Mirė legendinis „Žvaigždžių karų“ aktorius Kenny Bakeris

Šeštadienį būdamas 83-ejų, po ilgai trukusios sunkios ligos mirė garsus britų aktorius Kenny Bakeris. Labiausiai jis išgarsėjo dėl vaidybos „Žvaigždžių karų“ („Star Wars“) kino juostose, rašo „The Guardian“.

Kenny Bakeris.<br>AP nuotr.
Kenny Bakeris.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2016, 8:31 PM, atnaujinta May 16, 2017, 12:41 AM

Visą pasaulį mažu ūgiu pakerėjęs K.Bakeris šiose garsiose ir legendinėmis tapusiose juostose vaidino robotą. Jo ūgis – 1 metras ir 11 centimetrų – puikiai tiko šiam vaidmeniui.

Garsus aktorius vaidino ir kituose itin populiariuose 90-ųjų filmuose, tokiuose kaip „The Elephant Man“, „Time Bandits“ ir „Flash Gordon“.

Po aktoriaus mirties jo dukterėčia Abigail Shield sakė: „Tai nebuvo netikėta, tačiau tai nesumažina netekties liūdesio. Jis turėjo labai ilgą ir turiningą gyvenimą. Jis žmonėms atnešė labai daug laimės ir mes švęsime faktą, kad jis buvo mylimas visame pasaulyje. Mes visi labai didžiuojamės, kad jis tiek pasiekė per savo gyvenimą“.

Žinoma, kad aktorius turėjo problemų su plaučiais ir dažnai leisdavo dienas neįgaliojo vežimėlyje. Jau ilgą laiką jis jautėsi prastai.

Netgi pakviestas atvykti į naujausios „Žvaigždžių karų“ premjeros Los Andžele renginį, jis atsisakė, teigdamas, kad jo būklė per sunki kelionei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.