„Sekso ir miesto“ žvaigždė varžysis dėl Niujorko valstijos gubernatoriaus posto

JAV aktorė Cynthia Nixon, išgarsėjusi dėl darboholikės teisininkės Mirandos vaidmens televizijos seriale „Seksas ir miestas“, pirmadienį įsitraukė į varžybas dėl Niujorko valstijos gubernatoriaus posto ir pristatė progresyvią programą, kurioje akcentuojama ekonominė lygybė.

 Aktorė Cynthia Nyxon.<br> Scanpix nuotr.
 Aktorė Cynthia Nyxon.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2018, 9:20 AM

51 metų aktorė ir aktyvistė apie savo kandidatūrą paskelbė dviejų minučių trukmės vaido įrašu socialiniame tinkle „Twitter“. Ji nufilmuota namuose su sutuoktine ir vaikais, važiuojanti metropoliteno traukiniu, vežanti vieną iš savo vaikų į mokyklą ir kalbanti liberaliais politiniais klausimais.

Šiuo sprendimu ji patvirtino spėliones, kad mes iššūkį dabartiniam gubernatoriui demokratui Andrew Cuomo. Jei bus išrinkta, C.Nixon, atvirai reiškianti nepritarimą prezidentui Donaldui Trumpui, būtų pirmoji Niujorko valstijos gubernatorė moteris ir pirmasis homoseksualumo neslepiantis žmogus šiame poste.

C.Nixon, kuri agitavo už gėjų santuokas, valstybines mokyklas ir galimybes moterims gauti sveikatos priežiūros paslaugas, paskelbė, kad jai „bloga nuo politikų, kuriems labiau rūpi antraštės ir galia, o ne mes“.

„Mūsų lyderiai mus nuvilia. Dabar esame valstija, kurioje nelygybė didžiausia visoje šalyje, ir su neįtikimu turtu, ir su kraštutiniu skurdu. Pusė vaikų mūsų valstijos šiaurėje esančiuose miestuose gyvena žemiau skurdo ribos. Kaip leidome tam nutikti?“ – sako ji kampanijos klipe.

„Kažkas turi pasikeisti. Mes norime, kad mūsų vyriausybė vėl dirbtų: dėl sveikatos apsaugos, nutrauktų masinį įkalinimą, sutaisytų mūsų nusmukusį metropoliteną, – sako ji. – Drauge galime laimėti šią kovą.“

Niujorke gimusi ir augusi C.Nixon sakė, kad vaikystėje su motina gyveno „vieno miegamojo bute penktame aukšte be lifto“.

Prezidentu tapus D. Trumpui, daugiau moterų, ypač demokračių, ėmė siekti renkamų postų. Šiuo metu tarp 50 valstijų gubernatorių yra tik aštuonios moterys.

2004 metais C. Nixon garbingiausią JAV televizijos apdovanojimą „Emmy“ už Mirandos vaidmenį atsiėmė iš D. Trumpo, kuris taip pat yra į politiką pasukusi įžymybė. Jo prezidentavimui aktorė dabar viešai nepritaria.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.