Paaiškėjo, kiek milijonų britai išleidžia karališkosios šeimos išlaikymui

Sasekso kunigaikščiai Meghan Markle (37 m.) ir princas Harry (34 m.) – dažnai viešumoje matomi britų karališkosios šeimos nariai. Ką ir bekalbėti apie kunigaikštienės demonstruojamus prabangius apdarus, kurie kiekvieną jos pasirodymą už Frogmoro rezidencijos ribų paverčia maža švente mados mylėtojams.

 Meghan Markle ir princas Harry.<br> Scanpix nuotr.
 Meghan Markle ir princas Harry.<br> Scanpix nuotr.
 Britų karališkoji šeima.<br> Scanpix nuotr.
 Britų karališkoji šeima.<br> Scanpix nuotr.
 Britų karališkoji šeima.<br> Scanpix nuotr.
 Britų karališkoji šeima.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-06-26 11:24

Tuo metu, princo brolis Williamas (37 m.) ir jo žmona Catherine (37 m.) nėra tokie išlaidūs įvaizdžio atžvilgiu: Kembridžo kunigaikštienė dažnai puošiasi greitosios mados prekės ženklais, neretai viešumoje pasirodo su tais pačiais drabužiais.

Vis tik, neseniai paviešinti duomenys rodo, jog britų karališkosios šeimos išlaikymas valstybei kainuoja tikrai nemažai. Vien 2018-2019 metų periodu ši šeima surengė 3200 oficialius pasirodymus.

Jungtinės Karalystės mokesčių mokėtojams šios šeimos išlaikymas nurodytu laikotarpiu kainavo 75 milijonus eurų. Lyginant su praėjusiais metais išlaidos išaugo 22 milijonais eurų.

Kaip rašo vanityfair.com, Frogmoro rezidencijos renovacija kainavo apie 3 milijonus eurų – ten neseniai įsikūrusiems Sasekso kunigaikščiams buvo įrengtas jogos kambarys, pakeistos grindys.

2014-aisiais namus atnaujinę princas Williamas ir Catherine Middleton savo apartamentų renovacijai Kensingtono rūmuose išleido apie 5 milijonus eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.