37 metai po Dianos ir Charleso vestuvių: šventę vis dar gaubia intriguojančios detalės

Lygiai prieš 37 – erius metus, liepos 29 – ąją, įvyko viena didžiausių praėjusio amžiaus švenčių – susituokė princas Charlesas ir jo išrinktoji Diana Spencer.

 Princas Charlesas ir Diana. <br> Scanpix nuotr. 
 Princas Charlesas ir Diana. <br> Scanpix nuotr. 
 Princas Charlesas ir Diana. <br> Scanpix nuotr. 
 Princas Charlesas ir Diana. <br> Scanpix nuotr. 
 Princas Charlesas ir Diana. <br> Scanpix nuotr. 
 Princas Charlesas ir Diana. <br> Scanpix nuotr. 
 Princas Charlesas ir Diana. <br> Scanpix nuotr. 
 Princas Charlesas ir Diana. <br> Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-07-31 07:52

Nors karališkųjų vestuvių ceremoniją stebėjo 750 milijonų žmonių visame pasaulyje, į jas buvo pakviesta 3500 svečių, o šventės metu susirinkusieji galėjo vaišintis net 27 skonių tortais, daugelis iki šiol šnibždasi, kad prie altoriaus pora žengė ne degdami iš meilės.

Su būsimąja nuotaka Charlesas susipažino, kai ši buvo dar paauglė. Vos po 12 susitikimų jaunos merginos gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis – ji tapo Velso princese, o vėliau, pelnius visuomenės pagarbą, jai skirtas neoficialus širdžių princesės titulas.

Manoma, kad prieš vestuves jaunieji be galo jaudinosi. Nors įprasta, kad naktį prieš vedybas streso itin daug patiria nuotaka, princas pergyveno ne ką mažiau.

Mat jo širdyje jau ilgus metus kirbėjo jo sena meilė Camillai, kurią jis vedė 2005-aisiais. Nepaisydama abipusių jausmų, ši moteris savo meilę palydėjo ir lemtingąją dieną – ji dalyvavo Charleso ir Dianos vestuvėse.

Prieš Šv. Pauliaus katedroje vykusias vestuves Diana laikėsi itin griežtos dietos. Apie tai byloja ir drąstiškai pakitusios jos kūno linijos – princesės liemens apimtis sumažėjo net dešimčia centimetrų. Dėl to, prieš pat šventę nuotakos suknelę teko gerokai susiaurinti.

Sutuoktuvių suknelę puošė net 10 000 perlų. Suknelei skirtos detalės buvo ruošiamos šešiose gamyklose, o galutinis jos variantas pasiūtas dizainerių studijoje.

Visgi, paskutinę akimirką ant įspūdingos suknelės nugulė jos mėgiamiausių kvepalų dėmė. Tai pastebima ir vestuvių fotografijose – norėdama paslėpti netikėtai atsiradusią dėmę princesė savo ranką dažnai laiko prie kaklo.

Nors suknelė atėmė visą žiūrovų dėmesį, prabanga nenusileido ir princesės bateliai. Pastarieji buvo pasiūti iš šilko, dekoruoti perlais bei iš dramblio kaulo sukurtais puošybos elementais.

Tuo metu, Dianos 12 karatų safyrų žiedas nebuvo pagamintas pagal užsakymą. Jį moteris išsirinko iš vienos papuošalų kūrėjų kolekcijos. Šiandien šis žiedas priklauso Kembridžo kunigaikštienei ir princo Williamo žmonai Catherine.

Tačiau nei titulas, nei turtai šios santuokos neišgelbėjo. Diana ir Charlesas išsiskyrė praėjus 11 metų po tuoktuvių.

Įdomu ir tai, kad būsimoji Dianos marti Meghan Markle gimė po šių vestuvių prabėgus vos savaitei. Deja, vienai kitos joms taip ir neteko pažinti.

1997 m. rugpjūčio 31 d. princesė žuvo nelaimingo atsitikimo metu Paryžiuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.