Seniai žinoma, kad priešingybės traukia, tad praradusi seserį netekau tikros draugės.

– Esate sakiusi, kad tokie pat jūsų santykiai su dukterimi Chiara. (42 metų aktorė Chiara Charlotte Mastroianni – C.Deneuve ir legendinio aktoriaus Marcello Mastroianni dukra. – Red.)

– Žinoma, juk ji mano dukra. Mes neturime paslapčių.

– Jūs vadinama santūriu žmogumi, ledine dievaite.

– Man nepatinka žodis „dievaitė“. Aš – tiesiog moteris. O dėl uždarumo ir šaltumo – tiesa.

– Kokį moters amžių laikote nuostabiausiu ir kodėl?

– Bet koks amžius puikus, jei esi kupina jėgų ir energijos. Būtent tokia ir stengiuosi būti.

Žinoma, bėgant metams tampu ramesnė, bet tai nereiškia, kad turiu sėdėti namuose įsisupusi į chalatą. Savo amžių vertinu ramiai, dėl jo niekuomet nesu puolusi į depresiją.

– Ką manote apie brandžių moterų romanus su jaunais vyrais?

– Dažniausiai tai tik intrigėlės. Tokie santykiai nenatūralūs. Apie ką brandi moteris gali kalbėtis su nepatyrusiu jaunikliu? Tarp jų negali būti nieko bendra. Tokių žmonių man gaila.

– O jeigu tokios poros susituokia? Juk vestuvės – reikšmingas kiekvienos moters gyvenimo įvykis.

– Vestuvės nėra amžinos meilės garantija. Nemanau, kad joms verta išleisti daug pinigų. Mano vestuvės buvo kuklios (aktorė buvo ištekėjusi už britų fotografo Davido Bailey. – Red.). Per ceremoniją vilkėjau paprastą juodą suknelę, Davidas buvo be smokingo. Juk drabužiai neturi įtakos jausmams.

– Ar tikite amžina meile?

– Amžinos meilės nebūna. Man smagu, kai per vestuves girdžiu priesaiką: „Visada būti kartu ir džiaugsme, ir varge.“ Taip tiesiog negali būti! Paprastai po vedybų būna skyrybos. Santuoka – spąstai, o į juos įkliūti nenoriu.

– Tikriausiai atsirastų šimtai vyrų, norinčių jus vesti.

– Galbūt. Man patinka eiti į pasimatymus, mėgautis dėmesiu, džiaugtis visaverčiu gyvenimu, bet apie santuoką negalvoju. Man jos nereikia.

– Užbaikite frazę: idealus vyras...

– ... tas, kurio nepažįsti.

– Moterys dažnai aimanuoja, kad ištekėjus jomis tiesiog naudojamasi. Jos privalo ruošti valgį, skalbti, rūpintis vyru ir namais.

– Tokia moters prigimtis. Visoms ištekėjusioms norisi gyventi jaukiuose namuose su supratingu vyru. Pavartojau žodį „norisi“, bet tai nereiškia, kad taip ir bus.

Vyrams visais laikais svarbiausia karjera. O moteris bet kuriam vyrui yra tik priedas, graži, miela, papildoma dalis. Taip duota gamtos.

Gyvendama santuokoje jaučiausi tarsi gražus saldainiukas. Ne, manęs neišnaudojo, bet akivaizdžiai jaučiau vyro viršenybę.

– Visos moterys turi mažų silpnybių. O jūs?

– Net stipriausia moteris turi silpnybių. Man patinka vaikštinėti po antikvarinių daiktų krautuvėles. Ir visai nesvarbu, kad daugelis ten esančių daiktų nėra vertingi, tik mieli.

Turiu brangakmenių ir pusbrangių akmenų kolekciją. Man patinka jais gėrėtis.

– Su kokiomis iliuzijomis jau atsisveikino madmuazelė Catherine Deneuve?

– Ji niekada nepuoselėjo jokių iliuzijų. Esu racionaliai mąstantis žmogus. Tikiu likimu.

– Ko moteris niekuomet neturi sakyti vyrui?

– Vyrui negalima priekaištauti, o ypač tuomet, kai jį paliekate. Kam tie priekaištai? Reikia stengtis prisiminti nuostabias dienas ir naktis, pamėginti išlaikyti bičiuliškus santykius.

– Kodėl moterims patinka niekšai, o vyrams – kvailės?

