Nikolajus Baskovas atskleidė, kaip pasigražino figūrą

„Nusprendęs suliesėti pirmiausia kreipiausi į gydytoją. Visiems patariu tartis su specialistais, o ne naršyti po internetą ir ieškoti stebuklingų dietų“, – sako Rusijos popmuzikos ir operos dainininkas, tenoras, auksiniu balsu tituluojamas Nikolajus Baskovas (38 m.).

Oficialiai Sofija Kolčevaja vadinama Nikolajaus Baskovo prodiusere, neoficialiai – jo sužadėtine.
Oficialiai Sofija Kolčevaja vadinama Nikolajaus Baskovo prodiusere, neoficialiai – jo sužadėtine.
Oficialiai Sofija Kolčevaja vadinama Nikolajaus Baskovo prodiusere, neoficialiai – jo sužadėtine.
Oficialiai Sofija Kolčevaja vadinama Nikolajaus Baskovo prodiusere, neoficialiai – jo sužadėtine.
Sofija dažnai kelia nuotraukas su Nikolajumi.
Sofija dažnai kelia nuotraukas su Nikolajumi.
Sofija dažnai kelia nuotraukas su Nikolajumi.
Sofija dažnai kelia nuotraukas su Nikolajumi.
Nikolajus dažnai mėgaujasi Ksenijos Sobčiak draugija.
Nikolajus dažnai mėgaujasi Ksenijos Sobčiak draugija.
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Sep 27, 2015, 8:27 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 5:48 AM

Lieknėjimo paslaptis jis atskleidė viename interviu, kur prasitarė ir apie savo svajonę.

– Šią vasarą turėjote ne tik daug gastrolių, bet ir dalyvavote Rusijos televizijos kanalo STS programos „Bolšaja malenkaja zvezda“ („Didelė maža žvaigždė“) filmavimuose, kur jums teko vedėjo vaidmuo. Pagrindiniai šio šou veikėjai – vaikai. Ar su jais buvo lengva rasti bendrą kalbą?

– Kai man pasiūlė tapti „Bolšaja malenkaja zvezda“ vedėju, iškart sutikau, nes programos dalyvių laimėti pinigai skiriami labdarai. Bet dar iki filmavimų prodiuseriai įspėjo: „Nikolajau, neturite bendravimo su vaikais patirties, tad būkite pasirengęs šokti pagal jų dūdelę.“

Bet aš pasirinkau kitą kelią ir su jais elgiausi kaip su suaugusiais žmonėmis. Ir mano taktika buvo teisinga. Programos dalyvių amžius – 4–10 metų.

Turiu pasakyti, kad dabartiniai vaikai visiškai nepanašūs į mus vaikystėje. Žinote, mano pažįstamo dukra planšetiniame kompiuteryje susiranda reikiamą animacinį filmą, įsijungia ir žiūri. O mažylei viso labo metai ir aštuoni mėnesiai. Patyriau šoką!

Šiuolaikiniai vaikai vystosi itin sparčiais tempais, o tuo nepasižymėjo nė viena iki jų buvusi karta. Manau, tėvų ir vaikų problema kiekvienais metais bus vis aštresnė.

– Nusifilmavote serialo „Voroninai“ epizode, kur suvaidinote save. Ar nesinori savo jėgų išmėginti kine?

– Man kažin kodėl visą laiką siūlo vaidinti Nikolajų Baskovą, pagrindinių filmo herojų svečią. Tai prasidėjo dar nuo serialo „Mano puikioji auklė“ laikų, paskui buvo serialas „Posūkis atgal“, kur suvaidinau dainininką Nikolajų.

Dabar, kai man skambina ir siūlo vaidmenį, klausiu: „O ką vaidinti? Nikolajų Baskovą?“ Neseniai buvau patvirtintas vaidmeniui ilgojo metražo filme – tik neklauskite, ką vaidinsiu. Iš tikrųjų man labai norėtųsi gauti tikrą vaidmenį ir aš pamažu artėju prie savo svajonės.

– Žiūrint į jūsų pastarąsias šėliones ir nuotraukas „Instagram“, negalima nepastebėti, kad jūs sulieknėjote? Kokiu būdu tai pavyko?

