Monake džiaugsminga šventė – pakrikštyti karališkieji dvyniai

Monake šis sekmadienis tapo didžiule švente ne tik karališkajai šeimai, bet ir visai šaliai bei smalsuoliams. Kunigaikštis Albert'as II su žmona Charlene sekmadienį pakrikštijo savo dvynius – princas Jacquesas ir princesė Gabriella tapo krikščionimis.

Kunigaikštis Albert'as II su žmona Charlene sekmadienį pakrikštijo savo dvynius – princą Jacquesą ir princesę Gabriellą.<br>„Scanpix“ nuotr.
Kunigaikštis Albert'as II su žmona Charlene sekmadienį pakrikštijo savo dvynius – princą Jacquesą ir princesę Gabriellą.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 10, 2015, 5:13 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 8:37 AM

Mažieji dvynukai  buvo pakrikštyti Monako katedroje. Šioje bažnyčioje jų giminaičiai – karališkoji Monako šeima – yra ir karūnuojami, ir laidojami, čia ir tuokiasi.

Mažylių krikšto ceremonija buvo surengta praėjus lygiai 5 mėnesiams nuo karališkosios šeimos dvynių gimimo. Tai buvo antrasis mažylių pasirodymas visuomenei.

Karališkoji pora tapti princesės ir princo krikštatėviais pakvietė artimuosius. Jacqueso krikštatėviais tapo princo Albert'o II pusbrolis Christopheris Le Vine'as jaunesnysis, o berniuko krikšto mama – Diane de Polignac Nigra. Gabriellos krikštatėviais tapo Charlene brolis Garethas Wittstockas ir Pietų Afrikos buvusio regbio žaidėjo Francois Pienaaro žmona Nerine Pienaar.

Diena buvo suplanuota kaip šeimos šventė. Krikštynose dalyvavo ir kiti karališkosios šeimos atstovai – princesės Caroline ir Stephanie, Charlene giminaičiai, kiti šeimos nariai.

Tačiau Monakas – vos 8 tūkstančių gyventojų šeima, todėl kartu su Albert'u II ir Charlene džiaugėsi ne tik artimiausi jų draugai ir šeimos nariai, bet ir visa šalis.

Karališkosios šeimos gerbėjai galėjo mėgautis kiekviena šių krikštynų minute – ceremoniją tiesiogiai transliavo Monako televizija, o naujausiomis žiniomis nuolat dalijosi rūmų socialinių tinklų prižiūrėtojai. Didžiuliame ekrane įvykius iš arti galėjo stebėti ir visa minia, susirinkusi pasveikinti karališkosios šeimos prie katedros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.