Princui Williamui mesti kaltinimai dėl „darbo vengimo“

Princas buvo kaltinamas tuo, kad sumažino oficialių pareigų.

Princas Williamas retame interviu, kuris buvo paskelbtas trečiadienį, tvirtino, kad „rimtai“ žiūri į savo karališkąsias pareigas.<br>Scanpix nuotr.
Princas Williamas retame interviu, kuris buvo paskelbtas trečiadienį, tvirtino, kad „rimtai“ žiūri į savo karališkąsias pareigas.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2016, 1:28 PM, atnaujinta May 28, 2017, 7:17 AM

Princas buvo kaltinamas tuo, kad sumažino oficialių pareigų.

„Į pareigą žiūriu labai rimtai. Labai rimtai žiūriu į savo įsipareigojimus“, – sakė jis BBC, kuri interviu parodė prieš jo senelės, karalienės Elžbietos II 90-ąjį gimtadienį šį ketvirtadienį.

„Tačiau svarbu rasti savo kelią tinkamu metu, o jei nesi atidus, pareiga gali tartum labai smarkiai prislėgti tave labai jauname amžiuje ir aš galvoju, kad tu turi išaugti į pareigos vaidmenį“, – sakė jis.

Williamas, kuris po savo tėvo princo Charleso yra antras žmogus eilėje į britų sostą, sakė, kad karalienė yra „tikrai kelrodis pavyzdys dėl to, koks galėtų būti geras monarchas“.

Skaitomiausias Britanijos laikraštis „The Sun“ vasario mėnesį praminė Williamą „karališkuoju asmeniu per prievartą“, pažymėjęs, kad pernai jis dalyvavo tik 122 oficialiuose renginiuose, kai karalienė tuo tarpu dalyvavo 341-ame.

Vos po kelių savaičių paskelbtos oficialios nuotraukos, kuriose princo šeima buvo įamžinta slidinėjanti, pakurstė kritiką, o „The Sun“ išspausdino antraštę: „Vėl išsmuko ... Darbo vengiantis Willsas slidinėja su šeima“.

„Per savo gyvenimą sulauksiu daug kritikos. Tai nėra dalykas, kurį visiškai ignoruočiau, bet tai nėra ir dalykas, kurį absoliučiai imu į širdį“, – interviu BBC sakė princas.

„Kai karalienė nuspręs, kad perduos daugiau pareigų, aš būsiu pirmasis jas priimsiantis žmogus“, – pridūrė jis.

Karalienė valdo jau daugiau kaip 63 metai ir nerodo jokių galimo pasitraukimo ženklų, nors pastaraisiais metais kai kurias savo pareigas perdavė jaunesniems karališkosios šeimos nariams.

Williamas taip pat dirba sraigtasparnio pilotu greitosios pagalbos tarnyboje netoli savo namų Norfolke Rytų Anglijoje. Jis yra pirmas karališkasis asmuo tiesioginių sosto paveldėtojų eilėje, dirbantis civilinėje tarnyboje.

Tačiau „Daily Mail“ pranešė, kad jis ten dirba tik 80 valandų per mėnesį. „The Sun“ citavo šaltinį, sakiusį, kad jo beveik niekada nebūna.

„Daily Express“ rašė, kad Williamas, kuris su žmona Kate augina du vaikus, nelabai nori dirbti tiek, kiek jo tėvas princas Charlesas, nes nori daugiau laiko skirti vaikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.