– Artisto išvaizda – jo vizitinė kortelė, ir aš visą savo sąmoningą gyvenimą stengsiuosi palaikyti savo fizinę formą. Tik niekaip negaliu suvokti: skrendame į kosmosą, bet niekaip negalime sukurti vaizdo kameros, kuri nepridėtų papildomų 5–7 kilogramų tam, kuris yra priešais objektyvą.

O jei rimtai, tiems, kurie susirūpino savo išvaizda, primygtinai siūlau kreiptis į specialistus, o ne internete ieškoti, kokia dabar dieta yra madinga. Norintys atsikratyti kelių ar daugiau kilogramų privalo lieknėti pagal individualią programą.

Po medikų apžiūros ir kraujo analizės rezultatų valiau organizmą – keletą dienų gėriau tik sultis ir vandenį ir tik po to laikiausi dietos. Man rekomendavo valgyti jūrų gėrybes, žuvį ir daržoves.

Žinoma, atitinkamas fizinis krūvis taip pat būtinas. Man paskyrė kardiotreniruotes ir plaukimą. Sportinei veiklai mane įkvepia draugai. Kai rytą pasižvalgęs po socialinį tinklą „Twitter“ pamatau jau keletą valandų salėje prakaituojančius bičiulius, nieko kito man nelieka, tik susiruošti ir eiti į treniruotę.

– Esate nuolat užsiėmęs. Ar pavyko šią vasarą paatostogauti?

– Poilsį planavau jau nuo balandžio mėnesio. Gegužę turėdamas daug koncertų, skirtų Pergalės dienai paminėti, vis galvojau: na, dar truputį, ir ateis vasara.

Ir štai jau rugsėjis, o Nikolajui Baskovui – dar ne vasara. Per šį laiką sugebėjau tik dešimt dienų pasilepinti Rogaška Slatinos (Slovėnija) sveikatingumo kurorte.

Šiais metais festivaliai „Jumorina“ ir „Novaja volna“ („Naujoji banga“) persikėlė į Sočį ir vyks rudenį. Tikiuosi, kad tada galėsiu bent paplaukioti jūroje. Paprastai atostogauju tik sausį ir pirmenybę teikiu poilsiui prie vandenyno.

Savo atostogas dažniausiai daliju į dvi dalis: pirmąją savaitę mėgaujuosi vienatve, nes iš pradžių man reikia atgauti jėgas. Tomis dienomis išjungiu mobilųjį telefoną ir būnu vienas, tik vakarais nusiunčiu SMS mamai: „Jaučiuosi gerai. Einu miegoti.“

Per antrąją atostogų dalį paprastai atskrenda mano mergina Sofi ir draugai. Tuomet ir prasideda tikrasis poilsis. Mums patinka lankytis karaokės vakarėliuose. Taip, įsivaizduokite, Nikolajus Baskovas dainuoja net tada, kai ilsisi.

Tėvai itin artimi

Nikolajus Baskovas (1976 m. spalio 15 d.) gimė Balašichoje (Maskvos sritis).

Iš pirmosios santuokos (2001–2008 m.) su Svetlana Špigel turi sūnų Bronislavą, kurio pora susilaukė 2006 m.

Po skyrybų S.Špigel ne tik atsisakė sūnui priklausančių alimentų, bet ir pakeitė jo pavardę. Bronislavas Baskovas-Špigelis tapo Bronislavu Špigeliu. N.Baskovą guodžia tik tai, kad berniukui paliko tėvavardį Nikolajevičius.

Praėjusiais metais 38-ąjį gimtadienį Rusijos scenos žvaigždė atšventė pilyje šalia Barselonos (Ispanija) su savo motina Jelena ir tėvu Viktoru, mergina Sofija Kolčevaja.

Nikolajus gavo daugybę brangių dovanų, o mylimoji įteikė deimantines sąsagas. Bet didžiausia dovana garsusis atlikėjas pavadino mylimosios Sofijos pažintį su jo tėvais.

Pirmą kartą viešumoje jie pasirodė 2013-ųjų vasarą Jūrmaloje. Tuomet N.Baskovas neslėpė savo šiltų jausmų 33 metų draugei.

Oficialiai S.Kolčevaja vadinama N.Baskovo prodiusere, neoficialiai – jo sužadėtine.

Parengė ONA KACĖNAITĖ  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.