Moterys, sugundžiusios superagentą Džeimsą Bondą

Pirmadienio vakarą numatyta pasaulinė filmo apie superagentą Džeimsą Bondą „Spektras“ premjera. Džeimso Bondo vardas visada buvo siejamas su neeiliniais gebėjimais, brangiais ir greitais automobiliais bei gražiausiomis pasaulio moterimis.

Eva Green.
Eva Green.
Ursula Andress.<br>ViDA Press nuotr.
Ursula Andress.<br>ViDA Press nuotr.
Kim Basinger.<br>ViDA Press nuotr.
Kim Basinger.<br>ViDA Press nuotr.
Denise Richards.<br>ViDA Press nuotr.
Denise Richards.<br>ViDA Press nuotr.
Bérénice Marlohe.<br>ViDA Press nuotr.
Bérénice Marlohe.<br>ViDA Press nuotr.
Olga Kurylenko.<br>ViDA Press nuotr.
Olga Kurylenko.<br>ViDA Press nuotr.
Monica Bellucci.<br>ViDA Press nuotr.
Monica Bellucci.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

lrytas.lt

2015-10-26 19:40, atnaujinta 2017-10-07 16:56

Kas gi tos išrinktosios, per ilgus metus apsukusios galvą pačiam Džeimsui Bondui?

Ursula Andress („Daktaras Ne“, 1962 m.)

Scena, kai pirmojo Džeimso Bondo mergina, apsitempusi bikiniu, išnyra iš jūros vandens putos, laikoma viena seksualiausių kino istorijoje.

Garsusis auksinio atspalvio gražuolės įdegis buvo dirbtinis, o agento 007 vaidmens atlikėjas Seanas Connery visą filmą dėvėjo peruką.

Filmo sėkme pradžioje tikėjo tik U.Andress draugas Kirkas Douglasas, kuris ir įkalbėjo iš Šveicarijos kilusią gražuolę imtis šio vaidmens.

Kim Basinger („Niekada nesakyk „niekada“, 1983 m.)

Oficialiai ši kino juosta nepriklauso bondiadai, nes ją sukūrė nepriklausoma kino studija. Bet tai nė kiek nepakenkė filmo populiarumui, kuriame S.Connery paskutinį kartą atliko jį išgarsinusį vaidmenį. Beje, iš Škotijos kilusio aktoriaus ir šviesiaplaukės amerikietės duetas laikomas vienu ryškiausių.

K.Basinger, sėkmingai persikūnijusi į seksualios gražuolės vaidmenį, vėliau buvo pakviesta vaidinti populiarioje juostoje „9 1/2 savaitės“.

Denise Richards („Ir viso pasaulio negana“, 1999 m.)

Amerikiečių aktorė D.Richards įkūnijo seksualią daktarę, kuri nesugebėjo atsispirti agento 007 žavesiui. Nors kino žiūrovai ir simpatizavo, dėl meilės besiblaškantis Džeimsas Bondas (aktorius Pierce’as Brosnanas) galiausiai pasirinko prancūzės Sophie Marceau (kairėje) heroję.

Eva Green („Kazino „Royale“, 2006 m.)

Prancūzų aktorė E.Green pasižymėjo tuo, kad per Džeimso Bondo (D.Craigas) merginą turinčios įkūnyti aktorės atranką pranoko daugybę žvaigždėmis laikomų pretendenčių. Angelina Jolie, Sienna Miller, Charlize Theron, Scarlett Johansson, Naomi Watts, Aishwarya Rai svajojo apie šį vaidmenį, bet laimė nusišypsojo Evai.

Olga Kurylenko („Paguodos kvantas“, 2008 m.)

Ukrainietės O.Kurylenko herojė patraukė slaptojo agento 007 (D.Craigas) dėmesį, bet šis taip ir nesugebėjo jos sugundyti. Beje, šioje juostoje pirmąkart per daugiametę filmo istoriją jis neištarė savo garsiosios frazės: „Aš esu Bondas. Džeimsas Bondas.“

Bérénice Marlohe („Operacija „Skyfall“, 2012 m.)

Šįkart laimė nusišypsojo prancūzei B.Marlohe, apie kurią žinoma nedaug. Aktorė dirbo modeliu, jos filmografijoje — vos 11 juostų, kuriose ji dažniausiai atliko epizodinius vaidmenis. Šie šykštūs faktai tik žadina domėjimąsi slaptojo agento (D.Craigo) mergina.

Kai filmas atkeliavo į didžiuosius ekranus, B.Marlohe žaibiškai išgarsėjo. Nieko keista — visos moterys, pabuvojusios Džeimso Bondo lovoje, tapdavo superžvaigždėmis.

Monica Bellucci („Spektras“, 2015 m.)

Paskutinėje bondiados dalyje superagento drauge tapo 51-erių italų kino žvaigždė Monica Bellucci. Ji – vyriausia agento 007 mergina per visą bondiados istoriją. Be to, ji yra pirmoji aktorė, vyresnė už kolegą, įkūnijantį Džeimsą Bondą. Ketvirtą kartą šį vaidmenį sukūrusiam D.Craigui šiuo metu 47-eri.

Italų kino kritikai nė neabejoja: M.Bellucci – gražiausia ir seksualiausia iš visų legendinio agento 007 merginų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.