Didžiosios Britanijos princas Charlesas Singapūre pradeda kelionę po Azijos šalis

Didžiosios Britanijos princas Charlesas  su žmona Camilla pirmadienį atskrido į Singapūrą, nuo kurio pradeda kelionę po Azijos šalis.

 Didžiosios Britanijos princas Charlesas Singapūre pradeda kelionę po Azijos šalis.
 Didžiosios Britanijos princas Charlesas Singapūre pradeda kelionę po Azijos šalis.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS.lt

Oct 30, 2017, 6:57 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 7:04 PM

Šia kelione karališkieji asmenys siekia sutvirtinti santykius, artėjant 2018-ųjų balandį Britanijoje vyksiančiam Britanijos tautų sandraugos viršūnių susitikimui.

Per 11 dienų truksiantį turą Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis lankysis Malaizijoje ir Indijoje.

Pasak britų žiniasklaidos, Užsienio reikalų biuras anksčiau svarstė į princo maršrutą įtraukti ir Mianmarą, tačiau vėliau buvo nuspręsti Mianmarą išbraukti iš kelionės maršruto, kaip manoma, dėl musulmoniškos rohinjų mažumos bendruomenės padėties šioje šalyje.

Atvykę į Singapūrą Charlesas ir Camilla susitiko su Singapūro sportininkais, dalyvavusiais Karalienės tarptautinėje estafetėje, kurios lazdelė prieš 2018 metų Tautų Sandraugos žaidynes yra nešama per daugybę pasaulio šalių.

Antradienį Charlesui ir Camillai rengiamas iškilmingas priėmimas prezidentūroje; jie susitiks su šalies prezidente Halimah Yacob (Halima Jakob) ir premjeru Lee Hsienu Loongu.

Karališkoji pora padės vainiką prie kenotafo, skirto žuvusiųjų per Pirmąjį ir Antrąjį pasaulinius karus atminimui, be to jų vardu bus pavadinta viena orchidėja. Ši garbė paprastai yra suteikiama garbingiausiems šio miesto valstybės svečiams.

Vakare Charleso ir Camillos garbei rengiamas valstybinė vakarienė.

Singapūro užsienio reikalų ministerija pranešė, kad šis vizitas „patvirtina istorinius ir ilgalaikius Singapūro ir Jungtinės Karalystės santykius“. Daugiau nei vieną amžių buvusi britų kolonija Singapūras buvo svarbus Britanijos prekybinis taškas ir kartu su Malaka ir Penangu priklausė vadinamosioms Sąsiaurio gyvenvietėms arba Sąsiaurio kolonijoms.

Visišką nepriklausomybę Singapūras gavo 1965 metais.

Princas Charlesas ketvirtadienį baigs viešnagę Singapūre ir vyks į Malaiziją. Pora aplankys Kvala Lampūrą, susitiks su genčių atstovais Borneo saloje ir lankysis istoriniame Džordžtaune, įtrauktame į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Kelionę po Azijos šalis Charlesas ir Camilla užbaigs Indijoje, kur jie susitiks su šalies premjeru Narendra Modi (Narendra Modžiu.

Britanijos tautų sandraugos šalių viršūnių susitikimas vyks balandžio mėnesį Didžiojoje Britanijoje. Jame dalyvaus lyderiai iš daugiau nei 50 pasaulio šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.