Eltonas Johnas nerimsta: planuoja susitikimą su Vladimiru Putinu

Eltons Johnas pareiškė, kad šiuo metu planuoja susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, kad galėtų su juo padiskutuoti gėjų teisių klausimu, rašo BBC.

E.Johnas nori pradėti su Rusijos prezidentu dialogą apie gėjų teises.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
E.Johnas nori pradėti su Rusijos prezidentu dialogą apie gėjų teises.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2015, 4:28 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 3:41 PM

Pop žvaigždė sakė, kad nori su V.Putinu pakalbėti apie jo „absurdišką“ požiūrį į šią problemą, tačiau šiek tiek anksčiau jį apgavo telefoniniai sukčiai, kurie apsimetė Rusijos lyderiu.

BBC „Radio 4“ scenos žvaigždė sakė, jog šį kartą jam tikrai paskambino Rusijos prezidentas.

„Jis buvo labai mandagus, labai apgailestavo ir buvo labai nuoširdus.

Vos tik mano dienotvarkėje atsiras laisvesnė akimirka, kuri sutaps su jo tvarkaraščiu, aš keliausiu... į Maksvą ir su juo susitiksiu“, – sakė jis.

„Nežinau ar man pavyktų pasiekti kažkokio progreso, ar ne. Aš neketinu tiesiog įsiveržti ir imti diktuoti ką jis turėtų daryti. Tai tik dialogo pradžia, tačiau nieko neįmanoma pasiekti be dialogo“, – aiškino atlikėjas.

Rusijai tenka susidurti su tarptautine kritika dėl jos požiūrio į homoseksualumą. Pavyzdžiui, 2013 metais žmonės, kurie teikė asmenims iki 18 metų informaciją apie homoseksualumą, buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

„Žmogaus teisių stebėtojo“ („Human Rights Watch“) praėjusių metų pranešime buvo teigiama, kad Rusija nesugeba išvengti smurto prieš mažumas ir nubausti atsakingų žmonių, o išpuolių tik daugėjo.

Rugsėjį. E.Johnas sakė, kad V.Putino požiūris į gėjus yra „atstumiantis ir apipintas išankstiniais nusistatymais“.

Jis pareiškė norą pasikalbėti su prezidentu, nors „jis gali juoktis man už nugaros... ir vadinti visišku kvailiu“.

Vėliau savo „Instagram“ paskyroje muzikantas padėkojo V.Putinui, už tai, kad jis su juo „susisiekė“ telefonu.

Bet Kremliaus atstovas Dmtrijus Peskovas sakė, kad pranešimai apie šį pokalbį buvo „netiesa“ ir melagingo pokalbio įrašas vėliau buvo transliuojamas Rusijos televizijoje.

Po kelių dienų pats V.Putinas susisiekė su E.Johnu ir paprašė jo neįsižeisti dėl šio netikusio pokšto.

Šiaurės Airijos iššūkis.

Kalbėdamas su laidos „Today“ vedėju Justinu Webbu, atlikėjas taip pat liejo pyktį, kad gėjų santuokos legalizavimo procesas Šiaurinėje Airijoje beveik nejuda į priekį.

Anksčiau šią savaitę Šiaurės Airijos asamblėja labai mažu skirtumu pirmą kartą nubalsavo už tos pačios lyties santuoką. Bet didžiausias vyriausybės partija Demokratiniai unionistai vetavo tokį pakeitimą įstatymuose teigdami, kad tik keturi jų partijos nariai balsavo už šį pasiūlymą.

„Politikai turi pagaliau nustoti išsidirbinėti ir įžengti į XXI.a.“, – sakė E.Jognas ir pridėjo, kad yra „tikras“, jog vienalytės santuokos įstatymas būtų priimtas, jei balsuotų visuomenė.

Vakar paviešinti apklausos, kurią atliko BBC ir airių transliuotojas „RTE“, rezultatai atskleidė, kad du trečdaliai Šiaurės Airijos gyventojų neprieštarautų, jei jų šeimos narys susituoktų su tos pačios lyties asmeniu.

Bet E.Jognas atsisakė jam pateiktų siūlymų dėl šios priežasties nekoncertuoti Šiaurės Airijoje.

„Aš nesu politikas, bet aš kovosiu už teises, kai tik galėsiu ir ypač LGBT teises, nes esu jau senyva shomoseksualus pilietis“, – sakė jis.

Auka Afrikai

E.Johnas bendradarbiauja su JAV vyriausybe, kad paaukotų 10 mln. JAV dolerių (9,2 mln. eurų) Užsachario Afrikos organizacijoms, kurios dirba su gėjais, lesbietėmis ir biseksualais kenčiančiais nuo aids ir ŽIV. Vyras pareiškė, jog jų patiriamas stigmatizavimas leidžia „aids plisti“.

„Aš manau, kad tai tikrai daug ką pakeis, nes mes galime suteikti vaistų atstumties žmonėms“, – sakė jis.

Bet žvaigždė pripažino, jog turės „atsargiai apeiti“ šio žemyno politikus ir religinius lyderius, nes daug iš jų yra įsitikinę, kad homoseksualumas yra „iškrypimas“.

„Tai nebus lengva. Bet sustabdyti ŽIV ir aids plitimą galima tik duodant vaistų žmonėms, kuriems jų reikia kasdien.

Šios ligos plinta, nes žmonės baiminasi dėl savo gyvybių, jie bijo pasitikrinti ir bijo pasakyti, kad jie yra homoseksualūs. Jie mes to dabar neišrausime su šaknimis, vėliau padariniai bus baisūs“, – užbaigė E.Johnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.