Su savo dvyniais keliavęs George'as Clooney pasirūpino aplinkinių ramybe

Holivudo aktorių, dviejų „Oskarų“ ir trijų Auksinių gaublių laimėtoją  George'as Clooney (56 m.) būtų galima vadinti dosnumo ir garbingumo įsikūnijimu. Kita vertus, aktorius tai demonstruoja meistriškai originaliai. 

Amal ir George'as Clooney.  <br>"ViDA Press" nuotr. 
Amal ir George'as Clooney.  <br>"ViDA Press" nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2018, 10:09 PM

Gruodžio viduryje G.Clooney parodė pagarbą lėktuvo keleiviams, išdalindamas ausines. Tai buvo būdas sumažinti galimus nepatogumus, kuriuos galėjo kelti jo dvyniai skrydžio metu. 

Aktorius kartu su žmona Amal Clooney (39 m.) skrido į Angliją su savo pusės metų vaikais Alla ir Alexanderiu. Aktorius nutarė iš anksto pasiruošti galimam triukšmui, kuris galėjo trukdyti kartu su juo skridusiems pirmos klasės keleiviams. George'as perėjo per eiles ir išdalino garsą sugeriančias ausines, kartu su rašteliais, kuriuose buvo parašyta: „Atleiskite už galimą triukšmą“. 

Įvykio liudininkai papasakojo, kad vienu reisu su Clooney šeima skrido ir garsus režisierius Quentinas Tarantino, kuris taip pat pasinaudojo ausinėmis. Vienok apsaugos priemonės buvo nereikalingos: vaikai visą laiką miegojo ir  neišleido nė vieno garso. 

Šis atvejis socialiniuose tinkluose sukėlė stiprų atgarsį. Žmonės buvo maloniai nustebinti Holivudo žvaigždės elgesiu: „Čia tai poelgis. Gerbiu“, „Kaip gerai, kad pasaulyje yra tokių žmonių , kurie nenori kitiems sukelti nepatogumų“ , „Aš labai myliu vaikus, bet kai jie visą skrydį verkia – tai labai nesmagu. Kad taip visi gerbtų kitus keleivius“, „Kokie jie mieli žmonės“.

2014 metais Venecijoje susituokę G.Clooney ir jo žmona aktyviai užsiima labdara, aukoja milijonus dolerių. Taip pat jie daro darbus, kurių nesirengia per daug viešinti. 

Šį rugsėjį George'as savo namuose priglaudė pabėgėlį iš Irako, kuris išgyveno po „Islamo kovotojų“ užpuolimo. Aktorius pasakojo, kad pabėgėlis važiavo autobusu į Mosulo miestą mokytis, bet autobusą užgrobė teroristai ir ėmė grasinti keleiviams. 

„Jis išgyveno ir atvyko į Ameriką. Kai praėjo visus reikalingus patikrinimus, mes jam pasiūlėme savo pagalbą“, – sakė G.Clooney. 

Irako pilietis apsistojo aktoriaus namuose Kentukio valatijoje, Augustos mieste. Šiuo metu jis sėkmingai studijuoja Čikagos universitete.   

Po smurto proveržio Šarlotsvilio mieste šiemet rugpjūtį, George'as ir Amal nutarė įsitraukti į kovą su rasine diskriminacija. Jie Pietų centrui, kovojančiam su skurdu ir rasine neapykanta paaukojo milijoną dolerių. 

Pernai metų spalį G.Clooney skyrė tūkstantį svarų sterlingų Didžiosios Britanijos kaimui Soningui,  kad būtų nupirktos saulės baterijos. Projekto tikslas buvo apšildyti ir apšviesti administracijos pastatą mažesnėmis išlaidomis. Vietiniai kaimo gyventojai tikisi, kad George'as jiems padės įgyvendinti kitą didžiulį projektą – suremontuoti administracijos pastatą. Remontas kainuotų 400 tūkstančių svarų sterlingų. G.Clooney Soninge turi sodybą kurios vertė 10 milijonų svarų sterlingų. Taip pat pora turi dvi vilas Italijoje, vasarnamį Meksikoje, nekilnojamo turto Los Andžele. 

Savo 56 gimtadienį šį pavasarį aktorius šventė 2014 metais įsigytame senoviniame pastate Temzės pakrantėje netoli Soningo kaimelio Berkširo grafystėje. Šis būstas George'o dovana mylimai žmonai. Laiką leisti senojoje Anglijoje, toli nuo šurmulio buvo puiki proga tuo metu dvynių besilaukiančiai Amal.  

G.Clooney ėmėsi pertvarkyti ir namą, ir sodą. Į renovaciją aktorius įdėjo daugiau kaip 12 milijonų svarų sterlingų. 

Holivudo aktoriaus troškimas paversti savo namus pasakiškais rūmais su visai įsivaizduojamais patogumais, supykdė kai kuriuos jo kaimynus. Tačiau charizmatiškasis George'as visus taip sužavėjo, kad didžioji dalis kaimo gyventojų sėkmingai ištvėrė ir buldozerio triukšmą, ir kitus  statybų darbus. 

Juk Amal ir George'as tokie meili ir kuklūs žmonės, jie taip mėgsta lankytis senoviniame kaimo bare, kur su malonumu bendrauja su vietiniais. 

O vieną Soninge gyvenančią piktokai nusiteikusią porą G.Cloone sugalvojo papirkti. Jis pasiūlė jiems „kompensacinį paketą“ už 40 tūkstančių svarų sterlingų, į kurį buvo įtrauka prabangi savaitės poilsinė kelionė Korfu saloje. Ir dar kaimynams aktorius padovanojo naują dulkių siurblį. 

Dosnus aktorius ir savo draugams. 2003 metais G.Clooney draugams išdalino lagaminėlius su pinigais, tokiu būdu norėdamas jiems atsidėkoti už draugystę. 

Apie tokią staigmeną papasakojo verslininkas Rande Gerberis, kuris taip pat gavo dovaną. 

Jo žodžiais tariant, 14 draugų G.Clooney pasikvietė vakarienės 2003 metais. Kiekvienas svečias prie stalo savo vietose rado lagaminus, kiekviename iš jų gulėjo milijonas JAV dolerių. 

G.Clooney susirinkusiems pasakė, kad draugai, kuriuos jis vadino „berniukais“ labai jam padėjo ir jis yra labai laimingas. 

R.Gerberis norėjo atsisakyti dovanos, bet G.Clooney pareiškė, kad jei bent vienas iš draugų nepriims dovanos, tai jų negaus nė vienas.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.