Pirmoji Ukrainos ponia J. Zelenskaja – vėlai ukrainietiškai išmokusi gražuolė

Po Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio (41 m.) inauguracijos pasikeitė ne tik politiko, bet ir jo žmonos Jelenos (41 m.) gyvenimas.

Tapusi Ukrainos pirmąja dama, Volodymyro Zelenskio žmona Jelena susikūrė socialinio tinklo „Instagram“ paskyrą.<br>Instagramo ir Scanpix/Reuters nuotr.
Tapusi Ukrainos pirmąja dama, Volodymyro Zelenskio žmona Jelena susikūrė socialinio tinklo „Instagram“ paskyrą.<br>Instagramo ir Scanpix/Reuters nuotr.
Jelena ir Volodymyras Zelenskiai.<br>Instagramo nuotr.
Jelena ir Volodymyras Zelenskiai.<br>Instagramo nuotr.
Jelena ir Volodymyras Zelenskiai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jelena ir Volodymyras Zelenskiai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jelena ir Volodymyras Zelenskiai.<br>AFP/
Jelena ir Volodymyras Zelenskiai.<br>AFP/
Daugiau nuotraukų (4)

Matilda Aleksandravičė

May 25, 2019, 10:01 AM

Ji tapo Ukrainos pirmąja ponia ir dabar turės daug naujų pareigų.

J.Zelenskaja – jauniausia Ukrainos pirmoji ponia.

Ji, matyt, nutarė eiti vyro pėdomis ir socialiniame tinkle „Instagram“ atidarė asmeninę paskyrą.

Per parą moteris jau turėjo daugiau kaip 350 tūkst. sekėjų, nors ten kol kas tėra keletas kadrų iš V.Zelenskio oficialios inauguracijos.

Pateikiame keletą įdomesnių faktų iš Ukrainos pirmosios ponios biografijos.

Architektė tapo scenariste

Kaip ir vyras, Jelena gimė Kryvyj Rihe, studijavo šio miesto Technikos universiteto Statybos fakultete, kur įgijo architekto profesiją, bet pagal ją beveik nedirbo.

Jau paskutiniuose kursuose ji pradėjo rašyti scenarijus komikų pasirodymams ir tai darė daugiau kaip 15 metų.

Be kita ko, ji rašė scenarijus ir V.Zelenskio įkurtai studijai „Kvartalas-95“, kuriančiai humoristines laidas ir prodiusuojančiai komedijas.

Ilgas kelias iki santuokos

Jelena ir Volodymyras galėjo susipažinti dar vidurinėje mokykloje, nes mokėsi paralelinėse klasėse, bet tai atsitiko jau po išleistuvių.

Kartą Volodymyras pamatė gatvėje merginą, laikančią rankoje vaizdo kasetę, priėjo ir paprašė duoti pažiūrėti filmą.

Mergina ne iš karto buvo nusiteikusi užmegzti rimtus santykius, bet V.Zelenskis sugebėjo užkariauti jos širdį.

Kartą Volodymyras prisipažino, kad būsimoji žmona jam buvo kietas riešutėlis – nieko nuostabaus, kad vaikinas, kuris iš esmės niekada negirdėdavo moterų tariamo „ne“, iškart nutarė pelnyti jos palankumą.

Sakoma, kad jei vyras nepasiperša moteriai per pirmuosius trejus draugystės metus, jos galimybės ištekėti už išrinktojo iš esmės lygios nuliui. Bet V.Zelenskis sulaužė šį stereotipą ir vedė po aštuonerių metų draugystės.

2003 metais Jelena ir Volodymyras tapo sutuoktinių pora ir prieš metus atšventė krištolines vestuves.

Sportininkė ir gražuolė

Nors ir būdama labai užsiėmusi, o užimtumas itin padidėjo, kai Jelenos vyras tapo vienu pretendentų į prezidentus, keletą kartų per savaitę Jelena atsideda savo pomėgiams.

Pirmoji ponia neįsivaizduoja savo gyvenimo be sporto, kaip, beje, ir naujai išrinktas Ukrainos vadovas.

Ji palaiko jam kompaniją baseine ir sporto salėje, o štai V.Zelenskio pamėgtą dviratį kol kas ignoruoja, kaip ir slides.

