Gerbėjai šokiruoti: Mariah Carey 17 metų slėpė, kad serga sunkia liga

Muzika ir nuolatiniai skandalai – neatsiejama dainininkės Mariah Carey (48 m.) gyvenimo dalis. Tačiau šįkart žurnalo „People“ puslapiuose – atviras M.Carey pasakojimas apie ne tokią gražią jos gyvenimo pusę. Paaiškėjo, kad moteris jau kurį laiką kovoja su bipoliniu sutrikimu, o paprasčiau sakant – su asmenybės susidvejinimu, maniakine depresija.

 Dainininkė Mariah Carey.<br> Scanpix nuotr.
 Dainininkė Mariah Carey.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2018, 6:41 PM, atnaujinta Apr 11, 2018, 6:46 PM

Žurnalui dainininkė kalbėjo, kad gyvena tarsi dvigubą gyvenimą, o kai dar 2001-aisiais išgirdo diagnozę, jai teko reabilituotis dėl psichologinių problemų.

„Nenorėjau ir negalėjau tuo tikėti. Iki šiol gyvenu nuolatiniame neigime, nuolat baiminuosi, kad kas nors galėjo tai sužinoti. Žinia apie ligą man buvo per sunki našta, nebegalėjau jos atlaikyti viena. Man teko ieškoti tinkamo gydymo“, – bene pirmą kartą viešai apie sveikatos bėdas kalbėjo dainininkė.

M.Carey teigimu, tinkamą gydymą ji atrado po keletos metų kovos, kuris pakenkė ir karjerai, ir asmeniniam gyvenimui. Žinoma, nuo to nukentėjo ir romantiški santykiai su antrosiomis pusėmis.

Antros pakopos bipolinį sutrikimą diagnozuoti nėra lengva. Mariah kenčia nuo nuolatinės deprsijos, kuri persipina su mieguistumo ar hyperaktyvumo priepuoliais, nuolatiniu dirglumu ar, priešingai, keistais nuotaikos šuoliais.

Dviejų vaikų mama neslepia, kad į ateitį ji žvelgia šviesiomis spalvomis.

„Nuolat geriu vaistus, kurie man išties padeda. Jie nepriverčia manęs jausti nuovargio, apatijos ar kažko panašaus. Man tiesiog reikėjo ir, žinoma, iki šiol reikia, gyvenime atrasti tinkamą balansą. Ilgą laiką aš tiesiog galvojau, kad mane kankina miego sutrikimai. Paaiškėjo, kad tai – jau manija, kuri turi įvairiausių atmainų. Man užeidavo priepuoliai, kai jausdavausi labai vieniša ir liūdna, nors šalia turėdavau artimiausius žmones“, – toliau žurnalui kalbėjo M.Carey.

Dainininkės atstovas viešai yra pranešęs žinią, kad dėl sveikatos sutrikimų, įvardijant juos kaip emocinį lūžį, M.Carey teko atšaukti koncertinius pasirodymus. Tačiau niekuomet iki šiol nebuvo viešinama tikroji priežastis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.