Skaudus atvirumas: princai Williamas ir Harry atskleidė, kaip reagavo į mamos netektį

Jungtinės Karalystės princas Harry pirmą kartą prakalbo viešai apie tai, kaip tėvas princas Charlesas sugniuždė jį pranešdamas žinią apie mamos, princesės Dianos žūtį. Emocijomis perpintame pokalbyje, kartu su broliu princu Williamu, jie atskleidė, kaip reagavo į patį faktą, kad mama žuvo automobilio avarijoje Paryžiuje.

 Princas Williamas, princesė Diana ir princas Harry.<br> VidaPress nuotr.
 Princas Williamas, princesė Diana ir princas Harry.<br> VidaPress nuotr.
 Jungtinės Karalystės princas Harry.<br> VidaPress nuotr.
 Jungtinės Karalystės princas Harry.<br> VidaPress nuotr.
 Velso princesė Diana.<br> VidaPress nuotr.
 Velso princesė Diana.<br> VidaPress nuotr.
 Jungtinės Karalystės princas Williamas.<br> VidaPress nuotr.
 Jungtinės Karalystės princas Williamas.<br> VidaPress nuotr.
 Velso princesė Diana.<br> VidaPress nuotr.
 Velso princesė Diana.<br> VidaPress nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 24, 2017, 9:25 AM, atnaujinta Aug 24, 2017, 9:45 AM

„Viena sunkiausių pareigų tėvui yra pranešti savo vaikams, kad jų motina – nebegyva. Bet jis tą akimirką buvo su mumis ir visomis išgalėmis stengėsi, kad išliktume kartu: mumis labai rūpinosi ir bandė nuo visko apsaugoti. Juk tą akimirką mes atsidūrėme dėmesio centre... Juk suprantate, kad ir jis perėjo visą tą nemalonų procesą, jis išgyveno tą patį, ką ir mes“, - kalbėjo princas Harry.

Princas Williamas jam antrino, kad tą akimirką, kai išgirdo žinią, tiesiog nesuvokė, kas vyksta. Tuomet dar būdamas jaunuoliu, vaikinas jautėsi itin sutrikęs.

„Aš tiesiog pamenu tą jausmą, kai jauti visišką tuštumą. Ir nepaliauji savęs klausinėti „kodėl man? Ką aš padariau ne taip?“. Ir taip visą laiką“, - broliui pridūrė princas Williamas.

Dokumentinis filmas apie Velso princesę Dianą sukurtas pagerbti 20-ąsias jos mirties metines. Filme pasakojama veiksmų eiga, kas vyko tą savaitę iki princesės laidotuvių. Įraše taip pat kalba ir kiti svarbūs karališkiesiems rūmams asmenys, princesės Dianos šeima. 

Abu broliai – Williamas ir Harry – jaučiasi be galo dėkingi močiutei karalienei Elizabeth II-ajai, kuri priglaudė ir išauklėjo du padaužas.

„Manau, mano močiutei tai buvo nelengvas sprendimas. Ji sukosi it vijurkas tarp dviejų vaidmenų: griežtos karalienės ir jaukumą ir šilumą skleidžiančios močiutės, kuri atstojo mamą“, - svarstė Williamas.

Princas Harry papasakojo, kas nutiko, kai jie grįžo atgal į Londoną po to, kai visą laidotuvių atgarsio šurmulį praleido su tėvu Škotijoje.

„Žmonės tiesiog bandė mus pasičiupti ir apkabinti. Nieko nekaltinu dėl jų tokio elgesio, žinoma, kad ne. Bet tos akimirkos, pamenu, mane labai šokiruodavo. Žmonės šaukdavo, verkdavo, jų rankos būdavo šlapios nuo ašarų valymosi“, - prisiminimais dalijosi Harry.

Princas Williamas pridūrė, kad dėl didelio streso, patirto šoko ir nesuvokimo, kaip toliau klostysis jų gyvenimas, jam kuokštais ėmė kristi plaukai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.