Į viešumą išlindo netikėtos detalės apie karališkąją šeimą

Jungtinės karalystės karališkosios šeimos nariai turi milijonus gerbėjų visame pasaulyje. Dauguma jų, turbūt ir vidury nakties ištartų pilnus jų vardus, o ne tik viešus trumpinius. Kad ir princas Williamas oficialiai yra Williamas Arthuras Philipas Louis. Tačiau paaiškėjo, kad užsidarius durims į viešą pasaulį, karališkosios šeimos nariai nevengia ir šmaikštesnių frazių.

 Jungtinės Karalystės karališkoji šeima.<br> Scanpix nuotr.
 Jungtinės Karalystės karališkoji šeima.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-18 20:04

Kad ir kiek mėlyno kraujo tekėtų jų venomis, asmeniniame pokalbyje tikrai jie į vienas kitą nesikreipia pilnais vardais. Williamui naudojamas trumpinys Will, o princo Harry tikrasis vardas yra Henry.

Princas Harry brolio žmoną Catherine Middleton vadina tiesiog Cath. Dar 2012-aisiais viename interviu Kembridžo kunigaikštienė prasitarė, kad mokykloje dėl cypimą primenančių jausmingų išsireiškimų turėjo išties smagią pravardę – peliukė.

Tiesa, ne ką mažiau nuo žmonos atsilieka ir princas Williamas. Dar mama, princesė Diana, nuo vaikystės jį vadino meilaus graužiko pavadinimu – vombatas.

„Viskas prasidėjo, kai buvau dvejų. Negaliu visko tiksliai atsiminti, juk buvau labai mažas, bet iš pasakojimų suprantu, kad tuomet vykome į Australiją su tėvais ir sutikome vombatą. Na, žinote, vietos gyvūną, kuris ten labai paplitęs ir mylimas. Ir man tiesiog prilipo ta pravardė! Ne dėl to, kad aš atrodau kaip vombatas… O gal ir dėl to?“ – gerą humoro jausmą dar 2007-aisiais demonstravo Williamas.

Paaiškėjo, kad princas Harry turėjo įvairiausių pravardžių. Pradedant jo plaukų ar strazdanų spalva, mokykloje jis neišvengė žodžio „ryžas“, tiesą, anglų kalboje tai skamba ne taip pašaipiai.

Pasak žurnalo „Hello!“, princas Charlesas su žmona Camilla vienas kitą neretai pavadina Fredu ir Gladys.

Visiems įdomu, ar kas drįsta į karalienę kreiptis pravardėmis. Pasirodo, kad net ir ne viena! Kol Williamas buvo mažas, jis neištarė žodžio močiutė (granny – angl.), todėl vadino ją Gary. Dažniausiai karalienė šeimos rate vadinama Lilibet. Šis slapyvardis puikiai žinomas ir visame pasaulyje. Karalienės Elizabeth II vyras princas Philipas neretai žmoną pavadina netgi „dešrele“ (sausage – angl.) ar kopūstėliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.