Neįtikėtini įžymybių pirkiniai: nuo kaukolių iki mistinių daiktų

Jachtomis ir automobiliais jau nieko nenustebinsi. Todėl solidžius honorarus gaunantys aktoriai ir dainininkai pinigus dažnai leidžia kur kas prabangesniems pirkiniams, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Tiesa, kartais net pačios įžymybės negali paaiškinti, kurių galų reikia įsigyto daikto.

Bradas Pittas, Lady Gaga ir Nicolas Cage’as.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Bradas Pittas, Lady Gaga ir Nicolas Cage’as.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Beyonce.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Beyonce.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Kim Basinger.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Kim Basinger.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Bono.
Bono.
Danielis Radcliffe’as.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Danielis Radcliffe’as.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Lady Gaga.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Lady Gaga.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Nicolas Cage’as.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Nicolas Cage’as.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Bradas Pittas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Bradas Pittas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Jamesas Cameronas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Jamesas Cameronas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

„Lietuvos rytas“

Feb 1, 2017, 1:46 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 1:01 AM

Vyrui padovanojo lėktuvą

Atlikėjai sutuoktiniai Beyonce (35 m.) ir Jay-Z (47 m.) šį mėnesį penktą gimtadienį atšventusią dukrą Blue Ivy nuolat džiugina brangiomis dovanomis.

Pavyzdžiui, pirmo gimtadienio proga mergaitė gavo 85 tūkst. JAV dolerių kainuojančią lėlę, kurios drabužiai buvo papuošti dirbiniais iš aukso ir 150 tūkst. brangakmenių. Pora pirmagimę taip pat pradžiugino garsaus japonų juvelyro Ginza Tanakos kurtu auksiniu arkliuku.

Dainininkai negaili prabangių dovanų ir vienas kitam. Pavyzdžiui, prieš kelerius metus Beyonce sutuoktiniui nupirko lėktuvą, kurio vertė – 50 mln. JAV dolerių.

O „Balenciaga“ tampres galima pavadinti nenaudingiausiu Beyonce pirkiniu. Už rankų darbo auksu dengtas tampres atlikėja paklojo 100 tūkst. dolerių, tačiau jas mūvėjo tik kartą – 2007 metais per BET apdovanojimus.

Miestelį pardavė nuostolingai

Holivudo aktorė Kim Basinger (63 m.) JAV Džordžijos valstijoje buvo nusipirkusi Breiseltono miestelį, kuriame tuomet gyveno apie 400 žmonių.

Po pusantrų metų trukusių derybų ji paklojo 20 mln. JAV dolerių už 640 ha miestelio teritoriją.

Kam to reikėjo? K.Basinger tikėjosi, kad Breiseltonas taps turistams patrauklia vieta, viliosiančia kino studijomis, parkais ir kino festivaliais.

Vėliau moteris už beveik milijoną dolerių įsigijo Barselonoje esantį banką.

K.Basinger nepavyko įgyvendinti savo tikslų – po penkerių metų ji paskelbė bankrotą. Miestelį aktorė pardavė vos už 1 milijoną dolerių, o banką taip pat daug pigiau, nei pirko.

Skrybėlė – nepakeičiama

Airių roko grupės U2 lyderiui Bono (56 m.) labai brangi jo kaubojiška skrybėlė. Kartą nuvykęs į Italiją atostogauti muzikantas pastebėjo, kad galvos apdangalą pamiršo namuose.

Bono sumokėjo 1700 JAV dolerių, kad skrybėlė iš Londono būtų atskraidinta lėktuvu. Dainininkas taksi atvyko į oro uostą ir atsiėmė verslo klase atgabentą galvos apdangalą.

Dėl kitos skrybėlės Bono bylinėjosi su buvusia savo stiliste Lola Cashman. Muzikantas tvirtino, kad stilistė pavogė jo skrybėlę. Moteris dievagojosi, esą Bono ją padovanojo.

Galiausiai teisėjo sprendimu vertinga skrybėlė buvo grąžinta Bono.

Brangus čiužinys

Hario Poterio vaidmens atlikėjas Danielis Radcliffe’as (27 m.) sulaukęs 17 metų jau buvo pasaulio žvaigždė, susišluojanti įspūdingus honorarus.

Ko gero, nežinodamas, kur dėti pinigus, kartą jis įsigijo čiužinį už 17 tūkstančių JAV dolerių.

Kuo jis ypatingas? Ogi pasiūtas rankomis ir prikimštas arklių plaukų bei avių vilnos.

Pirko vaiduoklių paieškos įrangą

Ekscentriškoji dainininkė Lady Gaga (30 m.) kasmet išleidžia 100 tūkstančių JAV dolerių paklodėms. Įžymybė reikalauja, kad jos būtų keičiamos nuolat.

Lady Gaga turi daugybę asmens sargybinių, tačiau skundžiasi, kad jie negali apsaugoti nuo vaiduoklių. Todėl atlikėja pasisamdė kelis vaiduoklių vaikytojus ir paranormalių reiškinių ekspertus. Šie patarė įsigyti elektromagnetinių laukų skaitytuvą, kuris esą padeda aptikti vaiduoklius.

Toks prietaisas Lady Gagai atsiėjo 50 tūkstančių dolerių, nes garsenybė norėjo paties geriausio.

Šį prietaisą atlikėja vežasi į visas gastroles, kad patikrintų, ar viešbučiuose nėra nekviestų svečių iš kito pasaulio.

