Neįtikėtina, kiek iki šiol uždirba serialo „Draugai“ aktoriai

„Draugai“ yra vienas populiariausių visų laikų serialų. Net ir praėjus daugiau nei dešimtmečiui nuo paskutinės nufilmuotos serijos, šis serialas vis dar transliuojamas daugelyje pasaulio šalių.

 Iš kairės: Davidas Scwhimmeris, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courtney Cox, Jennifer Aniston ir Mattas LeBlancas.<br> ViDA Press nuotr.
 Iš kairės: Davidas Scwhimmeris, Lisa Kudrow, Matthew Perry, Courtney Cox, Jennifer Aniston ir Mattas LeBlancas.<br> ViDA Press nuotr.
 Serialo aktorės.<br> ViDA Press nuotr.
 Serialo aktorės.<br> ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-08-06 11:17, atnaujinta 2017-08-06 13:45

Šis serialas imtas kurti dar 1993 metais, kai Marta Kauffman ir Davidas Crane‘as ėmė rašyti scenarijų. Netrukus prasidėjo didžiulė aktorių atranka, kurioje dalyvavo 1000 jau pirminėje atrankoje atrinktų kandidatų.

Pirmąjį sezoną kiekvienas iš aktorių už vieną nufilmuotą seriją gaudavo po 22 500 dolerių.

Šis honoraras stabiliai augo – trečiąjį sezoną už vieną seriją kiekvienas aktorius gaudavo po 75 000 dolerių, 85 000 dolerių už ketvirtąjį, 100 000 dolerių už penktąjį, kol galiausiai devintąjį ir dešimtąjį sezonais kiekvienam aktoriui buvo mokama net po 1 milijoną dolerių už vieną seriją.

Papildomai nuo 2000 metų aktoriai sutarė su „Warner Bros“, kad už serialo transliacijas gaus autorinį atlyginimą – 2 procentus nuo sumos, kurią „Warner Bros“ uždirbs transliuodama serialą.

Dabar net ir po tiek metų serialas yra transliuojamas daugelyje pasaulio šalių, o „Warner Bros“ kasmet gauna 1 milijardą dolerių pelno. Tai reiškia, kad Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Mattas LeBlancas, Matthew Perry ir Davidas Schwimmeris kasmet uždirba po 20 milijonų dolerių nieko nedarydami.

Dėl šios sumos nereikėtų pernelyg stebėtis - kadangi „Draugai“ buvo ir vis dar yra itin populiarus serialas. Kasmet serialas pakliūdavo į JAV reitingų dešimtuką, o aštuntajame sezone buvo dešimtuko viršūnėje. 2004 metų gegužės 6 dieną paskutinės serijos transliacija sutraukė net 52,5 milijono žiūrovų prie televizorių ekranų.

Taigi, „Draugai“ yra laikomas vienu populiariausių visų laikų serialų, kuris susižėrė daugybė apdovanojimų, o patys aktoriai tapo nepaprastai gerais draugais ne tik vaidindami, bet ir realiame gyvenime. Jennifer Aniston netgi tapo Courtney Cox ir Davido Arquette‘o dukros krikštamotė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.