Shakira įtariama dėl stambaus įsiskolinimo

Kolumbijos popmuzikos žvaigždė Shakira birželio 12 dieną bus apklausta netoli Barselonos įsikūrusiame teisme, nes galimai nesumokėjo 14,5 mln. eurų mokesčių, antradienį paskelbė Ispanijos teisėjai.

Shakira. <br>Scanpix nuotr. 
Shakira. <br>Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-26 16:23

Aukštasis teismas Katalonijoje, kur dainininkė gyvena su savo partneriu Barselonos klubo futbolininku Gerard'u Pique, išplatino pareiškimą, kuriame sakoma, kad ji šaukiama stoti prieš teisėją Espluges de Ljobregato municipalitete.

Prokurorai įtaria, kad 42 metų atlikėja nemokėjo Ispanijai mokesčių 2011–2014 metais, nors jau tada gyveno šioje šalyje.

Nepaisant to, byla apima tik 2012–2014 metų laikotarpį, nes 2011 metais suėjo terminas, iki kurio leidžiama patraukti atsakomybėn už įtariamus mokestinius nusikaltimus.

2011 metais užmezgusi santykius su G.Pique, su kuriuo sulaukė dviejų sūnų, Shakira oficialiai deklaravo savo gyvenamąją vietą Ispanijoje 2015 metais.

Iki tol ji oficialiai gyveno Bahamose.

Tačiau vienas Barselonos prokurorų atstovas pernai pareiškė naujienų agentūrai AFP, kad tai „neatitinka tikrovės“, nes jos partneris ir vaikai tuomet gyveno Katalonijos sostinėje.

Shakiros atstovai tvirtina, kad iki 2014 metų dainininkė gaudavo didžiąją dalį pajamų per tarptautines gastroles ir nepraleisdavo Ispanijoje daugiau nei pusmetį per metus – tuo atveju asmuo oficialiai laikomas šalies mokesčių mokėtoju.

Shakira, žinoma savo ispaniškų bei arabiškų ritmų ir roko muzikos įkvėptu muzikiniu stiliumi, yra viena didžiausių Lotynų Amerikos žvaigždžių. Tarp jos garsiausių tarptautinių hitų yra tokios dainos kaip „Hips Don't Lie“ ir „Whenever, Wherever“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.