Be to, Lady Gaga yra didelė velionio Michaelo Jacksono gerbėja. Viename aukcione ji paklojo įspūdingą sumą už šio muzikanto drabužius.

Už beveik ketvirtį milijono dolerių ji įsigijo švarką, kurį atlikėjas vilkėjo per dainos „Bad“ vaizdo klipo filmavimą. Už tviskančias dievaičio pirštines dainininkė paklojo dar 100 tūkstančių dolerių.

Lady Gaga iš viso nusipirko 55 M.Jacksonui priklausiusius drabužius ir planuoja įkurti jam skirtą muziejų.

Suvenyrui – 67 milijonai metų

Gebėjimu švaistyti pinigus mažai kas gali prilygti „Oskaro“ ir Auksinio gaublio laureatui Nicolui Cage’ui (53 m.), turinčiam dvi salas Bahamose, tris pilis, dvi jachtas, 12 vilų, lėktuvą „Gulfstream“ ir daugiau nei 50 retų automobilių kolekciją.

Aktorius nemažai pinigų išleido ir komiksų kolekcijai, kurioje buvo pirmasis „Žmogaus-Voro“ numeris. Kolekcija iš N.Cage’o buvo pavogta, tačiau aktorius sugebėjo ją susigrąžinti ir net susižėrė gražaus pelno, parduodamas ją už 2,1 milijono JAV dolerių.

N.Cage’as, kuris yra prisiekęs Elvio Presley gerbėjas, už pasakiškas sumas aukcionuose perka šio dainininko daiktus. O vedęs rokenrolo karaliaus dukterį Lisą Marie padovanojo jai brangiausią kolekcijos eksponatą – tėvo koncertų kostiumą.

2007 metų vasarą N.Cage’as už 10 milijonų dolerių įsigijo XVIII amžiuje statytą pilį Anglijoje, Midforde. Tiesa, po kelerių metų dėl sunkios finansinės padėties buvo priverstas ją parduoti.

Tais pat metais labdaros aukcione Holivude Nicolas įveikė kolegą Leonardo DiCaprio atkaklioje kovoje dėl dinozauro kaukolės.

Siūlomos sumos už unikalų eksponatą, kuriam, pasak mokslininkų, yra 67 milijonai metų, didėjo kiekvieną minutę. Galiausiai trokštama retenybė už 276 tūkstančius dolerių atiteko N.Cage’ui.

Mokslininkai teigia, kad tai tarbozauro kaukolė. Plėšrūnas buvo 12 metrų ilgio ir svėrė 6 tonas. Po 8 metų Holivudo žvaigždė turėjo išsiskirti su šiuo suvenyru. Paaiškėjo, kad dinozauro kaukolė, puošusi aktoriaus miegamąjį, vogta. Teismas nusprendė, kad ji turi būti grąžinta Mongolijai.

„Labai liūdna, – dūsavo N.Cage’as. – Bet įstatymas yra įstatymas. Dinozaurų liekanos – Mongolijos kultūros paveldo dalis. Tikriausiai būtų neteisinga, jei Johnas, kaip aš vadinu savo tarbozaurą, džiugintų tik mane vieną.“

Gimtadienio proga – krioklys

„Oskaro“ ir Auksinio gaublio laureatas Bradas Pittas (53 m.) – didelis meno gerbėjas. Kartą šiuolaikinio meno mugėje Bazelyje (Šveicarija) aktorius įsigijo mažai žinomo vokiečių dailininko Neo Raucho paveikslą „Etappe“. Aktorius, vos užmetęs akį į kūrinį, pasiūlė beveik milijoną eurų.

Kai Vengrijoje buvo baigta filmuoti nuotykių juosta „Pasaulinis karas Z“, pagrindinio vaidmens atlikėjas B.Pittas nusipirko ir iš filmavimo aikštelės išsigabeno sovietinį tanką T-54.

Šarvuotis aktoriui atsiėjo 300 tūkstančių JAV dolerių ir papuošė 20 metų kaupiamą mašinų kolekciją.

36 tonas sveriantį tanką iš Europos nugabenti į Ameriką buvo ne taip jau paprasta – teko išsinuomoti specialų krovininį laivą.

Tuo metu, kai B.Pittas ir A.Jolie (41 m.) dar buvo laikomi idealia pora, jie vienas kitam dovanodavo automobilius, sodybas, retus juvelyrinius dirbinius.

Pavyzdžiui, 48-ojo gimtadienio proga Angelina Bradui padovanojo krioklį Kalifornijoje. Tokia idėja aktorei kilo lankantis Pensilvanijoje ir apžiūrint garsaus XX amžiaus Amerikos architekto Franko Lloydo Wrighto 1937 metais suprojektuotą namą virš krioklio.

B.Pittas visada žavėjosi šio architekto darbais. Todėl Angelina virš vyrui padovanoto krioklio užsakė pastatyti ir minimalistinio stiliaus atostogų namą visai gausiai šeimai.

Įsigijo riešutmedžių giraitę

„Oskaro“ ir dviejų Auksinių gaublių laimėtojas Jamesas Cameronas (62 m.) – vienas turtingiausių Holivudo kūrėjų.

Naujosios Zelandijos gamtą dievinantis „Įsikūnijimo“, „Terminatoriaus“ ir „Titaniko“ režisierius prieš kelerius metus ten įsigijo fermą.

Vėliau vyras nutarė, kad reikia ir netoliese esančios graikinių riešutmedžių giraitės.

Naujojoje Zelandijoje filmus kuriantis režisierius čia turi turto, vertinamo maždaug 20 milijonų JAV dolerių.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.