Žiūrovų numylėtiniui Billui Cosby – 35 kaltinimai prievartavimu

Kadaise mylimiausio JAV televizijos laidų vedėjo titulą pelnęs Billas Cosby (78 m.) dabar vadinamas sekso monstru. Net 35 moterys viešai pareiškė: „Jis mane išprievartavo!“

B.Cosby apkaltintas 35 moterų išprievartavimu.<br>„Scanpix“ nuotr.
B.Cosby apkaltintas 35 moterų išprievartavimu.<br>„Scanpix“ nuotr.
Ilgus metus B.Cosby buvo laikomas puikiu vyru ir tėvu.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Ilgus metus B.Cosby buvo laikomas puikiu vyru ir tėvu.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Visos B.Cosby išniekintos moterys nusifotografavo žurnalo „New York Magazine“ viršeliui (dešinėje).
Visos B.Cosby išniekintos moterys nusifotografavo žurnalo „New York Magazine“ viršeliui (dešinėje).
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Aug 13, 2015, 3:41 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 5:39 PM

Teismui ieškinį pateikusios 35 moterys tvirtina, kad B.Cosby, doru ir sąžiningu laikytas JAV televizijos žmogus, kuris savuoju „Bill Cosby Show“ daug dešimtmečių puoselėjo tarsi iš knygos nužengusio šeimos tėvo paveikslą, iš tikrųjų yra sekso monstras, rašo “Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Po daugybės tylos ir gėdos metų, kai jų priekaištai nebuvo rimtai vertinami, moterys galiausiai išdrįso prabilti viešai.

Visos kaltinimus buvusiai TV žvaigždei pažėrusios moterys nusifotografavo „New York Magazine“ viršeliui ir papasakojo savo kančių istorijas.

Žurnalui pasirodžius liepos 27-ąją, užstrigo jo interneto svetainė, – toks didelis buvo susidomėjimas.

Istorijų, kai garsus žmogus dėl seksualinio priekabiavimo patenka į pirmuosius žiniasklaidos puslapius ar atsiduria teisme, pasitaiko nemažai. Bet kad apie tai prabiltų iškart 35 moterys ir apkaltintų išprievartavimu tą patį vyrą – tai išskirtinis atvejis.

Kiekvienos moters istorija skamba įtikinamai ir sukrečia.

Tarp B.Cosby aukų – žurnalistės, aktorė Janice Dickinson ir žinomas aštuntojo dešimtmečio modelis Beverly Johnson.

B.Cosby neva dėl naujo vaidmens B.Johnson pasikvietė į namus. Buvęs modelis su smulkiausiomis detalėmis papasakojo, kaip Billas daugybę kartų primygtinai siūlė kapučino iš savo naujojo kavos aparato.

B.Johnson iš pradžių atsisakė, bet galiausiai sutiko. Po antro gurkšnio modelis pajuto, kad B.Cosby ją apsvaigino. Paskui vyras ją esą užpuolė. B.Johnson sakė buvusi pernelyg silpna, kad apsigintų.

Kaip po šio įvykio pasielgė B.Johnson? Gražuolė tylėjo, nes ją išniekino neliečiamas televizijos veidas, keturių dukterų tėvas.

B.Cosby įtaka ir nepriekaištinga reputacija atliko svarų vaidmenį visais 35 išprievartavimo atvejais. Populiarumas jam padėjo ne tik pelnyti moterų palankumą, bet ir neleido patekti į viešumą skandalingiems faktams. O jei ir išlįsdavo kokia nemaloni žinia, ji greitai nugrimzdavo į nebūtį.

Per apklausas B.Cosby pripažino, kad savo aukas padarydavo paklusnias, vienokiu ar kitokiu būdu įpiršdamas raminamojo preparato „Methaqualone“.

Apklausų protokolas buvo paviešintas, kai kaltinimai B.Cosby darėsi vis rimtesni, o televizijos prodiuseriai ir rėmėjai nusisuko nuo jo, kaip kad nusisuko ir JAV prezidentas Barackas Obama.

„New York Magazine“ viršelio nuotraukoje viena kėdė yra tuščia. Simboliška. Gal ji palikta naujoms Amerikos televizijos veido aukoms?

 Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.