Kol visa šeima – vyras, 14-metė duktė Aleksandra ir 6-metis sūnus Kirilas – slidinėja kalnuose, ji eina pasivaikščioti.

Be to, šioje šeimoje labai mėgstami gyvūnai, namuose įkurtas vos ne mini zoologijos sodas: du šunys – šveicarų aviganis ir cvergšnauceris, papūga, žuvelės ir jūrų kiaulytė.

Vėlai išmoko ukrainietiškai

Kai kas priekaištauja Jelenai ir jos vyrui, kad jie prastai moka ukrainiečių kalbą ir daug šneka rusiškai.

Pirmoji ponia tikina, kad puikiai kalba gimtąja kalba, tik bendraujant oficialioje aplinkoje kur kas sunkiau rasti tinkamą žodį ir susiorientuoti.

J.Zelenskaja pasakojo, kad pirmą kartą susipažino su ukrainiečių kalba tik antroje klasėje, to paties pavadinimo pamokoje.

„Vyšivankų“ neketina dėvėti

Jelena, vilkėdama baltą kostiumėlį per vyro inauguraciją, padarė iš esmės tokį pat efektą kaip kadaise Melania Trump, vilkėjusi „Ralph Lauren“ žydrą kostiumėlį. Ukrainos pirmoji ponia sulaukė daugybės susižavėjimo kupinų atsiliepimų.

J.Zelenskaja atidavė pirmenybę ukrainiečių dizaineriams. Jos apdarus pasiuvo Artiomas Klimčukas, papuošalais rūpinosi Valerija Guzema.

Ji ne pirmą kartą vilkėjo ukrainiečių dizainerių drabužius ir viename interviu prisipažino, kad mielai tai daro.

Tačiau dėvėti siuvinėtų palaidinių, vadinamųjų „vyšivankų“, kaip Marina Porošenko Jelena neketina, nors ir tokių drabužių jos drabužinėje yra.

Viename interviu naujai išrinktas Ukrainos prezidentas tikino, kad už savo nepriekaištingą stilių dėkingas žmonai. Jelena išrenka jam drabužius ir Volodymyrui lieka nuvykti į parduotuvę ir juos pasimatuoti.

Apie savo naują statusą

Kol kas galima tik spėlioti, kaip naujojo Ukrainos prezidento žmona elgsis pirmosios ponios poste, tačiau bendraudama su žiniasklaida ji jau pasidalijo kai kuriais artimiausiais planais.

„Pirmoji ponia nebūtinai turi griebtis kokio nors pagrindinio vaidmens. Man regis, tandemas turi pakartoti tai, kas išties yra šeimoje.

Mes turime lyderį, aš jam padedu, kaip tik galiu, bet, man regis, traukti antklodę į savo pusę būtų neteisinga“, – taip Jelena apibūdino savo viziją viename neseniai duotų interviu.

Daugelis žurnalistų teiravosi Jelenos, ar jos vyras planuoja kaip nors gerinti santykius su Rusija. Į šį klausimą J.Zelenskaja atsakė konkrečiai: Volodymyras nesirengia daryti „reveransų prieš agresorių“.

Ji taip pat patikslino, kad Ukrainos ir Rusijos derybos vyks tik „dalyvaujant tarptautinio lygio lyderiams“.

„Pradėti nuo balto lapo neįmanoma. Nemanau, kad artimiausiu metu įvyks tiesioginės dvišalės derybos“, – samprotavo J.Zelenskaja.

Apie pirmuosius projektus

Interviu, duotame iš karto po rinkimų, J.Zelenskaja pabrėžė, kad būdama pirmoji ponia norėtų toliau rašyti scenarijus studijai „Kvartalas-95“.

Tačiau nežinia, ar Ukrainos lyderio žmonai užteks tam laiko – juk dar iki oficialios inauguracijos ji ėmėsi pirmojo savo, kaip pirmosios ponios, projekto.

Gegužės mėnesio viduryje J.Zelenskaja susitiko su Tarptautinės antinarkotinės asociacijos atstovėmis.

Po nuotraukomis iš susitikimo daugelis interneto vartotojų paliko susižavėjimo kupinus atsiliepimus apie jos darbą: „Kokia ji švytinti! Kokia ji graži! Tikra pirmoji ponia!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.