Mirė kultinio animacinio serialo „Kempiniukas“ kūrėjas Stephenas Hillenburgas

Būdamas 57 metų mirė kultinio animacinio serialo „Kempiniukas“ kūrėjas Stephenas Hillenburgas, antradienį pranešė užsienio žiniasklaida.

 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2018, 8:11 PM, atnaujinta Nov 28, 2018, 3:01 PM

Mirties priežastis – šoninė amiotrofinė sklerozė (ŠAS). Tai – progresuojanti neurodegeneracinė liga, kuri veikia smegenų ir stuburo nervų ląsteles. Ši liga Stephenui Hillenburgui diagnozuota praėjusių metų kovą.

„Mus neįtikėtinai nuliūdino žinia apie Stepheno Hillenburgo netektį po kovos su sunkia liga“, – kalbėjo TV kanalo vaikams „Nickelodeon“ atstovai.

Televizijos kanalo vaikams atstovai ir kolegos neslėpė nusivylimo ir liūdesio dėl kūrybingos ir unikalios asmenybės netekties.

„Jis buvo labai mylimas draugas ir ilgametis kūrybinis partneris mūsų televizijos kanale. Stephenas įkvėpė Kempiniuką Plačiakelnį unikalia humoro ir nekaltumo prasme, dėl kurios daugelyje pasaulio šalių kėlė džiaugsmą begalei vaikų ir šeimų. Jo originalūs simboliai, tokie kaip Bikini Bottomo pasaulis, ilgainiui primins optimizmo, draugystės ir neribotos jo vaizduotės galią“, – kalbėjo Stepheno kolegos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.