Seksualios gražuolės ekrane virsta nuožmiomis kovotojomis

Gležni Lietuvos jaunuoliai, besibaiminantys pervargti šauktinių kariuomenėje, turi į ką lygiuotis. Keli mėnesiai įtemptų treniruočių – ir švelnios aktorės prieš filmavimo kameras yra pasirengusios sudėtingiausiems kovos veiksmams. Daugeliui jų net nereikia kaskadininkų paslaugų.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2015-03-12 06:45, atnaujinta 2018-01-10 21:41

Demi Moore. „Eilinė Džein“ (1997 m.)

Režisieriaus Ridley Scotto karinėje dramoje „Eilinė Džein“ (G.I.Jane) Holivudo žvaigždei D.Moore (52 m.) teko leitenantės Džordanos O’Neil vaidmuo – pirmosios moters, pasiryžusios mokymams JAV kariniame laivyne.

Dėl šio vaidmens aktorė, vadovaujama buvusio jūrų pėstininko Scotto Helvenstono, kelis mėnesius intensyviai treniravosi ir laikėsi specialios dietos: valgė vištos krūtinėlę, lašišą, brokolius ir špinatus.

D.Moore kasdien keldavosi ketvirtą valandą ryto, bėgiodavo ilgus nuotolius su kliūtimis, darydavo šimtus atsispaudimų ir pritūpimų. Beje, ji išmoko atsispaudimus daryti ir viena ranka.

Būtent dėl to aktorei filme neprireikė kaskadininkės – visus triukus ji atliko pati.

„Galėjau paprašyti, kad visą darbą už mane atliktų kaskadininkė, bet tuomet būčiau praradusi galimybę patirti, ką tiems žmonėms tenka iškęsti. O filmas juk ir buvo būtent apie tai“, – apie pasirengimą leitenantės Džordanos O’Neil vaidmeniui pasakojo D.Moore.

D.Moore dėl šio vaidmens ryžosi galvą nusiskusti plikai.

Uma Thurman. „Nužudyti Bilą“ (2003 m.)

Režisierius Quentinas Tarantino iš anksto žinojo, kad pagrindinį vaidmenį šioje kriminalinėje dramoje patikės U.Thurman (44 m.). Kai atėjo laikas filmuotis, aktorė pastojo. Išgirdęs naujieną režisierius nesutriko – filmavimo darbus atidėjo metams.

Iš pradžių U.Thurman ištiko šokas dėl to, kiek teko treniruotis.

„Trys kung fu stiliai, du kardo valdymo būdai, peilių mėtymas, grumtynės, kovos choreografija, japonų kalbos mokymasis ir dar griežta dieta“, – namų užduotis išvardijo aktorė.

U.Thurman greitai atsikratė 12 kilogramų, bet treniruotės buvo sudėtingos.

„Šie kovos menai skirti kitokio tipo žmonėms. Esu visiška jų priešingybė“, – sakė aktorė.

Nepaisydama visų sunkumų, mėlynių ir žaizdų, U.Thurman triukus filme atliko be kaskadininkų pagalbos.

„Į mane nuolat šaudė. Mane mušė, žalojo kardais. Aš iki šiol stebiuosi, kodėl Quentinas filmo „Nužudyti Bilą“ nepavadino „Nužudyti Umą“, – pasibaigus filmavimo darbams pasakojo aktorė.

Sigourney Weaver. „Svetimas“ (1979–1997 m.)

Atrodo, kad S.Weaver (65 m.) – viena iš nedaugelio aktorių moterų, kurios ir be ypatingų treniruočių gali duoti grąžos ne vienam blogų kėslų turinčiam ateiviui.

Vis dėlto net ir jai teko išlieti nemažai prakaito, kad pasirengtų įtikinamai suvaidinti leitenantę Eleną Riplėj.

Filmuodamasi visuose „Svetimo" tęsiniuose S.Weaver užsiėmė pilatesu, kilnojo svarmenis, darė atsispaudimus ir mokėsi valdyti įvairius ginklus.

Kitaip nei kolegei D.Moore, Sigourney neteko pratintis prie ypatingo mitybos režimo. Aktorė laikėsi principo valgyti po mažai ir rūpintis gera fizine forma. Taip ji maitinasi iki šiol, nors nebekovoja su „svetimais“.

Linda Hamilton. „Terminatorius II: paskutinio teismo diena“ (1991 m.)

Pirmoje „Terminatoriaus“ dalyje Sara Konor buvo eilinė mergina, kuri vos išgyveno susidūrusi su robotu.

Antrojoje, kurią režisavo taip pat Jamesas Cameronas, aktorės L.Hamilton (58 m.) herojė tapo savotiška biologine žudymo mašina.

Dėl tokių radikalių pokyčių L.Hamilton teko smarkiai paplušėti – tris mėnesius šešias dienas per savaitę treniruotis po tris valandas. Aktorę prižiūrėjo buvęs Izraelio specialiojo dalinio kovotojas.

Per tą laiką Linda priprato nešioti beveik 40 kilogramų papildomą svorį ir nesustojusi nubėgti 13 kilometrų, taip pat išmoko viena ranka užtaisyti 12-ojo kalibro šratinį šautuvą ir atrakinti spyną paprasčiausia sąvaržėle.

Po „Terminatoriaus II“ L.Hamilton gerbėjų gretos dar labiau išaugo. Tai pajuto ir JAV kūno rengybos studijos – merginos lyg pamišusios mankštinosi ir prašė trenerių padėti suformuoti tokias rankas kaip Saros Konor.

Beje, po antros filmo dalies aktorė susituokė su režisieriumi J.Cameronu.

Milla Jovovich. „Absoliutus blogis“ (2002–2012 m.)

Ukrainiečių kilmės kino žvaigždei M.Jovovich (39 m.) galima būtų suteikti pagrindinės Holivudo kovotojos titulą. Jau daugiau nei dešimt metų ji didžiajame ekrane sąžiningai grumiasi su būriais zombių ir visuomet nugali.

Per tuos metus Milla, atrodo, išbandė visus įmanomus fizinio rengimo kursus. Ji mokėsi karstytis uolomis, valdyti įvairius ginklus, lankė karatė, amerikietiškų imtynių, kung fu ir kitų kovos menų treniruotes.

„Man nepatinka nuobodūs dalykai“, – sakė M.Jovovich, aiškindama, kodėl rinkosi sudėtingiausius pratimus. Filmavimo aikštelėje ji taip pat nesinaudojo kaskadininkių paslaugomis.

Hilary Swank. „Mergina, verta milijono“ (2004 m.)

Keturiasdešimtmetė aktorė, pirmą „Oskarą“ gavusi už transseksualo vaidmenį dramoje „Vaikinai neverkia“, įpratusi iš esmės keisti savo išvaizdą. Todėl nieko nuostabaus, kad ieškodamas pagrindinės aktorės savo filmui „Mergina, verta milijono“ režisierius Clintas Eastwoodas pasirinko būtent H.Swank.

Užsispyrusios Megės Ficdžerald vaidmuo aktorei tapo nauju iššūkiu. Pasitelkusi į pagalbą pasaulio bokso čempionę Lucią Rijker Hilary treniruodavosi penkias dienas per savaitę po dvi su puse valandos.

Per du mėnesius intensyvių treniruočių ir laikydamasi baltymų dietos H.Swank užsiaugino dešimt kilogramų raumenų masės, nors kėlė sau perpus mažesnius tikslus.

JAV kino meno akademija įvertino ne tik fizinį, bet ir emocinį H.Swank pasirengimą – aktorė pelnė antrą „Oskaro“ statulėlę.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.