Garsus Pietų Korėjos režisierius kelia ieškinį moterų teisių grupei dėl patirtos žalos

Lytiniu išnaudojimu kaltintas garsus Pietų Korėjos kino režisierius Kim Ki-dukas kelia ieškinį vienai moterų teises ginančiai grupei dėl „žalos“, kurią jam padarė judėjimas #MeToo, ketvirtadienį pranešė Seulo teismas.

Kim Ki-dukas. <br>Scanpix nuotr. 
Kim Ki-dukas. <br>Scanpix nuotr. 
Kim Ki-dukas. <br>Scanpix nuotr. 
Kim Ki-dukas. <br>Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 7, 2019, 4:36 PM

58 metų kino kūrėjas yra vienas garsiausių šalies režisierių. Tarp jo gautų prizų yra 2012 metų Venecijos kino festivalio „Auksinis liūtas“, pelnytas už juostą „Pieta“, ir 2004 metų geriausio režisieriaus apdovanojimas Berlyno kino festivalyje.

Tačiau 2017 metais viena aktorė apkaltino režisierių lytiniu ir fiziniu išnaudojimu. Pasak aktorės, jis vertė ją vaidinti scenarijuje nenumatytose sekso scenose ir ne kartą yra jai sudavęs per juostos „Moebius“ filmavimą 2013 metais, o vėliau pakeitė ją kita aktore.

Anksčiau šiais metais prokurorai dėl įrodymų trūkumo atmetė kaltinimus dėl lytinio išnaudojimo, tačiau skyrė 5 mln. vonų (4 tūkst. eurų) baudą už fizinį smurtą.

Praėjusį mėnesį Kim Ki-dukas pateikė ieškinį, reikalaudamas 300 mln. vonų (234 tūkst. eurų) kompensacijos iš įtakingos moterų teisių grupės „Womenlink“ Seule, rėmusios minėtą aktorę, naujienų agentūrai AFP pranešė Seulo Vakarų apygardos teismo atstovė.

Pasak Kim Ki-duko, jo reputacija patyrė „didelę žalą“, ypač po to, kai minėta moterų grupė paprašė vieno tarptautinio kino festivalio organizatorių atšaukti kvietimą režisieriui dalyvauti festivalyje dėl įtarimų lytiniu išnaudojimu, nurodė „Womenlink“.

Šią savaitę Japonijoje vykstantis Jūbario tarptautinis fantastinių filmų festivalis kvietimą atšaukė, bet paliko režisieriaus filmą programoje kaip festivalio atidarymo filmą.

Kim Ki-dukas taip pat kaltino žmogaus teisių grupes „neteisėtai jį stigmatizuojant kaip lytinį grobuonį“, nors prokurorai atmetė jam pareikštus kaltinimus. Pasak režisieriaus, dėl tokio požiūrio jis patiria finansinių nuostolių, nes negalėjo užtikrinti, kad jo filmai būtų platinami namuose ir užsienyje.

„Žmogus, sugadinęs Kim Ki-duko reputaciją, yra pats Kim Ki- dukas“, – sakoma grupės „Womenlink“ ketvirtadienį paskelbtame pareiškime.

Kim Ki-dukas pelnė tarptautinį pripažinimą dėl savo niūrių, alegorijų kupinų juostų. Tačiau jis sulaukia ir kaltinimų dėl neva demonstruojamos neapykantos moterims, pasireiškiančios žiauriose fizinio ir lytinio smurto prieš moteris, dažniausiai prostitutes, scenose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.