Blake Lively, Björk ir kitos įžymybės prabilo apie patirtą seksualinį priekabiavimą

Viena stilingiausių ir gražiausių Holivudo aktorių Blake Lively (30 m.) neseniai prabilo apie patirtą seksualinį priekabiavimą. Dviejų vaikų mama tvirtino, kad jai nederamas užuominas laidė makiažo specialistas. 

Bjork ir B.Lively.  <br>"Scanpix" / "Reuters" nuotr.  
Bjork ir B.Lively.  <br>"Scanpix" / "Reuters" nuotr.  
Bjork. <br>"Scanpix" / "Reuters" nuotr.  
Bjork. <br>"Scanpix" / "Reuters" nuotr.  
A.Jolie. <br>"Scanpix" / "Reuters" nuotr.  
A.Jolie. <br>"Scanpix" / "Reuters" nuotr.  
B.Lively. <br>"Scanpix" / "Reuters" nuotr.  
B.Lively. <br>"Scanpix" / "Reuters" nuotr.  
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 18, 2017, 11:47 AM

„Jis sakė nederamus dalykus, primygtinai reikalaudamas užtepti mano lūpdažį savo pirštu“ – amerikiečių leidiniui „Los Angeles Times“ pasakojo aktorė. 

Pasak B.Lively, įkyrusis makiažo specialistas ją filmavo, kai ji miegojo. Šviesiaplaukė gražuolė neslėpė, kad nors ji ir buvo apsirengusi, labai išsigando. 

„Tai buvo labai iškrypėliška“, – sakė garsi moteris. 

Nors tuomet ji pasiskundė prodiuseriams, šie nekreipė į tai jokio dėmesio ir nesiėmė jokių veiksmų. Vietoje to, jie aktorę perspėjo, kad jos šuo filmavimo metu negali tuštintis jos persirengimo kambario tualete ir pabrėžė, kad tai labai svarbu ir negali pasikartoti. 

B.Lively dėl seksualinio priekabiavimo kreipėsi į advokatą. Jis pradėjo tyrimą, kurio rezultatas buvo toks, kad seksualiniu priekabiavimu įtartas makiažo specialistas nebegalėjo ilgiau dirbti tame pačiame projekte su aktore.  

Tačiau jis ir toliau dirba kino industrijoje. Pasak Holivudo aktorės, vienas iš filmo vadybininkų makiažo specialistui netgi parašė rekomendacinį laišką. 

Savo nemalonia ir skaudžia patirtimi aktoriaus Ryano Reynoldso (40 m.) žmona Blake pasidalijo po to, kai kitos žinomos moterys prabilo apie netinkamą vieno įtakingiausių ir turtingiausių žmonių kino industrijoje, prodiuserio Harvey Weinsteino (65 m.) elgesį. 

Tarp jų ir tokios garsenybės kaip modelis Cara Delevingne (25 m.), aktorės Gwyneth Paltrow (45m.) ir Angelina Jolie (42 m.). 

Tamsiaplaukė gražuolė A.Jolie atskleidė, kad nepadoraus prodiuserio pasiūlymo sulaukė prieš beveik dvidešimt metų, kai buvo kuriamas filmas „Meilės klystkeliai“ („Playing by heart“ – angl.). 

Šešių vaikų motina laiške rašė, kad po šio incidento nusprendė niekuomet nebedirbti su H.Weinsteinu ir apie jo nederamą elgesį perspėdavo kitas koleges.  

G.Paltrow buvo 22-eji, kai filmo „Emma“ prodiuseris H.Weinsteinas pasamdė ją atlikti pagrindinę filmo rolę. Prieš pat filmavimus prodiuseris pakvietė ją į savo viešbučio kambarį neva aptarti filmavimo darbų. 

Tačiau viskas pasisuko kita linkme. H.Weinsteinas ją apkabino ir pasiūlė sekti paskui jį į miegamąjį masažui. Praeities išgyvenimus prisiminusi aktorė neslėpė, kad tuo metu suakmenėjo ir buvo labai išsigandusi.  

Jauna aktorė tuomet atsisakė prodiuserio, kuriam turi būti dėkinga už sėkmingai susiklosčiusią karjerą ir vėliau laimėtą „Oskarų“ statulėlę, pasiūlymą ir apie tai pasiguodė tuomečiam savo vaikinui, kitam Holivudo aktoriui Bradui Pittui (53 m.). 

Šis stojo ginti savo merginos, o H.Weinsteinas perspėjo G.Paltrow daugiau niekam apie tai nepasakoti. 

„Maniau, kad jis mane atleis“, – sakė aktorė. 

Jos kolegės Ashley Judd (49 m.),  Rosanna Arquette (58 m.) ir Mira Sorvino (50m.) tvirtina, kad po to, kai atsisakė priimti nepadorius buvusio „Miramax“ kino kompanijos įkūrėjo ir vadovo pasiūlymus, jos turėjo pasitraukti iš kai kurių projektų, o į kai kuriuos nė nebuvo kviečiamos. 

Apie nederamą prestižinės „Oskarų“ statulėlės laimėtojo H. Weinsteino elgesį prabilo daugiau nei trisdešimt moterų. Kai kurios kaltina jį ne tik seksualiniu priekabiavimu, bet ir išprievartavimu. Prabilusios moterys tikino, kad prodiuseris jų akivaizdoje masturbuodavosi, prašydavo jį masažuoti, liesdavo jų krūtis ir mainais už seksą žadėdavo joms stulbinamą karjerą. 

Nors istorijos apie Holivudo magnato H. Weinsteino nederamą elgesį sklando jau kelis dešimtmečius net ir dabar, įsižiebus naujam seksualinio priekabiavimo skandalui, jis beveik visus kaltinimus dėl seksualinės prievartos neigia. 

Po šio Holivudo pasaulį sukrėtusio sekso skandalo prabilo ir Islandijos pop dainininkė, kompozitorė ir aktorė Björk (51 m.). Ji tvirtino, kad tik pradėjusi savo kaip aktorės karjerą ji taip pat patyrė seksualinį priekabiavimą. 

Björk savo feisbuko paskyroje nederamu elgesiu apkaltino vieną danų režisierių. Ji tvirtino, kad tuomet, kai ji atstūmė režisierių, jis dažnai ant jos pyko, ją baudė ir prieš ją nuteikė filmavimo komandą, tvirtindamas, kad su ja sudėtinga dirbti. 

Björk tuomet nusprendė nutraukti filmavimąsi. Moteris sakė, kad ji buvo pirmoji, kuri pasipriešino nederamam režisieriaus elgesiui, nors tikrai nebuvo vienintelė, su kuria šis režisierius elgėsi netinkamai. 

Visgi, atvirai apie savo neigiamą patirtį prabilusi dainininkė nei režisieriaus, nei filmo, kuriame tuo metu vaidino, neįvardijo. 

Dviejuose filmuose nusifilmavusi islandė rašė, kad tuo metu jai susidarė įspūdis, kad visiškai įprasta, kad kino pasaulyje režisieriai liečia ir priekabiauja prie su jais dirbančių aktorių ir niekas tam neprieštarauja. 

Islandijos žvaigždė pripažino, kad atvirai prabilti ją paskatino moterys, prabilusios apie H.Weinsteino nederamą elgesį.  Björk, kaip ir visos kitos viešai apie seksualinį priekabiavimą prabilusios moterys, ragino visas moteris pasaulyje prabilti ir sukilti prieš tokį nederamą elgesį. 

Parengė Toma Aleksėjūnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.