JAV komikas Billas Cosby bus teisiamas už seksualinę prievartą

JAV teisėjas trečiadienį uždegė žalią šviesą nešlovę užsitraukusios

JAV komikas Billas Cosby bus teisiamas už seksualinę prievartą.<br>ViDa Press nuotr.
JAV komikas Billas Cosby bus teisiamas už seksualinę prievartą.<br>ViDa Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2016, 9:58 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 7:21 AM

Tai pirmieji baudžiamieji kaltinimai, pareikšti 78 metų B.Cosby, kurį dešimtys kitų moterų kaltina lytine prievarta, patirta per keturių dešimtmečių laikotarpį.

Atstumtuoju tapęs legendinis aktorius pastarąsias dvi dienas dalyvavo teismo posėdžiuose Noristauno mieste netoli Filadelfijoje, kur jo advokatai stengėsi įtikinti teismą, kad nebūtų teisėta iš naujo atversti bylą, kuri pradėta narpliota 2004 metais, o 2006-aisiais išspręstą civilinio proceso tvarka.

B.Cosby gruodžio 30 dieną buvo paleistas, sumokėjęs 1 mln. dolerių užstatą.

Aktoriaus advokatai argumentuoja, kad šie kaltinimai pažeidžia 2005 metų susitarimą, kad jis niekada nebus teisiškai persekiojamas už įtariamą lytinę prievartą prieš buvusią Templio universiteto darbuotoją Andreą Constand.

Prokurorai tvirtino, kad B.Cosby savo namuose viename Filadelfijos priemiestyje įsiūlė A.Constand tablečių ir vyno, nuo kurių ji apsvaigo. Tuomet jis be A.Constand sutikimo sukišo jai į makštį savo pirštus, moteriai tai atgaunant, tai vėl prarandant sąmonę, dėl ko ji buvo nepajėgi pasipriešinti ar šauktis pagalbos.

Prieš dešimtmetį duodamas parodymus prisaikdintas, B.Cosby pripažino, kad turėjo seksualinį kontaktą su A.Constand, tačiau tai esą įvyko abipusiu sutikimu.

Buvusi 9-ajame dešimtmetyje rodytos milžiniško populiarumo sulaukusios televizijos situacijų komedijos „Kosbio šou“ (The Cosby Show) žvaigždė ir rasinių barjerų laužytojas buvo apkaltintas išprievartavimu sunkinančiomis aplinkybėmis. Už tai jam gresia nuo penkerių iki dešimties metų kalėjimo ir 25 tūkst. dolerių bauda.

Dauguma moterų, kaltinančių komiką lytine prievarta, nebegali apskųsti jo veiksmų teismui dėl senaties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.