Žanos Friskės milijonų byloje padėtas taškas, velionės šeima bylą pralaimėjo

Garsi dainininkė Žana Friskė Anapilin iškeliavo prieš daugiau nei ketverius metus, tačiau kalbos apie jos gydymui suaukotus pinigus netilo ilgą laiką.

 Ž.Friskė.<br> Scanpix nuotr.
 Ž.Friskė.<br> Scanpix nuotr.
 Ž.Friskė.<br> Scanpix nuotr.
 Ž.Friskė.<br> Scanpix nuotr.
 Ž.Friskė.<br> Scanpix nuotr.
 Ž.Friskė.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 26, 2019, 4:21 PM, atnaujinta Oct 27, 2019, 7:34 PM

Kaip praneša „Starhit“, Maskvos teismas bylą pagaliau nutraukė.

21 milijono rublių (beveik 300 tūkst. eurų) suma buvo sumokėta „Rusfond“ labdaros organizacijai. Skolą sumokėjo atlikėjos šeima.

Vienos laidos metu paaiškėjus apie smegenų vėžį, kuriuo sirgo Ž.Friskė, gerbėjai pradėjo aukoti pinigus, skirtus jos gydymui. Dalis pinigų buvo skirti eksperimentinei vakcinai, kita dalis – sunkiai sergančių vaikų gydymui, o likę pinigai atsidūrė dainininkės sąskaitoje.

Po Ž.Friskės mirties 21 milijonas rublių dingo be pėdsakų. Ilgą laiką vyko teismo procesas dėl lėšų panaudojimo, atsakomybę dėl dingusios sumos atlikėjos artimieji perduodavo vienas kitam.

Prieš dvejus metus „Rusfond“ labdaros fondas pateikė ieškinį dėl skolos išieškojimo fondo naudai. Nors buvo kilę ginčų dėl bylos persvarstymo (Ž.Friskės artimieji teigė, kad dainininkės parašas po sutartimi su labdaros fondu buvo suklastotas), teismo sprendimas liko nepakeistas – atlikėjos artimieji bylą pralaimėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.