– Aš visada pasirinkdavau tinkamus vyrus. Na, o apie tai, kokias moteris dažniausiai renkasi vyrai, nenoriu net galvoti.

– Kokie vyrai seksualūs?

– Talentingi.

– Kuo norėtumėte būti kitame gyvenime?

– Catherine Deneuve.

– Kuo jus galima nustebinti?

– Niekuo.

– Ar reikia bijoti mirties?

– Aš nebijau. Žinoma, nemalonu suvokti, kad gyvenimas baigsis, bet to niekam nepavyks išvengti.

– Kokį vertingiausią patarimą esate davusi moteriai?

– Nemėgstu dalyti patarimų, bet kiekvienai moteriai svarbu mokėti valdyti savo jausmus. Kai įsimylėjusi moteris moka tai daryti, vyrui ji tampa tikrai įdomi.

Bučiniai – už pinigus ir už dyką

Catherine Deneuve gimė teatro aktorių Renee Deneuve'o ir Maurice’o Dorleaco šeimoje.

Išgarsėti jai padėjo laimingas atsitiktinumas – būdama 17-os mergina susipažino su režisieriumi Roger Vadimu. Jį papirko Catherine grožis ir tvirtas charakteris.

R.Vadimo filmuose C.Deneuve atliko tik gražių viliokių vaidmenis. Būtent jis įtikino C.Deneuve nusidažyti plaukus šviesiai. Netrukus jie tapo meilužiais ir Catherine pagimdė R.Vadimui sūnų Christianą.

Likti paklusnia režisieriaus lėlyte aktorė nepanoro, tad po kelių kivirčų pasiėmė sūnų ir išėjo.

„Roger stengėsi visas aktores paversti panašiomis į Brigitte Bardot. Tai man nepatiko. Be to, mūsų filmai nesulaukė sėkmės“, – vėliau aiškino C.Deneuve.

Netrukus aktorė susipažino su režisieriumi Jacques’u Demy. Jis pakvietė ją atlikti pagrindinio vaidmens filme „Šerburo skėčiai“. Tai buvo C.Deneuve triumfas.

Aktorės laukė dar viena likimo dovana – ji aistringai įsimylėjo britų fotografą Davidą Bailey. Meilė buvo tokia stipri, kad baigėsi oficialia santuoka.

Catherine ir Davido jausmams nebuvo lemta liepsnoti amžinai. Jie gyveno skirtinguose miestuose: Davidas – Londone, Catherine – Paryžiuje. Abu skyrė daugiau laiko karjerai, o ne šeimai.

Tai buvo pirma ir paskutinė C.Deneuve santuoka, nors aktorė dažnai užmegzdavo meilės romanus.

Sklido kalbos apie jos ryšį su režisieriumi Romanu Polanskiu. Jis pakvietė C.Deneuve filmuotis trileryje „Pasibjaurėjimas“ (1965 m.) – čia jos talentas sušvito naujomis spalvomis. Catherine atsikratė gražios blondinės įvaizdžio ir sulaukė pasiūlymų kurti spalvingus vaidmenis.

Meilės romanas su gražuoliu Marcello Mastroianni abiem suteikė skausmo. Italų kino žvaigždė buvo vedęs ir neketino skirtis, o C.Deneuve nenorėjo mylimuoju dalytis su kita moterimi.

Jie slapčia ir atvirai trejus metus susitikinėjo Romoje, Paryžiuje, Nicoje. Galiausiai C.Deneuve pavargo slapstytis ir nutraukė meilės ryšį. Jai liko prabangi vila Nicoje ir dukra Chiara.

Tokios gražuolės kaip C.Deneuve retai ilgai būna vienos – „Policininko“ (1972 m.) filmavimo aikštelėje ji susitiko su kita Prancūzijos kino žvaigžde Alainu Delonu.

Aktorius partnerei skyrė didžiulį dėmesį ir nesivaržydamas visiems pasakodavo apie nežemišką meilę.

„Mūsų meilės romanui buvo vos mėnuo, kai sužinojau, kad jis įtrauktas į būsimos kino juostos viešųjų ryšių kampanijos biudžetą. Paaiškėjo, kad A.Delonas už mano bučinius gaudavo pinigų. O aš bučiavausi už dyką.

Beje, jis bučiuojasi siaubingai“, – vėliau apmaudą liejo C.Deneuve.

Tuomet aktorė tvirtai apsisprendė, kad daugiau nesileis į meilės romanus su kolegomis.

C.Deneuve ir A.Delonas.

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.