Princo Harry sužadėtinės elgesys kelia nerimą karalienei Elizabeth II

Gegužės 19 dienos laukia visas pasaulis. Tuomet aktorė Meghan Markle taps oficialia princo Harry žmona ir privalės laikytis karališkųjų taisyklių.

 Princo Harry sužadėtinės Meghan elgesys kelia nerimą karalienei Elizabeth II.
 Princo Harry sužadėtinės Meghan elgesys kelia nerimą karalienei Elizabeth II.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>ViDA Press nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>ViDA Press nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>ViDA Press nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>ViDA Press nuotr.
Karalienės Elizabeth II.<br>Scanpix nuotr.
Karalienės Elizabeth II.<br>Scanpix nuotr.
Karalienės Elizabeth II.<br>Scanpix nuotr.
Karalienės Elizabeth II.<br>Scanpix nuotr.
Karalienės Elizabeth II.<br>Scanpix nuotr.
Karalienės Elizabeth II.<br>Scanpix nuotr.
Karalienės Elizabeth II stilius<br>Scanpix nuotr.
Karalienės Elizabeth II stilius<br>Scanpix nuotr.
Karalienės Elizabeth II.<br>Scanpix nuotr.
Karalienės Elizabeth II.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jan 30, 2018, 9:37 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 9:53 PM

Pasak užsienio žiniasklaidos, dar prieš vestuves, Meghan turės kaip reikiant pasiruošti. Harry senelė, Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II, paprašė M.Markle gerai įsisavinti „princesių taisykles“ ir suprastų, ką ištekėjusi už princo gali daryti, o ko ne.

Kaip teigia šaltiniai, karalienė jau patvirtino, jog M.Markle aktyviau bendrauja su etiketo žinovais. Tačiau būsima Harry žmona mano, kad dauguma karališkųjų rūmų protokolo taisyklių yra pasenusios ir bando jas ignoruoti.

Pranešama, kad karalienei nepatinka ne tik Meghan elgesys viešumoje. Šaltiniai teigia, kad karalienei nepriimtinas princo Harry sužadėtinės aprangos stilius.

Elizabeth II neigiamai vertino prabangią Meghan garsių mados namų „Ralph & Russo“ suknelę, kurią moteris vilkėjo per oficialią sužadėtuvių fotosesiją.

Rankų darbo suknelė kainuoja net 53 000 eurų (atskaičius mokesčius). Su mokesčiais ši suknelė kainuoja apie 63,5 tūkst. eurų.

Iškart po fotosesijos, britų žiniasklaida netruko pastebėti, kad tokia suknelė – visiškai priešingas pasirinkimas Kembridžo kunigaikštienei Catherine. Ji per savo sužadėtuvių fotosesiją vilkėjo paprastutę pieno spalvos suknelę. 

Tačiau karalienei nepatiko ne suknelės kaina, o pats suknelės modelis. Šaltiniai teigia, kad Elizabeth II ji pasirodė pernelyg atvira.

Meghan ligi šiol viešumoje elgiasi atvirai, pernelyg artimai bendrauja su gerbėjais ir laužo visas karališkas taisykles.

Štai, ko ištekėjusi už princo Harry, negalės daryti Meghan:

Darytis asmenukių 

Savo instagramo paskyroje iki šiol Meghan gerbėjus dažnai nudžiugindavo savo jaukiomis ir nuotaikingomis nuotraukomis, tačiau tapusi karališkosios šeimos nare, ji nebegalės jomis dalytis. Neseniai pirmojo savo pasirodymo viešumoje kaip oficiali princo Harry sužadėtinė metu, Meghan turėjo nemaloniai nustebinti minioje bedžiūgaujančius gerbėjus, kuriems paprašius kartu nusifotografuoti, ji tarstelėjo: „Mums negalima darytis asmenukių.“

Būti viešumoje viena 

Ar kada nors esate matę Kembridžo kunigaikštienę Catherine Middleton vieną? Kaip ir kiekvienas karališkosios šeimos narys, princo Harry mylimąją visur lydės apsauga.

Dalyti autografų

Dėl karališkosios šeimos parašų svarbos, nė vienas šeimos narys negali viešai dalyti autografų gerbėjams, mat jiems tenka pasirašinėti ant ypatingų dokumentų. Iki šiol aktorei duoti autografus tekdavo dažnai, ji turėjo galybė gerbėjų, kurie ją atpažino iš ekranų. Nepaisant šio draudimo, 2010 metais princas Charlesas vienam nuo Kornvalio potvynio nukentėjusiam žmogui pasirašė ir atsiprašė už drebančia ranka suraitytą autografą.

Turėti asmeninių socialinių tinklų paskyrų

Princo Harry mylimoji greičiausiai prisijungs prie „Kensington Royal“ oficialios paskyros, kuriai dabar priklauso Catherine su vyru princu Williamu ir Harry. Šioje socialinių tinklų paskyroje gerbėjams skelbiamos oficialios naujienos apie karališkosios šeimos narius.

Viešai meilikauti savo būsimam vyrui

Dabar aktorė ir princas gali viešai reikšti meilius jausmus, prisiliesti vienas prie kito ar pasibučiuoti, tačiau visa tai turės baigtis kai tik pora vienas kitam ištars „taip“. Meghan ir Harry privalės meilius jausmus reiškti konservatyviai ir subtiliai, kaip kad Catherine Middleton ir Williamas. Nors naujajai karališkosios šeimos porai yra suteikiama daugiau laisvių nei broliui ir jo žmonai, jiedu privalės laikytis šio protokolo.

Balsuoti

Šiuo metu moteris vis dar yra Amerikos pilietė, tačiau priėmus Didžiosios Britanijos pilietybę Meghan vis tiek negalės balsuoti. „Nors tai ir nėra draudžiama įstatymiškai, tačiau balsuoti monarchams nėra priimtina“, – praneša Parlamentas.

Vilkėti permatomų rūbų

Jos drabužinė privalės kardinaliai pasikeisti, mat dabar aktorė pripratusi rengtis taip, kaip jai patinka. Monarchai turi aiškiai apibrėžtą aprangos protokolą, kuriam privalės paklusti ir princo mylimoji. Oficialiose sužadėtuvių fotografijose Meghan vilki „Ralph & Russo“ mados namų permatomą suknelę. Po vestuvių aprangos kodas privalės tapti kuklesnis.

Nešioti didelių rankinių 

Taip, tai labai patogu, ypač tokiai užimtai moteriai kaip Meghan, tačiau už monarchus daiktus nešioja kiti žmonės. Holivudo aktorei ten priprasti prie paprastesnio gyvenimo būdo. Karališkosios šeimos moterims galima nešiotis tik delnines ir tam yra aiški priežastis – kartais jos nenori spausti rankos kai kuriems asmenims, tad į ranką gali paimti rankinę.

Sėdėti, kur panorėjusi

Meghan nebegalės viešuose renginiuose sėdėti ten, kur panorėjusi – ji privalės sėdėti pagal specialiai nurodytą eilę. Greičiausiai moteris sėdės prie savo būsimo vyro princo Harry, tuo tarpu pirmoji dažniausiai sėdi karalienė Elizabeth II ir jos vyras princas Philipas.

Kryžiuoti kojų sėdėdama

Tai griežta karališkosios šeimos moterų taisyklė, kuomet būdamos viešumoje, jos privalo sėdėti „kunigaikštienės poza“. Tai pavyzdingai įvaldžiusi Catherine Middleton.

Eiti miegoti anksčiau nei karalienė

Ši taisyklė galioja tik tuomet, kai Meghan miegos tuose pačiuose namuose kaip ir Elizabeth II.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.