Būdamas 77-erių mirė „Hario Poterio“ žvaigždė Johnas Hurtas

Didžiosios Britanijos aktorius Johnas Hurtas, žinomas dėl savo vaidmenų filmuose „Drambliažmogis“ ir „Haris Poteris“, mirė penktadienį, eidamas 78 metus, pralaimėjęs kovą su kasos vėžiu, pranešė žiniasklaida, cituodama jo agentą.

Aktorius Johnas Hurtas.<br>Scanpix nuotr.
Aktorius Johnas Hurtas.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2017, 1:29 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 6:57 AM

Aktorius, vaidinęs burtų lazdelių meistrą Olivanderį filme „Haris Poteris ir Išminties akmuo“ (Harry Potter and the Philosopher's Stone), taip pat sukūrė pagrindinį vaidmenį George'o Orwello romano „1984-ieji“ ekranizacijoje.

Ridley Scotto 1979 metų fantastiniame siaubo filme „Svetimas“ J.Hurtas suvaidino kosminio laivo įgulos narį Keiną – pirmąją šiurpaus nežemiško padaro auką.

Jis buvo dukart nominuotas „Oskarams“: už Turkijoje kalinamo brito Makso vaidmenį 1978 metų filme „Vidurnakčio ekspresas“ (Midnight Express), o dvejais metais vėliau – už pagrindinį vaidmenį juostoje „Drambliažmogis“.

Jis taip pat pelnė BAFTA apdovanojimą už darbą „Vidurnakčio eksprese“ ir „Auksinį gaublį“ kaip geriausias antrojo plano aktorius.

Žinią apie J.Hurto mirtį patvirtino Britanijos naujienų agentūra PA, citavusi jo agentą Charlesą McDonaldą.

1940 metų sausio 22 dieną vidurio Anglijos mieste Česterfilde gimęs J.Hurtas yra suvaidinęs iš viso apie 140 filmų.

Aktorius, per savo karjerą, prasidėjusią 7-ame dešimtmetyje, pelnęs keturis BAFTA apdovanojimus, 2004-aisiais buvo įšventintas į riterius karalienės Elizabeth II.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.