Beyonce darbuotojai dirba lyg kaliniai: už valandą moka vos 46 centus

Beyonce – tikra stiliaus ikona. Nenuostabu, jog be dainavimo moteris užsiima drabužių verslu – ji yra viena iš prekės ženklo „Ivy Park“ įkūrėjų.

 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
 Beyonce. <br> Scanpix nuotr.
 Beyonce. <br> Scanpix nuotr.
 Beyonce su vyru Jay-Z.<br> Scanpix nuotr.
 Beyonce su vyru Jay-Z.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 4, 2018, 3:15 PM, atnaujinta Aug 4, 2018, 3:17 PM

Garsus prekės ženklas bendradarbiauja su kitu, visiems žinomu verslo rykliu „Top Shop“.

Sportinio tipo drabužiai išsiskiria savo stiliumi, nedidele kaina ir yra noriai nešiojami gražiai atrodyti siekiančių moterų bei merginų. Tačiau ne visi žino, jog juos Šri Lankoje siuvančios moterys dirba nepakeliamomis sąlygomis.

Dar praėjusiais metais „Ivy Park“ sulaukė kaltinimų dėl savo darbuotojų išnaudojimo. Kaip manoma, Azijoje plušančioms siuvėjoms ir siuvėjams yra mokamas vos 46 centus siekiantis valandinis atlyginimas.

Be to, šiai įmonei priklausančių fabrikų darbuotojai yra apgyvendinami ankštuose bendrabučiuose. Jose moterys ir vyrai yra priversti naudotis bendrais dušais bei, taip pat, kaip ir dėl darbe esančių nesaugių sąlygų, nuolatos rizikuoti savo sveikata ar net gyvybe.

Pastebima, kad konkretaus atsako į tokius kaltinimus Beyonce įmonė nepateikia iki šiol. Tačiau dėl vieno – tikrai aišku. Drabužių prekės ženklo konceptas vis dar kelia daugybę abejonių.

„Plėtodama šį prekės ženklą sieksiu sunaikinti mitus, susijusius su sportine apranga. Mano tikslas – suvienyti moteris, manančias, kad grožis yra kur kas daugiau, nei jų išvaizda“, – prieš keletą metų teigė atlikėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.